Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant

    Neuvěřitelné, jaké ceny tenhle studentský orchestr nasadil. Ale svět chce být klamán a lidem, kteří jdou jednou za pár let na "koncert vážné herní hudby" a nemají srovnání, to zřejme nevadí a skutečně Rudolfinum vykoupí😐

    • Navštívila jsem již několik koncertů Filmové filharmonie a rozhodně se nedá říct, že by to byl studentský orchestr. Oproti jiným podobným tělesům si naopak myslím, že kvalita je mnohem vyšší. Po minulé zkušenosti mám lístky už doma, takže doporučuju!
      • MickeyMutant

        Jaká jiná "podobná tělesa" máš konkrétně na mysli?😀Studentský orchestr to samo sebou je, stačí se podívat na pódium. Je tomu tak pochopitelně hlavně kvůli financím.

        • Já ale nesrovnávám věk, ale kvalitu.. mám na mysli tělesa, která se postaví jen kvůli jedné komerční akci, narozdíl od tohoto. Já jsem ráda, že vůbec nějaký orchestr s něčím takovým přišel, o kvalitu se v tomto případě vůbec nebojím.. a co máš na mysli ty pod "a nemají srovnání"?

          • MickeyMutant

            Samozřejmě taky srovnávám kvalitu, která souvisí mimo jiné i s tím, jestli hraje profesionální, nebo studentský orchestr. A pod slovem "profesionální" si nepředstavuju orchestr, který se sejde tolikrát v roce, že by to člověk spočítal na prstech jedné ruky, a hraje vždy podobný, jen mírně obměněný program. Čím se takový soubor ve skutečnosti liší od tělesa, které se sejde kvůli jedné akci, jak píšeš? No v podstatě jen tím, že v tom prvním hrají studenti za míň peněz, v druhém členové etablovaných a normálně fungujících orchestrů za víc peněz.

            Tím "nemají srovnání" myslím fakt, že většina návštěvníků "filmových koncertů" na "normální symfonický koncert" v životě nepáchne. Nemají tedy srovnání.

            • Nevím, odkud máš informace ohledně platů různých těles, ale první tvůj komentář mi přijde jako zbytečně přehnaný, ty ceny jsou úplně v pohodě.. a srovnávat se dají i různé koncerty filmové hudby a rozdíl v kvalitě tam teda slyšim.. 

              • MickeyMutant

                Reakce na příspěvek:

                Ceny jsou v pohodě v tom smyslu, že pokud prodají lístky, je jen na jejich uvážení, za kolik to bude. Určitě ale nejsou adekvátní třeba při srovnání s cenami lístků na koncerty skutečně profesionálních orchestrů nabízejících úplně jinou kvalitu. Ovšem to není v populární filmové nebo herní oblasti, tak to publiku těchhle filmově-herních akcí uniká.

                Vydělávají prostě na tom, že na "filmový večer" přijde masa lidí, kteří tomu nerozumí, a stačí jim málo. Nic kriminálního, ale líbit se mi to nemusí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit