Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně nejnadhodnocenější hra roku. Vypadá to úžasně, ale hratelnost je zejména v porovnání s ostatním hrami z žánru snad nejpovrchnější a ohlašovaná komplexnost nikde. A to co se vydalo v rámci early access je i po několika měsících, kdy se toho moc nezměnilo, stále spíš lepší tech demo a většina věcí úplně chybí nebo je rozbitá. Z čeho mám ale největší obavu je velmi špatný design klíčových herních mechanik, který tak jak je teď navržený nefunguje dobře a bude muset být předělaný nebo dost ohnutý, aby byla vůbec do budoucna nějaká míra komplexity možná.  Jde zejména o prvky typu fungování tržiště, správa a přesun surovin, rotace plodin na poli, nastavení výroby, atd.  Vydat tohle kdokoliv jiný v takovém stavu, tak dostane takovou čočku, ale tady nějakým zázrakem hype vyhrál nad rozumem a zkušenostmi. Přijde mi, že si ta hra takovou pozornost vůbec nezaslouží a ty masy které jsou z ní nadšené, jak je to přelomová a komplexní hra zjevně nehráli žádnou jinou hru z žárnu, což i odpovídá počtu prodaných kusů, kdy je toto obvykle dost okrajový žánr a další problém toho je špatný feedback v rámci early accessu, kdy nezkušený hráč tyto chyby a díry klíčových featurách nevidí a pak je feedback plných žádostí, které jsou z 99% nepodstatné nebo "nice to have" ale místo vyřešení logistiky a tržiště radši přidáme rybníky a rybaření...

Ostriv v současné chvíli vede o parník, tak snad se jednou dočkáme podobně komplexní hry i z ML, ale rozhodně to nebude v řádu měsíců, vidím to přinejlepším na několik let.

Případně Captain of Industry by si taky zasloužil trochu pozornosti. Ze začátku jsem byl hodně skeptický. Přeci jen je vidět, že na úspěchu factoria se snaží dneska přiživit kde kdo a ne vždy je to dobré, ale toto se zatraceně povedlo a už teď je tam obsahu na desítky až stovky hodin a přesně je z toho cíti ten správný herní design po vzoru factoria, kdy je vidět, že tvůrci hodně přemýšlí než něco přidají a jakou dají možnost hráči to mít pod kontrolou.

• Marines

Já také souhlasím, zahrál a refundoval, tohle je opravdu jen lákadlo na prachy....

• Souhlasím. Podobně jsem mluvil u recenze zde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit