Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Brány Skeldalu -> remake podle kuchařky Legend of Grimrock 1,2

  • Určitě na prvním místě H&D2, ta hra bohužel vyšla ve velmi špatnou dobu a byla bohužel zastíněné CoD, v té době prostě ještě frčely jednoduché koridorové střílečky prošpikované triggery s hollywoodskými efekty. Zato H&D2 mělo invetář a RPG prvky ještě než to bylo  "cool", navíc tam už tenkrát šlo řídit i vozidla přímo na mapě. V MP jsme strávili hodně času, další plus byly "otevřené" mapy, které vedly k různým řešením scénáře. AI byla bohužel dost hloupá, ale hrát to jako vlk samotář byla často výzva - v některých kampaních šlo hned z kraje získat německou uniformu a rázem z toho byla úplně jiná hra (líbilo se mi, že uniforma nestačila a k oklamání bylo potřeba mít vše německé nebo alespoň univerzální - např. kompas, takže pokud už člověk získal německou uniformu, tak se musel zbavit spojenecké výstroje včetně batohu, zbraní, munice a granátů). Oříšek byly i mise, kde bylo nutné začít s potapěčskou výbavou a všechny výbušniny potřebné na misi mít v sumkách a pak nezbyl prostor ani nosnost na další vybavení.

    Vitecong bych viděl na druhém místě. V té době to byla první hra z Vietnamu, která za něco stála a měla parádní grafiku a příběh, nicméně dnes už je z toho lehce nadprůměrná střílečka a parádní grafiku odvál čas. Jinak super zmínka s tou svítilnou. Neznám nikoho kdo by ji bez návodu z časáku nebo rady zkušenějšího kamaráda sám rozsvítil. A jak najednou byla mise v tunelu výrazně lehčí. Pokračování bohužel utrpělo značně problametickým vývojem a předčasným vydáním.

    Original war je stále hratelné, tam bych to viděl spíš na pokračování než remake. Ale zase na svou dobu velmi unikátní hra, jednak konceptem sbírání zdrojů a pak sestavováním bojových strojů.

    Možná by se dala trochu oprášit naše UFO ufo trilogie. Nový XCOM je sice fajn, ale pauzovací-real time mi vyhovuje skoro víc.

  • Horst_Fuchs

    Spellcross byla ve svý době úžasná věc.

    Ale obávám se, že dneska by remake s lepší grafikou sám o sobě nestačil. Ta hra stavěla na pár jednoduchých mechanikách, základním výzkumu a jednoduchým systému velitelů a morálky. Z dnešního pohledu vůbec nic ohromujícího.

    Tuhle hóóódně dlouho hru (vzpomíním, že jsem prošel hodně přes 100 misí) táhl především příběh a ponuré brífingy mezi misemi, kde jste se v podstatě pokaždé dozvěděli hlavně to, že jste zase bitvu vyhráli jenže v globálním měřítku nás všude jinde nepřítel hrozně drtí takže žádný extra hurá se nekoná. :D Možná kdyby se přidalop pár nových mechanik, někdo si hodně vyhrál s animačkama...



    • Horst_Fuchs

      Ale určitě by nebylo od věci oprášit Vietcong. Her s tématem války ve Vietnamu moc není a český Vietcong byl rozhodně parádní.

      Přidal bych i Original War, nicméně ten před pár lety vyšel na Steamu, dostal hromadu dodatečných patchů, vizuální stránka nadčasová takže kromě jemnějších textur a HD animací není moc co vylepšovat.

  • Většina byla v článku zmíněná, možná bych přihodil ještě Horké Léto. A když Poldu, tak druhý díl, ten byl nejlepší. 

  • untentrauer

    HaD určitě ano, tam by herní systém a ty neskutečné možnosti fungovali dokonce i teď - nikdy nezapomenu na ten skvělý inventář a na to se vybavit dle libost a na přepínání mezi postavami a strategický pohled!!! 

    Vietcong by byl taky bomba! Co sem se ho nahrál, ach ach ty starý časy..... ale myslím, že by remake nadchnul jen nostalgické osoby, jako jsem já přeci jen je to obyčejná střílečka, která ale byla tehdy první svého druhu a teď už je mrak podobných her. 


    Možná bych ještě zkusil Tajemství oslího Ostrova.... 

  • Jarisko84

    Nie je to ceska ani slovenska ale aj tak... Ja by som chcel remak uplne prveho deus ex...

  • Jednoznačne H&D serie, Vietcong serie a nebal bych se ani původní operace Flashpoint.

    • spoock

      Flashpoint je s každou další Armou remakován :D Dost se mi líbil Remake pro ArmA1.

      H&D je na můj vkus trochu upozaděná série, která nemá ve válečnách hrách obdoby.

  • K tomu Karlovi... nedá se za dostatečného nástupce považovat třeba Ozobot (a pokud se nepletu, má to spoustu alternativ). Což mi právě pro ty účely tvorby jednoduchých skriptů přijde i o odst atraktivnější než virtuální robůtek, protože si s tím děcka můžou hrát fyzicky.

  • Milda8

    Zrovna nedávno jsem měl "WW2 FPS" období. Odehrál první Call of Duty + United Offensive,  Medal of Honor AA + Spearhead + Breakthrough, Medal of Honor Airborne, Call of Duty 2 a nakonec i Hidden and Dangerous 2 a posledně zmiňovaná mě prostě bavila nejvíc (následuje CoD2 a Spearhead). Co já bych dal za podobnou hru v singleplayeru....

  • KrPa

    Vsechny ty ceske devadesatkove adventury si zaslouzi remake. No a taky original war.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit