Přejít na výpis diskuzí
Kupte si Steam Machine - úplně obyčejný počítač...
14.1.2014 | Ondřej Švára
181 příspěvků
-
čichám tady bratrskou ruku Valve, potřásajíc si s pařátama výrobců HW. Hele Valve, nám stagnujou prodeje HW, tady máš všimné, přilep k tomu svůj brand a zase se budem všichni smát...
-
Nevíto někdo jestli se nedá koupit jen samotný gamepad? Vypadá celkem zajímavě.
-
-
"There's no word just yet on what we can expect the Steam Controllers to cost, but I'd wager something around the $79 - $99 price"
Ty vago, kolem 2litru i za 1,5 to je drahy pfuuj. *11*
Orientacni cena, pochybuji ze by prodavali i samostatne gamepad... potom nic exkluzivniho zde nevidim (Soucasne s vydanim tech krabic). -
-
Hmm, tak za 80 - 100 dolarů to už není zajímavý a ty jejich mašiny už vůbec. Díky za odpověď
-
-
Ty voe má to haptic feedback , může to mít libovolně nastavené dotekové plochy a když už nic jiného můžeš ovladač použít jako basák k bakelitovým satelitům co tam už stejně máš ;) .... jo ty za to nechceš dát bratru 2000 Kč u lokálního překupníka ? Se ti ani nedivím , ovladač bez čudlíků ... to jde proti fyzice nejen spotřebou *15*
-
-
-
-
Podle mě tyhle "počítače" zabili svobodou pro výrobce a SteamOS pro všechny. Nevidím důvod si to kupovat, když si to můžu na herní pc nahodit ten jejich systém jako sekundární systém a tahat to do obýváku. Navíc osobně mě ten touchpadgamepad vůbec neoslovil, spíše naopak. Jenom se modlím, ať pak v Dotě nepotkám páčkovače, to by bylo utrpení.
-
Autor nepochopil záměr Valve. Já bych ho taky možná nechápal, kdybych nečetl rozhovory s lidmi od Valve např. na RPS.
Tady nemá co zkrachovat, protože nic v podstatě nezačíná. Autor si to očividně plete s launchem konzolí , kdy se představí hotový produkt do kterého se včetně reklamy investovala spousta peněz a teď se čeká jestli se vrátí.
Pro Valve je to jen test a běh na dlouhou trať, prostě si hrají, zkoušejí co se chytne, co ne a postupně upravují svoji strategii.
Proto jsou to jen osamolepkované standardní sestavy HW výrobvců, protože ani oni do toho nijak neinvestují a nikdo asi nečeká másívní prodeje.
Já jsem také čekal, že Steam machines budou standardizované na několik typů odstupňovaných podle výkonu. Třeba k tomu dospějí díky neúspěchu aktuální generace, uvidme. -
-
To si zase nejsem tak jistý ... podle mě se spíš v nějakém stádiu vývoje to rozhodli utnout, ale chtějí z toho ještě něco vytěžit.
Protože vymýšlet takový ovladač, OS, stavět vlastní SM pro interní použití ... a potom to celé vydat jako nálepku pro třetí firmy se mě zdá hodně divné.
A už jen vývoj ovladače a OS musela být investice ... No nevím, možná jsem paranoidní, ale nějak se mě to nezdá, že by to byl jen takový pokus. Spíš někdo zjistil kolik by stálo uvést plnohodnotnou Steam Machine na trh a tak to radši utnul dokud je čas.
-
-
...všetky ich Steam Machines na obrázkoch vyzerajú hrozne. Chcel by som vidieť, ako sa budú v praxi chladiť, tie škatule *15* Fakt nenachádzam ani jeden dôvod, prečo by som mal niečo také chcieť v obývačke. Čakal som od Steam Machines, niečo podobné ako u iMac...niečo ako All In One PC...kde je hardware perfekne vybalancovaný a plynulý chod ich vyspelého operačného systému SteamOS. Ja sa pisateľovi článku nečudujem, ak si myslí, že keď sa niečo nezmení...vidí tak trošku pesimistickú budúcnosť.
-
Steam machines jako takové jsou jen dalším marketingovým blábolem od Valve, která dostane za každý prodaný kousek svůj díl naprosto bez práce. Stejně to skončí tak, že si každý (kdo o to bude mít zájem) nakonec stejně nainstaluje SteamOS na své herní PC a na krabičku jim hodí bobeček.
-
-
..noo...niečo na tom bude xD
-
-
No to jsme to tedy dopracovali co, nejen hry se zjednodusuji dneska se jeste zjednodussi "HERNI PC".
*7*
Ono uz mluvi samo za sebe to, STEAM bude omezen jen na Steam. (Puvodne z NO Money projektu, se stava a stane dojna kravicka ... ) -
Zaroluju na konec clanku a vidim "Podle mě se Steam Machines jako proklamovaná konkurence pro PC a konzole hroutí ještě před samotným startem." Ach zas nekto mele houna.
Nez tu zacnete vyplakavat ty vase snuzky kecu tak si aspon prectete neco od nekoho kto neni z toho uplne mimo.
http://www.eurogamer.net/articles/2014-01-11-valve-plays-the-long-game-again -
-
Tak jsem si to přečetl... něco na tom bude. Ale všechno co můžu udělat je popřát jim hodně štěstí, kupovat to rozhodně nebudu.
-
-
Proč je článek laděn tak negativně? Myslím, že principem steam machine je, že to není konzole. Nikdo nepotřebuje další konzoli, takhle mi ta svoboda výběru hardwaru a multimediálně-funkční OS v poměrně kompaktní formě přijdou jako sympatická alternativa jak ke stolnímu PC, tak ke konzoli.
-
-
Nikdo ale taky nepotřebuje počítač s nálepkou Steam nebo dokonce bez ní. Celé je to naprosto zbytečná akce Valve. Kdyby Valve nemělo Steam, dávno by se z té lenosti dostalo do krachu.
-
-
Z nouze ctnost... Pokud budiu povazovat za hejtra, TAK JSEM HATER tohoto zarizeni.
( at si klidne kdokoli... vysaje.rit)
-
-
Jo to tvrzeni ze se to nesnazi vyrovnat" konzolim pada s tim prapodivnym domerovacim gamepadem...
-
*Half Life 3 not included *1*
-
-
Jsem zvědav jaká skupina lidí to bude kupovat. Stejné mini PC lze lehce postavit za lepší cenu a k domu si dodat OS a ovladače podle potřeby.
Tedy jestli dané sestavy budou extra výhodné lidí to rozeberou a jestli ne tak skupina, která sama neumí postavit nějaké mini PC to asi nebude kupovat, když to je tak rozdělené a nic to vlastně negarantuje. Koupím ten krám za 20000 Kč a co to garantuje? Pojede mi na tom vše v 60 FPS 5 let? Anebo ve 30 FPS 5 let? Ani jedno, protože nikdo neví a na PC nejsou žádné standarty a právě standarty jsou pro lajcké publikum důležité. Prostě si koupím krám a na tom vše jede stejně nějakou dobu.
A lidi co se trochu vyznají si to většinou postaví lépe a nepotřebují prostředníka. -
-
Predrazene pc sestavy... co si od toho slibovali ze? ( nejlvenejsi varianta se vyrovna cenou) ja mam uz davno jasno ze i vzhledem a usporadanym komponent "cily na urcitou skupinu lidi"
Dneska je pro nekoho holt "IN" mit vedle VELKE PLAZMY (LED) jeste krabicku ale nikoliv ten hrozny konzolovy smejd za smesnou cenu ale pekne STEAM MACHINE ktera zvladne opravdu vse ( Tedy to co jede na STEAMU).
( Minusujte co to da, jenze pravda umunisovat nelze).
Nechame ten poburujici pristup... a vememete z jine stranky nejlvenejsi verze pokud chapu spusti, jen omezeny pocet her ? Tedy ty co se budou vztahovat k hram a vejdou se do pozadavku. -
-
O to nejde ... ale takový přístroj přece každá tahle firma zvládne vyrobit sama. Není potřeba na to lepit nálepku Steam machine ...
Já osobně nemám problém s takovým zařízením ... jen sem prostě čekal něco jiného po tom jaký kolem toho dělali potrubáři povyk. Ale asi zjistili, že o to nebude dost zájem aby se jim to vyplatilo, tak prodali licence a jsou spokojení.
-
-