Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za mě si Lariani jednoznačně zaslouží Best community support ocenění na Game Awards, jak jsem z nominovaných titulů v ostatních kategoriích rozpačitý, tak v tomto mám jasno.

Těším se na odhalení jejich nové hry, jedno z mála super herních studií v dnešní době a dobrý příklad toho jak implementovat DEI tak, aby nepůsobilo rušivě a nekazilo zážitek z celé hry - ostatně i BioWare to kdysi uměl s Origins než začali přehnaně tlačit na pilu.

Uvidíme jak dobře bude implementováno DEI do Avowed, s tím co jsem viděl že napsal Matt Hansen, se trochu obávám že to s prodejem této hry nedopadne dobře: https://thatparkplace.com/avowed-art-director-exposed-by-elon-musk-for-alleged-racist-illegal-hiring-practices/

Na druhou stranu Musk také není žádný dobrák od kosti navzdory tomu že se snaží si takovou image vehementně budovat 🥲 takže reakci na něj celkem chápu, ačkoliv se možná dala napsat daleko lépe.

• michaelfoucault

Musk dobrák? Vždyť už i největší Musk-boys musí dobrých 5 let vědět, že je ten člověk naprosto pošahaný psychopat s narcistní poruchou. 

• Rozhodně zaslouží. Larian by bylo potřeba naklonovat, aby mohl vydávat více her. Dělají naprosto úžasné hry, vědí jak jednat s komunitou a obecně je z nich cítit ta láska ke své práci. Více takových...

No a pak tu máme aktivisty, kteří dokáží zničit celá herní studia jako např. Matt Hansen, který na tom velice úspěšně pracuje. Musí být fakt skvělý pocit mít jako zaměstnance/kolegu, který je tak do sebe zahleděný, že potopí všechny okolo sebe, aby mohl šířit své sebeklamy okolo sebe...
      Avowed teď musí být sakra dobrá hra, aby dokázala zvrátit tak negativní PR co ten šašek v poslední době natropil. Dost se divím, že už ho dávno nevyhodili. Konec konců i on sám je toho názoru, že je až příliš mnoho příslušníků jisté rasy v herním průmyslu. Měl by jít tedy příkladem..., Tam ale narážíme na problém, že tihle lidé vztahují svou doktrínu pouze na ostatní, nikoli však na sebe.

• Derp_1337

Tak nová hra od Larianů bude Divinity Original Sin 3, ne?

CEO od Larianů ještě během vývoje BG3 potvrdil, že se po dokončení BG vrátí k Divinity.

Jinak Elona Muska se nedá brát vážně. V první řadě je to troll, který strašně rád manipuluje masami. (A proto se vlastně snaží udržet relativně pozitivní image, aby mu to hlupáci žrali i s navijákem a snadněji jimi mohl manipulovat).

• lito

Original Sin 3 už jsem hrál a nedohrál. Prosím už něco nového s ne infantilním humorem a vizuálem.  

• Ano, Elon manipuluje s masami, ale zatím se mu to velmi dobře daří. Co jsem koukal, tak se vynořilo veliké množství videí o tom jak je potřeba bojkotovat Avowed kvůli tomu co uvádím výše. A nechytají se toho zrovna malé YT kanály - třeba Asmongold podobnými tématy vyloženě žije a Elonovi zcela zjevně leze do míst kde končí páteř a začíná pánev 🥲

To že my si tu řekneme pravdu o Elonovi je jedna věc, bohužel v zahraničí (a co si budeme v hodně případech i v naší zemi) pravdu nevidí a nechtějí vidět.
        Co jsem četl vyjádření od onoho Matta Hansena, tak se přiznal že chtěl Elona primárně vytočit, což se mu povedlo, otázkou je jak moc to pomůže hře.

Jinak k těm Larianům, moc si nemyslím že by dělali takové halo kolem toho že budou vydávat novou vlastní IP když by se mělo opět jednat o pokračování DOS. Ačkoliv, neoznámili rovnou dvě hry? 🤔 V tom případě jo, jedna z nich asi bude další DOS.

• Hansen je hlavně hlupák, který místo aby tohle neřešil ve stylu Orel much nelapá, tak z pozice ředitele zase vyvolává kontroverzi, což té hře samozřejmě uškodilo a ještě uškodí. Jaký smysl má nadávat Muskovi, když vím, že tím vyvolám vlnu negace na můj produkt? A Muskův dosah je obrovský a tu hru může pohřbít raz dva. A Hansen si může v koutku stokrát opakovat, že "mu to nandal".

Takhle si znepřátelit už dopředu hromadu potenciálních zákazníků, to už fakt chce kumšt. Jako by mu příklad Veilguardu nestačil.

• Souhlas, Matt Hansen ze zachoval jako malé děcko kterému rozšlapou bábovičku na pískovišti a Avowed kvůli tomu nejspíš hodně propadne v prodejích, ALE to že Elon záměrně jde proti lidem kteří jsou součástí LGBTQ+ komunity je myslím že více než jasné. Takže tuto komunitu lidí prostě strašně štve, že má někdo jako Musk takovou moc manipulace s nemalým procentem populace - za mě rozhodně Musk není "good guy" navzdory tomu jak moc si takovou image snaží budovat.

Osobně si spíše říkám že díky tomuto honu na "pronouns" čarodějnice se budou nové hry snažit daleko více maskovat jakékoliv DEI prvky, aby za to nebyli následně vláčeni bahnem. Jestli celý tento tlak na odstranění DEI z her povede k tomu, že se budou vydávat dobré hry, netuším. Spíše si říkám aby mindset herních studií nesklouzl k opačnému extrému a nedostávali jsme přehnaně macho edgy tituly 😄
            Když si ale zrekapituluji jaké hry se mi osobně za posledních 5-10 let líbily, tak to jsou beztak v drtivé většině nezávislé hry nebo overhauly od modderů (např. Enderal, Archolos). 

Zajímavé že třeba onen Enderal také dokázal bravurně zakomponovat DEI a lidi tu hru považují za jednu z nejlepších, ono to prostě jde implementovat dobře, když se chce 🥲 ...a nemusí to být ani preachy styl jaký zvolil Veilguard.

Předpokládám že Avowed se odkopal zbytečně, jelikož pochybuji že napsali natolik otravné postavy jako Taash z Veilguardu - jestli Obsidiani něco umí, tak je to psát zajímavé postavy. To si myslím navzdory tomu, že od dob Pillars of Eternity se jejich tým nejspíš značně obměnil a nedělám si iluze že by u nich také nefrčela DEI politika, otázkou pouze je jak dobře či spíše jak špatně se jim podaří ji implementovat a nakolik bude působit rušivě.

Zatím mám celkem chuť si Avowed koupit, ale rozhodně ne v předběžném přístupu - raději jsem peníze investoval do kolektorek STALKER2 a KCD2 🥲

• Přiznám se, že si z postav v PoE pamatuju už jenom obrázky a už ne, jakou měly osobnost nebo s jakými questy chtěly pomoct. Vůbec mi ta hra nepřišla jako špičková. Jen nadprůměrná. Zajímavý námět, pár velmi pěkných nápadů, ale ani to moc nedrželo pohromadě. Dvojku už jsem nehrál.

Obsidian si udělal jméno na druhém KotORu a Fallout: New Vegas (oboje pokračování cizích značek), ale když měli dělat čistě vlastní záležitosti, tak už to bylo slabší. Avowed podle mého taky nijak extra nevybočí z trendu ani na jednu stranu. Bude to nejspíš fajn kousek pro jejich fanoušky, ale jinak bych si nedělal velké naděje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit