Lariani prozradili, kolik lidí dohrálo Baldur’s Gate III
-
A věděl jsem, že se ten chytrák sám ozve 😀
Izo tahové rpg fakt mainstream není. Dnešní mainstream publikum ani neví, co to je Baldurs Gate.
Další argumenty platí. O průměr tady vůbec nejde, ale o žánr, rozsah hry atd.
-
jo, dohrat bg3 je kumst, ne jak ty elden ringy, co zvladne kazdej druhej
-
najdi si pojem niche panebože. Není moc cool používat cizí slova, když jim vůbec nerozumíš. BG3 je vše, jen to není niche, ta hra měla na launchi na Steamu online skoro 900000 hráčů, což z toho dělá naprostý mainstream. Celá hra je mířená na mainstream svým budgetem, marketingem a obecně vším. Za niche CRPG můžeme považovat třeba Pathfindera. Za typickou letošní niche hru můžeme považovat třeba Armored Core VI, protože mechové obecně na západě nemají takovou popularitu.
Jinak 17% je pod průměrem, o tom není potřeba diskutovat.
-
Kdo tu minule bečel, že to je málo? 😀 Za méně je to teda fest na takové niche příběhové rpg, ikdyž pod slavnou značkou z dob minulých.
Jen v DOS 2 mám přes 300h a to jsem teprve před koncem. Se nedivím, ze pro normalni smrtelniky fanoušky to bude trvat měsíce dohrát.
-
njn, 1ku si uz tak nepamtam, aj ked som ju par mesiacov s5 opat rozohral :)
ale v 2ke zozaciatku to dost boli, upiri davaju celkom fajn debuffy ale po case, pomaly prst v nose a ides :)
len zas, stare pravidla v ke a dvojke vs v 3ke .... to je isty rozdiel (z toh oco som skusil, mi pripada lahsie to co je v 3ke) ale osobne preferujem Mana based sorcery O:-)
-
Jednak jsem byl doposud DnD pravidly nepolíbený, BG je celkem herní legendou a mým velkým restem a pak jsem celkem divnej a je mi proti srsti hrát třetí díl bez znalosti předchozích. Navíc je to pořád (dost obtížná) pecka. Prvních pár hodin mě celkem bolelo, ale teď už si hru dost užívám a krom pár věcí je fakt radost ji hrát.
-
už je jasný proč je to tak skvělá hra většina se nedostane přez 1 act ... natož ten marnej konec
-
a naco to? pribehovo sa to odohrava o kolko? 100 rokov po BG2? z postav tam je len Jaheira a Minsc...
este stastie ze povodne som hral ked boli aktualne, cize ages ago :)
Som zvedavy ci ja niekedy aspon jednu svoju postavu dohram, istu dobu som premyslal ako second class paladin, ale main je Ranger (ako uz od dob povodnych BG).
Tahovky nie su prave moja salka kavy, ale co ma zaraza je ze polhodinu+ sa pitvam v tvorbe postavy a pak ked zacne hra tak mi to hodi random vzhlad? (to uz bolo aj v EA, som cakal ze v plnej verzii to bude vyriesene ale nie...)
a zverejnit cislo predajov by bolo celkom fajne, preco to nezverejnili? (aj ke dimho, nie je to mainstream hra)
-
A já se mezitím teprve prokousávám BG1, pak mě čeká daťák a BG2, abych si tu trojku mohl konečně zahrát 😅
-
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/tdchlj/elden_ring_steam_spy_data_shows_it_has_20_million/
A teď už víme(zdroj dole), že po roce ER měl 20 milionů celkově na všech platformách, StemSpy je neskutečně nepřesný.
https://www.forbes.com/sites/paultassi/2023/02/22/one-year-later-elden-ring-announces-20-million-copies-sold/
-
Zajímavé. Pokud hru v průměru dokončilo 17 % hráčů, což je 1,3 milionu, tak si ji koupilo (nebo začalo hrát, nevím, co počítají jako základ) 7,6 milionu. Taky to vychází na víc než čtyři postavy na hráče. To mi přijde docela dost, ale asi lidi rádi experimentují. Chápu, že v tom chybí ti, co hrají čistě offline (kolik jich tak bude?), ale i tak mi přijde těch 27 milionů prodaných kusů na Steamu prezentovaných SteamSpy dost přestřelených.
-
na PSku hro dokončilo 16,86% hráčů a na Steamu 17,4% hráčů.