Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

Vždycky mě pobaví, pro kolik lidí je Vávra takový trigger, že se neovládnou a naběhnou do diskuze kvokat.

• dworkin

Šířením dezinformací ve spojení s jeho dosahem aktivně přispívá k tomu, abychom spadli zpátky do ruské sféry vlivu. Už to není je legrační figurka, která píše o ufounech a zprasený archiktektuře. Je to nebezpečnej člověk. Nebezpečnej svojí blbostí a svými mindráky, skrze které na něj proruská scéna hraje jako na housle. Možná si to plně neuvědomuješ, ale změnila se pravidla hry. Teď se bude hrát o to, jestli budeme žít ve svobodě a demokracii. Bez legrace. Teď se to všechno bude lámat. Za rok můžeme mít svého vlastního Fica, vykastrovaná média, zbořené mezinárodní vztahy, nové lidi v soustavě státního zastupitelství, ve vedení nejvyšších soudů... Je za minutu dvanáct s tím ještě něco udělat.

• "Nebezpečnej svojí blbostí a svými mindráky, skrze které na něj proruská scéna hraje jako na housle"

Souhlas. Nebezpečnej je to klíčový slovo. A je to influencer.

Zatímco chápu x jeho laických názorů na architekturu a souhlasím s nima, to co mele na VOXu s fanatickýma přisluhovačema kolem Turka, je opravdu nebezpečný.

Tady je vidět, že s penězi neroste rozum ani inteligence a on něčeho dosáhl, peníze má, ale není to tam.

Jen poznámka, pojem "nezávislá media" je min. z 90 % protimluv.

• jindra.veliky

A jaký rusky dezinfo sdílel? Co vím tak se chlubil jak posílá peníze na Ukrajinu

• dworkin

https://www.visegradsky-jezdec.cz/spolecnost-pro-obranu-svobody-projevu-pusobi-spis-jako-vysadek-ruske-pate-kolony-v-cr/?fbclid=IwY2xjawJfeD5leHRuA2FlbQIxMQABHu2gRPxoRzHK07Xo8p8Lox-NVRWs3kcQS7qpjHF0P3_Xp4nWgyU0QCp27QMu_aem_dXCvqQIw9sDg_lXiq_mQLA

Tady máš ukázku. Ale můžeš si jeho Facebookem rolovat pět let dozadu a budeš objevovat stále nové a nové hoaxy s původem na Sputniku a dalších ruských dezinfo webech.

• Proboha, co to meleš za blbosti. Jakýpak má Vávra vliv? Na těch pár tisíc lidí, kteří ho sledují? Já ho nesleduji a rozhodně si nepřipadám, že by na mě měl nějaký vliv a otáčel by mě na stranu ruska. 😀😀

Takových lidí jako je Vávra jsou mraky. Každý z nich má nějakou potřebu šiřit svoje názory. 

Spíš mi příjde, že lidi jako ty jim dělají akorát reklamu, pořád poukazují na to, aby to lidi nečetli. A čeho tím vlastně docílíš? Akorát toho, že si lidi po přečtení tvýho příspěvku opravdu zajdou na Vávrovo profil a přečtou si tam ty jeho moudra. Děláš mu slušnou reklamu, to se musí uznat.

• lito

Vávra má vliv na mladou generaci, o tom nemůže být pochyb, o tom jak velkou, to je na diskuzi.

• Většina z toho vyroste. Ale spíš mě štve jaký vliv mají dezoláti typu Rajchl, Okamura, Zítko apod. Rajchl je pro většinu mladých neznamý, ale má víc sledujících než Vávra a hlavně to jsou všechno potencionální voliči narozdíl od Vávry, kterého sleduji i lidi, kteří k volbám zatím nemůžou. Konkrétně Rajchl zasahuje přímo do politiky se svojí politickou stranou. Oproti nim je Vávra malá ryba. Jak už jsem psal, tak jeho příspěvky nečtu, ale to neznamená, že ho neuznávám za to, co dokázal a rád si od něj přečtu články nebo rozhovory, kde mluví o hrách. Jeho politické názory mě nezajímají, protože to není politik a stejně nic nezmění, tak proč to číst. Radši si přečtu názor politologa nebo zkouknu nějakou debatu na CNN třeba než číst politické názory od herního vývojáře. :D 

• Jevo83

Na Slovensku to tiez zacinalo jednotlivcami a teraz mame zmagorenu polovicu republiky.....

• dworkin

Víš, co mi můžeš?

• Vávru v Levelu čtu rád - přejmenoval jsem si jeho "Jámu pekel" na "Boomer si stěžuje"

• BohumilCisar

Souhlas s Dworkinem a jeho ostatními nicky. Toto mě taky fakt štve, že dostává v médiích prostor někdo, kdo šíří názory, které neschvaluje naše ministerstvo pravdy, neuznává evropské hodnoty a nechce nenávidět toho, na koho zrovna ukážeme. Snad se jednou dočkáme, že pravda, láska a nálepky zvítězí a lidé jako Vávra a jeho followeři budou zavřeni někde do táborů mimo dosah lidí. Sakra, teď jsem se tak vytočil, že budu muset objet klíčem pár Tesel, abych si ulevil

• dworkin

Jsem tady pod jedinou stejnou přezdívkou od roku 2002. Tohle není tvůj původní profil, dokonce jsem i kdysi věděl, jestli seš theGGG nebo nějakej jinej tragéd, ale popravdě už je mi to celkem jedno.

Seš prostě dezolát.

• Člověk má jiný názor = dezolát. Aneb klasické nálepkování novodobých svazáků.

• dworkin

Já ho znám léta. Tebe neznám vůbec. Nemontuj se do věcí, kterým nerozumíš.

• Aha, takže teď bys mi chtěl jako správný svazák ještě přikazovat na co mohu nebo nemohu reagovat. Máš fakt dost. 

• dworkin

Už mám vás rádoby bojovníků za svobodu plný zuby. Máte plnou hubu neomarxismu v EU a ani netušíte, že tyhle noty píšou v Kremlu. Nepochybně máš taky rád slovo libtard. A nevěřím, že Vávru nesleduješ. Seš jeho úplně ukázková ovečka.

• Reakce na příspěvek:

Jako v čem? Že jsem napsal, že jsi svazák, což jsi, tak hned podle tebe sleduji Vávru a jsem proruský?  To je akorát ukázka toho jaký fanatik jsi. Tohle je web o hrách, to ty jsi sem přišel hned tahat rusko a politiku. Uvědom si co děláš. Ty jsi takový ten týpek co tahá politiku úplně všude.

"Nepochybně máš taky rád slovo libtard". Nějak nechápu. Já znám akorát slovo "reta*rd". Libtard jsem teď četl poprvé. Má to nějakou spojitost s Vávrou nebo proč mi to píšeš?

S Vávrou v mnohém nesouhlasím a proto ho nečtu a rozhodně bych jeho politické nazory netahal do diskuze na herní portál. Divím se, že to tady nebanujou, jelikož to co sem píšeš je v rozporu s pravidly webu. Přečti si je.

• lito

Vávra je teď všude a dostává prostoro v každém médiu, je to vtipné v kontextu, že neustále kritizuje cenzuru a potlačovaní svobody projevu v Evropě, přitom může vesele hlásit všude ty svoje bláboly.

Level mám rád, mám rád kluky okolo, kteří to dělají ve svém čase jen kvůli lásce k magazínů, takže já jim to odpustím, protože se to musí zaplatit a přiznejme si, že kontroverze prodávají. 

• to, že dostane prostor někdo, kdo kritizuje cenzuru, není důkazem toho, že cenzura neexistuje. Ona taky v demokratické zemi se nemusí (a ani se to tak neděje) ta cenzura objevit hned v netvrdší podobě.

A na západě občas ta cenzura už je za hranou, zvlášť u toho, co mainstream považuje za kontroverzní témata (trans, gender, rasa a obecně témata sociální spravedlnosti)

Např. v Británii už párkrát zaklepali policajti někomu na dveře za to, co postoval na twitteru - a pozor! mohou tam postihovat nedefinovaný/nedefinovatelný non-hate crime (!!co to sakra je?) - tudíž cokoliv, co se jim znelíbí - co by dokonce mohlo někoho rozhodit (opět - naprosto subjektivní). A to, že o tomhle pak nějaký místní britský Vávra mluví, neznamená, že to není cenzura

• lito

nikde netvrdím, že cenzura neexistuje, jen mi to přijde vtipné, že takový kritik cenzury má tolik prostoru. 

Jinak i v demokratickém státě je určitá cenzura(nebo spíše regulace) na místě, ta hranice musí být jasně ovšem stanovené, pokud se ta hranice překročí, pak už to není demokratické.

Dám příklad Covid či aktuálně Spalničky, tam dezinformace můžou mít vliv na život člověka, takže v tomhle případě je dobré regulovat obsah, v současnosti je to bohužel opačně, protože Kennedy je ministr zdravotnictví, takže se šíří dezinformace z oficiálních kanálu.

Když už tedy kritizujeme svobodu projevu, tak pak je dobré si držet nějakou rovinu a nefandit lidem jako Trump, Musk, kteří ohýbají svobodu projevu pro jejich potřeby. Nebavím se pak o Rusku, to už je vyšší dívčí pokrytectví.

• a ještě - kritika cenzury, který nedostane prostor, logicky neuslyšíte. Takže je jasné, že tohle slyšíte od Vávry, který ten prostor má...

• tak já nejsem zastáncem "absolutní" svobody slova - ta u nás, ani není a je to za mě tak správné. Ale dle toho, co jsem viděl a četl, tak na západě občas ta cenzura je a je přes čáru, a nemluvím o dezifu nebo šíření nenávisti (i tohle je prostě občas interpretováno dost volně - mají se občané právo slušně ohradit proti masové migraci?), ale i potírání nepohodlných názorů, jak už jsem psal.

• Ono je to docela zvláštní i bez těch kontroverzí. Nezávislý herní magazín a dlouholetého přispěvatele s vlastní rubrikou tam dělá šéf jednoho z nejvýznamnějších lokálních herních studií. Moc si nedovedu představit, že by třeba v Kotaku měl pravidelnou rubriku, teď plácnu, Tod Howard nebo Neil Druckmann.

• HeisenbergW

Jak tam je ten fanda ruSSka a bojovník za svobodu lhát Vávra, tak si to strčte víte kam.

• Už tam píše roky. Nečudoval by som sa ak by to bolo len tým, že sa boja ukončiť tú spoluprácu kvôli jeho dosahu na sockách (ale pravdepodobne to tak nie je)  

Mimochodom, šampión maskulinity sa tiež nechal počuť, že chce Jámu pekel vydať knižne. To bude pre niektorých second coming a povinná výbava v nočnom stolíku.

• Ešte pre istotu dodám, že LEVEL mám rád. Kupujem ho od 90tok, teraz som predplatiteľ a podobne ako lito, aj ja mám rád ľudí, ktorí ho robia a dávam pred nimi klobúk dole, pretože to robia z lásky a je to cítiť. 

Dangerous Dana vnímam ako karikatúru, ktorá sa nachádza v každom periodiku. Prečítam si, zasmejem sa a “hor sa na zvyšok časopisu”.

• dworkin

U mě je to jednoduchý. Redakce, která nechá do svého periodika psát hegešáckýho proruskýho dezinformátora Vávru, ukazuje, že nestojí o moje peníze. Ke škodě ostatních autorů i vydavatele LEVELu.

• A on v Levelu píše něco proruského? Jsem měl za to, že se tam píše jenom o hrách. Holt jsem si tištěný časopis nekoupil už pár let. V době, kdy si vše můžu otevřít na iPadu pohodlně kdekoliv, tak mě moc tištený periodikum nezajímá. Netušil jsem, že ho tam nechají psát dezinformace apod. 

• Helejse panacku, kdyz nedas prostor podobnejm neradum, tak tomu se rika cancel culture a je to znakem upadku liberalni spolecnosti. Spravne konzervativne by melo probehnout vyhozeni tri nahodnych redaktoru a melo by se zakazat pouzivat slova cerna, teplo, buliznik a rovnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit