Light of Motiram s robodinosaury působí jako nestydatý klon Horizonu
-
- Biologie je jasná, a ani lidé s GD ji v zásadě nezpochybňují.
Nesouhlasím. Viz. sporty, kam zpochybňování biologie začíná pronikat. Též polemiky o "běžné/neběžné" jsou na vodě. Vždycky můžeš vybrat příklad, ze kterého to je a bylo běžné, a přidat protipříklad, ve kterém je to naopak. Tohle nikam nevede.
- že to lidé nechtějí je dost šikmá plocha
Upravuji - jako "lidé" jsem myslel zákazníky, co konzumují obsah na který poukazuješ.
Můj pohled je opravdu jen o tom, že trh je řízen zákazníky. A zákazníci to v umění vázaném na specifické časové nebo historické období nechtějí vidět (AFAIK si "nikdo" nestěžoval na míchání muž/žena i z hlediska biologie v CP 2077 - tam to vyloženě patří). To stejné pro nesympatické postavy, ženy které nejsou ženami, za hranici trapnosti zženštilé muže, gender/race swap, a tak.
Chceš vydat dark/fantasy/middle age hru s natvrdo zakomponovanou mechanikou pořádně pojmenovanou až ve 20. století? Hodně štěstí :) -
S podobným přesvědčením se v poslední době setkávám docela často a mám ztoho spíš pocit, že když chcou psa bít..
-
Běžného určitě ne,. a běžné by to nemělo být ani dneska (viz studie na odeznění genderové dysforie u dětí).
> tvrdošíjným přesvědčováním okolí, že muž je žena?
V tomhle je dobré dolišovat biologický a sociální rozměr. Biologie je jasná, a ani lidé s GD ji v zásadě nezpochybňují.
Společensky je tranzice nejlepší způsob, jaký jsem pro pomoc lidem s GD zatím objevili. Až bude lepší, budu podporovat lepší. Samozřejmě i tranzice musí mít limity (v první řadě dobrá diagnoza kvůli komorbiditě s autismem etc, ale taky sporty, vězeňství...).
Ale to neznamená, že je správné podporovat potlačování kulturní existence lidí, kteří tranzici podstoupili.
A argumentovat tím, že to lidé nechtějí je dost šikmá plocha. To, že nějaká skupina lidí něco nechce, neznamená, že je to tak správně - viz třeba odpor proti volebnímu právu žen / barevných svého času...
-
Obávám se, že teď nemluvíme o tomto případě, ale o Mornově obecném přesvědčení :)
-
V pohodě, díky za upřesnění :)
-
Přijde mi, že mluvíš o něčem jiném Morne. Tlačení těchto věcí do her (a už jde vidět že i filmů) je dle finančních výsledků něco, co drtivá většina lidí prostě nechce. Nikdo netvrdí, že to ti stejní lidé odmítají vídat a akceptovat v reálném světě.
Nechci tě chytat za slovo, ale opravdu myslíš, že transgender (v moderním významu) bylo něco běžného v minulosti, speciálně středověku? :) Dohromady s mícháním zájmen, nebo tvrdošíjným přesvědčováním okolí, že muž je žena? -
1. transgender postavy existovaly i v primitivnějších společnostech, natožpak ve fantasy středověku, kde nikdo nemá problém s dvěma hlavami....
2. kritizují se všude, je to prostě v módě
To, že si něco v nějaké době myslí větší skupina lidí, neznamená, že je to v pořádku. -
Kdyby si alespoň zvolili vlastní paletu barev robotů, dalo by se to označit za inspiraci vizuálním stylem horizonu. V současném provedení je to vážně jen vezení se na kontroverzi a práci jiných.
-
Promin, to mělo být na kolegu Morne a jeho " Mě fakt stačí charismatická ženská postava, a fakt nemusí pobíhat ve spodním prádle." Ukliknul jsem se :-)
-
A vtomhle případě je škaredá, nemocná a slabá? :)
-
Nevím na co reaguješ, nikdo netvrdí opak
-
Tak já bych řekl, že transgender je móda moderní doby, která rozhodně nemá co dělat v časech fantasy imitovaného středověku.
A opět - prodeje s tím více než souhlasí -
Sexappeal != spodní prádlo.
Proboha kolik ti je?
-
Spíše mi přijde, že je to teď prostě v kontrakulturní módě, je to očividně vlna, stejně jako třeba odpor proti transgender postavám.
-
Koukni na prodeje her poslední doby, kde hraješ za "nehezké" postavy. Lidi to prostě nechtějí a těch co ano není tolik
-
Všichni rozhodně ne...
-
Nevím, kdo je její manžel, ale tohle je ona:
https://www.pushsquare.com/guides/stellar-blade-who-is-the-real-life-model-eve-is-based-on
A přijde mi hezčí než po digitální plastice, kterou podstoupila ve hře. Dnešní modelky už často nejsou tak vychrtlé jako před dvaceti lety. -
Nevím jestli dnešní modelky evokují v někom zrovna sexappeal? Ale jo, lidi prostě chtějí hrát za lepší (v libovolném slova smyslu) verze sebe samých. S tím nic neuděláš
-
Nebyla vzorem dokonce manželka jednoho z designérů?
-
Proč proboha musí mít každá ženská hrdinka charisma a sexaeppeal? Mě fakt stačí charismatická ženská postava, a fakt nemusí pobíhat ve spodním prádle.