Lovecraftovský horor The Sinking City 2 míří na Kickstarter
-
Gro Lovecrafta je alespoň za mě to hledání toho mystery, ta nejistota, která tě obklopuje, proto za mě nikdy nemůže fungovat hra, o které víš, že je Lovecraft hra stejně dobře jak u hry, u které to nevíš. Bloodborne je typická Lovecraft záležitost, ta hra je na tom postavena doslova. Máš tam celé lokace jak vystřižené od Lovecrafta, např. Fishing Hamlet je krásné převedená lokace z Shadow over Innsmouth, máš tam všechny aspekty Lovecrafta, jen je musíš objevit sám.
Jen co jsi napsal v rámci těch aspektů. Šílenství. V Bloodborne je to Frenzy, jedna z mechanik her. Prastaré tajemství v hlubinách, opět v Bloodborne jedna ze základních prvků narace. Kult opět zastoupen v Bloodborne, kdy učenci Byrgenwerth propadnou šílenství a stanou se kultem doslova. Dokonalá manipulace Great Ones v tom, že jsou neviditelné pro občany, i když je obyvatelé nevidí, tak ví, že tam něco je a něco je ovládá, proto obyvatelé propadají šílenství, Hunter musí získat dostatek vhledu, aby viděl Great Ones atd. Musel bys to hrát desítky hodin jako já, abys si uvědomil, jak strašně dobré to je.
Neumím si představit, že vnikne někdy lepší hra inspirovaná Lovecraftem, moderní masterpiece a za mě herní peak, který jsem zažil.
-
Není toho Lovecrafta ve videohrách, deskovkách a TTRPG už nějak moc? Není ten kýbl už na vynesení? Ptám z pozice člověka co má Lovecrafta poměrně dost rád. :)
-
Bloodborne samozřejmě znám, ale jak píšeš, je pouze Lovecraftem a potažmo gotickým hororem inspirovan, ikdyz silně.
Sinking City je pro mě ryzí Lovecraft. Kulisy zatopeného Oakmontu jako typické město Nové Anglie, detektiv ne nepodobný inspektoru Legrasse, prastaré tajemství v hlubinách, šílenství, kult atd. Spousta vedlejších úkolu jako variace na ostatní povídky. Grafika a artstyle tomu pěkně sedly
-
ajajaj. Tady někdo nehrál Bloodborne. To je mi líto.
-
V prvním díle mě moc nebavila akce - přestřelky s monstry, snad se dvojka víc soustředí na detektivku a radši na nějaký stealth prvek. Město a atmosféra byly super.
-
No tak to si zahrej Bloodborne. Tam se Lovecraftem nijak neoháněli, jen ho uvedli jako inspiraci a přitom ho vystihli jako nikdo jinej. Všechny ty krásný náznaky, art, svět kterej kdysi obývali "prastaří" atd... Jakkoliv je mi Sinking City sympatický (a taky možná dvojku podpořím), tak s Lovecraftem bohužel moc dobře nenaložilo.
-
Hmm, tak tohle možná podpořím. První díl je pro mě nejlepší Lovecraftovská hra současnosti. Hutná atmoféra a pocit všudpřitomného zmaru, odkazy na mnoho postav a povídek, detektivní tématika. Až na špatný technický stav skvělá hra.
Celkově ty hry umí pracovat s tímto tématem lépe oproti filmům/seriálům.