Přejít na výpis diskuzí
Lucius II: The Prophecy - recenze hororu s malým Satanem
8.3.2015 | Lucie Jiříková
25 příspěvků
-
Jednicka bola naprosto skvela a jedna z najviac nedocenenych hier. Ak dvojku prilis nezmenili/nedokaslali oproti prvemu dielu tak by to malo byt to iste. Toto je podobne ako napr. seria "Death to spies", budget titul u ktoreho mnohy ohrnu nos. Ja vsak prave u tychto hier nachadzam old school gameplay a atmosferu ktora u AAA titulov vacsinou chyba.
-
Aha, takze rovnaka sracka, ako prvy diel, dik, usetril som peniaze a hlavne cas.
-
-
Jednicka mela mnoho chyb, ale takstrasny to nebylo. Dvojka je proste zabita. Tak to dopada, kdyz i level design stoji za prd. Testeri meli radeji misto cteni satanistickych knih, cmarani okultnich obrazcu po kancelari, radeji hru testovat.
-
-
Mně přišla promyšlenější, opravdu ty vraždy dávali smysl a vydržela v tomto tempu skoro až do konce... tady vsadily na brutalitu ale jinak to zabil dá se říct stereotyp na tuhle hru si už po pár letech těžko vzpomenu. Což je jako protipol k filmové sérii docela škoda.
-
-
Predem se omlouvam za preklepy...na mobilu se mi pise blbe. Kral sms zprav ze me nebude. A ted k veci. Nevim jaka predloha, bohuzel si ten film nedokazi vybavit...buh vi, jestli jsem ho videl. U hororu co jsem usnul si casto nepamatuji, ze jsem je videl. Od hororu nikdy moc neocekavam. Bat se, ale jinak dej stoji pivetsinou za prd. Dobry horor jsem videl buh vi kdy a hral ? Tak nenazval bych to uplne hororem, ale ten Alien co ho mam rozehraneho, je celkem fajn. Bohuzel mam ted slabsi chvilku pro stare hry, tak se kona opacko a neco bych rad zahral. Ne Dungeon Master me nikdy nechytl za srdce.
-
-
Proč bohužel?(staré hry) Vždyt přeci Omen ne Satan přichází to je kultovní film ne podle toho je tahle hra (pro někoho braková) o horororech mi radši nemluv nad nimi jsem asi už pomalu zlomil hůl bud je to 100x ohrané kliše kdy se hraje jen o co nejeefektivnější zabití což i občas funguje a dá se u toho vypnout nebo sranda kdy bouchají dveře atp něco ve stylu Paranormal debility.
Včera jsem si dal třeba tu Pyramidu, škoda mluvit - mám radši handycam kdy toho není tolik vidět, zajímavé téma a takhle to pohřbí... no nic nezbývá než doufat a čekat že jak hry tak filmy se zmátoří v tomhle žánru. Hlavně ty hry no... a nebudou vsázet na lacinné lekačky čest vyjímkám Lucius 2 bych ani jako minulý díl nepokládal moc za horor.
-
-
-
-
-
Po tych vsetkych Hitmanoch si oni dovolia vypustit nieco take hrozne? :-D lol
-
Podobně kultovní záležitost jako film The Room.
-
ono to ma svoje kouzlo a dneska radikalni hry chybi
-
-
Ano a presne kvoli tomu,ze sa autori snazil spravit nieco nove a neotrele, som dal prvemu dielu na Steame modry palec, ale inak je to neuvertielne nezazivna "hra", ale ono nestaci len mat dobry napad. V dvojke mali sancu to napravit a pokaslali to este viac, neni o com, skoda namahy s tou hrou.
-
-
Škoda *9*
Ten námět je fakt parádní, takže o to více to mrzí. Napadá mně, vzít tohle téma, a udělat z toho variaci na Dark Souls. Hned by to hrálo více hráček. *2* -
Jednicka se mi docela libila, tohle mne ale nejak nelaka. Jinak ted sem dohral Black Soul a doporucuji pro fandu prvniho residenta...
-
-
To je ta Free... sry indie , kde je mizerné ovládání a ještě horší grafika? a v Replayi to vyhrálo (by) cenu hry za nejhorší pokus o survival vůbec *7* , mně to přišlo mdlé pokus docela ok ale realizace strašná to i ten remaster toho 15let nebo kolik starého residentu je jak balzám na duši...
-
-
Za mě 10/10
https://www.youtube.com/watch?v=Xtl2u6ZiI18 -
-
Samej Homofob tady
-
-
No za mně alespon 5/10, i když si to na nic nehraje a je to slabší než první díl ohraje se to dost rychle, bugy pootravují viz "DarthVader". Jinak je to průměr. Snad 3díl bude lepší... toto nic moc.
I když se bugy opraví zůstane prázdnota navíc s dropy... ty trotlíky s extra silou jsou tam dva si odpustit mohli když beztak jim stačí nasolit ano nasolit pár ran z brokovnice.
+aspon jakž takž ta brutalita jenže jak se řiká, jedna věc těžko dělá dobrou hru že. -
-
To já teď jedu Evil Within a ten mi přijde teda jiné maso :-) Jen škoda té špatné optimalizace, kde jsem musel snižovat radikálně i rozlišení a i tak je hra trochu těžkopádnější. Ale je dost chytlavá, takže i přesto tu špatnou optimalizaci a problém s nízkým frameratem jsem se dostal už do deváté kapitoly.
Jo a co se týče PC, tak komponenty byly naprosto v pořádku. Počítač dostal do rukou normální člověk a do hodiny měl vše spravené a smál se, který kovář to tam namlátil. Základovka prý nabitá na plech a chytalo to tam zkraty. Celkově ten chlap, co to jako první zapojoval má sice PC servis, ale je to totální lempl a měl by to raději zavřít, když neumí složit ani PC a málem mi vyzkratoval a zničil všechny ty nové komponenty. Kdyby aspoň přišel na to, co je špatně, ale on mi vyhodil RAMku a řekl, že bez ní to dělá to samé, tak je problém určitě s RAMkou. Asi si otevřu autoservis. Až někdo přijde a řekne, že nemůže nastartovat, tak mu odmontuju všecky kola a řeknu, že auto pořád nemůže nastartovat, takže chyba je asi v kolech. To už jsem si to mohl namlátit sám, a i když jsem si sám nikdy compa neskládal, tak bych to už více zkazit než on ani nemohl. -
-
Těšímne že už ti jede komp, ano Evil within byl parádní užil jsem si ho, jsem zvědavý na DLC.
Vidíš, vidíš já to říkal není lepší si poradit sám? a on ti vyhodí ramku když ramka nezpůsobuje z tak 80% start pc nebo jak a tio s tou základkou jsme na tom byli imho stejně. Akorát nic nekratovalo takhle si mohl přijít o vše. To s tou ramkou bych si s ním možná ještě nějak vyřídil ne. -
-
No poradit úplně sám raději ne. Já to dal člověku, na kterého je spolehnutí a vím, že na tom nic nezkazí. Ale nechápu, proč si PC servis zavádí člověk, který ani pořádně neumí složit počítač. To už bych si ho fakt mohl zařídit i já sám a to ještě můžu připočíst fakt, že teorii hardwaru zvládám lépe než on. Jen na tu praxi a zapojování si tolik netroufám, ale tohle individuum evidentně zábrany žádné nemá *1* A s tou RAMkou jsem to myslel tak, že ji jen odpojil a řekl, že bez ní to nejde zapnout taky, což je naprosto geniální, že na to přišel. Ale nic mi s ní neudělal a pak mi to ten týpek zapojil a smál se tomu, jak to tam bylo namlácené. Horší je, že ten první blb si vzal 400 kč a málem mi rozbil počítač. Nechci se s ním hádat, protože mám teď na starosti důležitější věci.
A co se týče Evil Within. Tak tady můžu říct, že je to parádní horror. Sice tam jsou otravné pasáže, kde se furt masakruje, ale devátá kapitola s tím Ruvikem v tom domku. Snad nikdy se mi nestalo, že bych sebou trhnul na židli a aniž bych chtěl, tak zařvu u toho nějaké to sprosté slovo. Naštěstí jsem ve dvě ráno nikoho nevzbudil nebo o tom alespoň nevím, že by na mě někdo šel, ale celkem masakr. Uznávám, že Ruvik vypadá už i vzhledově celkem děsivě. Nevím, jak na tom bude zbytek hry, ale tahle pasáž se jim hodně povedla. -
-
Jn, bude to čím dál tím lepší *3* , rozhodně horor s velkým H.
-
-
Tak to si mne zklamal, já to hrál od začátku na Survival a nikdy jsem nepolevil... a to hry hraju na medium. Tohle jsem si prostě asi chtěl užít no. *4* Užil, užil i s tím koncem.
Střílení? ale kdeže to k tomu patří, malinko mi vadily ty jednoduché hádanky protože ty moc nemusím. -
Já to dal raději na causal, protože nechci zase tak moc umírat a myslím, že i tam to místy dost nažene strach, když Ruvik tě sundá, jen když se k tobě přiblíží a to samé vlasatice. Ale já myslel tu pasáž, kde bylo vlasatic více. Tu první, co jsem pálil, tu mám dávno za sebou a ta pasáž s více vlasaticemi, ta je už po Keeperovi, který byl taky docela dobrý, ale pohyboval se pomalu, takže jsem se ho tolik neobával. Jen jsem ze startu nevěděl, co tam mám dělat a on se furt někde objevoval po každém zabití :-)
Teď jsem v 11. kapitole, která se odehrává ve městě a jsou tam ty vodní příšery apod. Ale je to dost akční a není to tak ponuré, jako byly ty předchozí pasáže např. ten Keeper nebo ústav s Ruvikem. Mám radši, když je nepřátel méně a je to děsivější, než když se hra odehrává ve dne a hrnou se na mě hromady infikovaných. Ale beru, že občas to chtěli vývojáři obměnit, aby člověk nehrál furt to samé. -
Hraješ doufám na Survival jinak by sis to nevychutnal... ( nebo oni nevychutnali spíše tebe). *4*
Vlasatice je docela psycho ale až potkáš keepera tak budeš se bát ještě více. (nehci spoilovat) ke kkonci je to hodně o kvantitě no. Aspon že se to střídá... takže se člověk nenudí. + Málo munice stále. -
Moc se mi líbila i ta pasáž s těma nohatýma vlasatýma. Ty bestie, co mě vždy hodily na zem a umlátily a já tam musel utíkat a střílet ty ventily. Teď ta část ve městě trochu slabší, co se týče nahánění strachu, ale nemůžu říct, že se tam nudím. I když je pravda, že mám raději ty pasáže, kde je méně nepřátel a temnější atmosféra. Tady je takové až moc akční.
-
-
-
-
-
-
Připadá mi to, nebo by se ten verdikt dal bez větších změn použít i na The Order 1886? *1*