Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To bude dlohe v praci

• Grimsy

Za $34 na GreenManGaming. To jde, když dnes vidím hry na férovku za $80. 😂

• €34 nikoli doláčů. 

• Záleží na nastavení lokace. 

• A když změníš lokaci na koupíš v $ nepřidají pak 21% DPH? 

• Ne

• Grimsy

Exactly.

• Český dabing je překvapivě velmi dobrý, nechápu tu kritiku některých jedinců. Hra předčila má očekávání a třešničkou na dortu je fakt, že ji zatím nelze hrát nelegálně.

• sankuri

Na puvodni Mafii mam mnoho krasnych vzpominek, tak uvidime jestli je tahle devitka spravedliva

• Harshday

Za mě je to super a určitě to vyzkouším, co jsem koukal, tak zítra už by to mělo být dostupné na steamu, ale ještě to nejde stáhnout.

Jinak se docela těším na český dabing, tehdy jsem to dohrál v angličtině a znovu jsem se k té hře potom neodhodlal, tak bych to konečně mohl dohrát podruhé, pokud mě to bude bavit.

• Myslím, že si vybíráš nejhorší kombinaci :-D

M1 byla česká hra, napsaná česky a angličtina pak byla překlad. Tomu odpovídala kvalita českého dabingu (scénář i dabing byl vlastně originál). U remake už jde primárně o anglickou hru, čeština je překlad, dabing se tuším dělal na poslední chvíli. Tam bych šel raději do angličtiny.

• Harshday

Nemám na výběr, kdysi jsem původní hru hrál na xboxu. A znovu jsem tu stejnou hru po letech nechtěl hrát jen kvůli dabingu. Takže teď když to alespoň vylepšili, některé mise upravili a ze hry si toho už moc nepamatuji. Je čas to vyzkoušet a i když mi angličtina nedělá problém, tak si konečně zahraji něco v češtině. 

• Tak jsem to dohrál a vzhledem k tomu, že jsem od toho moc nečekal, tak mne to bavilo. Co bych vytknul je příklon ke skriptování a občas natahování. Viz hned první honička - místo jednoho auta a pouze Ai se za vámi spawnuje jedno auto za druhým a k tomu máte rozestavěné úseky silnice, kde se skriptově pronásledovatelé vysekají. Občas je to strašně přehnané - např. obrněné auto. Oproti tomu ubylo méně akčních pasáží, které ale v původní hře měly kouzlo (např. objíždění informátorů - tady vám to vykecá hned ten první). Trochu zamrzelo, že vypustili nutnost učit se odemykat auta od ralfa (měl jsem pocit, že by tam ani nemusel být) a lukase. Původní invetář a kapacita munice byla taky lepší. Tady mi přišlo blbé, že nemůžu mít víc jak jednu pistoli a k ní navíc jen 3 zásobníky a do dlouhé zbraně jen 2 a přitom je úplně jedno jestli to je 50 buben nebo 5 klip do pušky. Volná jízda je bohužel nevyužitý potenciál. Když už dělali celé město a venkov, tak tam není co dělat - ani vozit lidi taxíkem. Krycí systém mi přišel fajn, stejně tak garáž. Konverzace v autě před misí mi přijde také pestřejší a je vidět, že se hlavně soustředili na animace a příběh. Je tam daleko víc příběhových detailů a dialogy jsou delší.

• Jack1947

Dle toho co píšeš by těch mejch 7/10 bylo tak kolem 6/10. To důležité co dělalo MAFIA Mafií bezostyšně vypustily ! 🤮😈

Volná jízda, vůbec se tam tankuje nebo to tam taky není... mě už by vadilo to že destrukční model je ten tam ještě byl trochu v Mafia2 dá se vůbec zemřít za jízdy ?!

• 0tecFura

K té volné jízdě. Vždyt tam jsou mise ve formě vzkazů v salieriho baru (tam je vždy popis místa, kam když dojedeš, dostaneš misy skrze tel. budku jako v prvních gta) a u lukase na nástěnce jsou fotky míst, na kterých hledáš speciální auta. 

Tohle jsem zatím našel. Snad se tam dají najít i jiná tajemství. 

• Ano, to tam je, ale je to strašně málo. Respektive to město mohlo být interaktivnější. Navíc mise od Lukase jsou bohužel vykuchané z půvdní hry a tady je nahrazuje pouze to, že hledáš auto, které si ukradneš do sbírky. Původní mise byly lepší.

• Jack1947

EXtrémní jízda !

• 0tecFura

Na mě to působilo, že o těch misích atd. nevíš. Moje chyba

A je tam i něco jiného, kromě toho co jsem psal? Jakože dá se tam ještě něco najit (kromě sběratelských předmětů) ? Nevíš? 

Jj ty původní mise s Lukasem jsou lepší. Souhlas. 

• Nic navíc tam není. Což je škoda. Já tenkrát strávil hodně času taxikařením a na volantu to byla pecka. Škoda, že to ze hry kromě kampaně vykuchali. Navíc celkově to město je strašně neinterkativní. V původní ti mohl dojít i benzín a čerpací stanice fungovaly. Tady prostě žádná interaktivita s městem v jízdě není, krom toho že si může dojet pro schované auto nebo hrát mise, které jsou šité horkou jehlou a vůbec mi do hry nepasují. Je to jak mise z Mafe 2 DLC Jimmyho, ty jsem nedohrál, protože to bylo oproti kampani a Joeovi strašný a tohle působí stejně nepatřičně.

• 0tecFura

Tak jsem včera zjistil, že jsou ve hře fungující benzinky. Ve volný jízdě je mise, kde musíš dovést auto na místo určení a po cestě musíš alespoň 2x natankovat, abys dojel. 

• Jack1947

Jimmyho mise mě bavilo (Soukup a střílení se neomrzí) a Joe dobrodružství vyškrtlí ze hry to bylo vidět že tam ten úsek měl bejt místo toho tam bylo ne moc záživné vězení.

• 0tecFura

Já vlastně taky tenkrát jezdil v mafii na volantu. Úplně jsem na to zapoměl. 

Tjn s tou interaktivitou toho města i okoli mohli něco udělat. V dnešní době to docela bije do očí. 

Za mě ale celkově velká spokojenost se hrou. Je mi jasný, že za to může hlavně nostalgie, ale příběh jsem si vyloženě užíval. 

• Jack1947

Reakce na příspěvek:

Spíše přehajpovaný a vlastně i spadli za ty léta herního hajpu a degenerace nároky, ale no neberu ti to každý jsme nějaký! 🙂

• 0tecFura

Reakce na příspěvek:

Přiznám se, že u mě strašně moc dělá nostalgie. Díky tomu dokážu hře odpustit a prehlidnout nějaké nedostatky. 

Navíc. Já o sobě vím, že jsem,, nenáročnej,, hráč. Dokážu si užít i průměrné hry (to ale není případ mafie). 

Nemyslím si, že by hry nějak degenerovali. Právě naopak jsou dokonalejší a dokonalejší. Nejsou tak obtížné kvůli mainsteramu (aby hru dokázal dohrát kdokoliv), ale to často vyřeší zvednutí obtížnosti. 

• Jack1947

Reakce na příspěvek:

Přístupnost = postupná a nefalšovaná degenerace!

• TheGGG

původní hra byla ok, ale nikdy mě nepřišla jako nějaký extra velký klenot. Pokračování pak byla jen horší a horší. Tomuto dám někdy šanci, ale dle ostatních recenzí a videií je tedy 9/10 trochu moc. No a ten český dabing je tradičně naprosto otřesný.

• MC user score 8.7. 

Dabing je dobrý, není perfektní, ale rozhodně není otřesný. Spíš by mohly být zajímavěji napsané dialogy. Na hlášky ze dvojky to nemá. 

• 0011

K mafii jako takové vztah nemám ale tehdejší recenze v Levelu mě donutila doma vyhrabat a přečíst Kmotra, kterého si pak půjčila většina spolužáků, ale vypadá to, že remake se povedl, tak jsem ho koupil jako dárek pro bráchu.

• uher

Zajímavý. Přitom Vávra říkal, že zrovna Kmotr není jeho úplný favorit a spíš ho ovlivnil Goodfellas.

• 0011

Nepamatuju se, kdo psal recenzi, ale ten všude citoval kmotra. Předpokládám, že recenzi na mafii Vávra nepsal 😀

• uher

To nepsal. Jen sem narážel na to, že zrovna Vávra prý Kmotra moc nemusel.

• 0011

Já zas nemusím Vávru, Mafii ani filmové zpracování Kmotra, ale aspoň jsem s hrou někomu udělal radost, i když prý Vávra tenhle remake nesnáší. Nedohrál jsem ani první Mafii a nebylo to obtížností závodu, páč k tomu jsem se ani nedostal a další díly jsem ani nezkoušel. Nicméně koukat na gamesplay s Pavlem a Šárkou mě bavilo, ale během toho jsem si neřekl že to zkusím dohrát.

• LessPh

Vávra moc nemusí úplně všechno co je mi známo:D

• 0011

😀 ale zas na druhou stranu je díky tomu jeho opus magnum o Skyrimu na tomhle webu s přehledem nejčtenější a nejvíc diskutovaný článek

• Thanquol

Koukám Pavel Makal sbírá diskuzní desitky. Dle  reakce publika. 🤔

Otevírám popcorn 

• Pavel Makal

Přiznám se, že nevím, jak to myslíš :)

• Thanquol

Se těžko vysvětli. Diskuzní desítka je novej pojem nového produktu, kterej zatím běží  v testovacím rezimu, tak zatím nemohu sdílet bližší info. 

V podstatě doufám, ze v tobě drime spisovatel. 

• Jack1947

9/10 ano jako originál před 17 lety ale je to skutečně tak dobré ? to asi sotva. Zjednodušené, opravdu jedině grafika za to stojí a nejsou tam ani pořádné bouračky, auta hned jdou do kopru v plamenech... hofdně zjednodušená verze Mafia pro dnešní hráče, ale já tohle čekal kdo jiný ne ?

• Je to určitě lepší.

Vyjít před 17 lety vedle sebe původní mafie a tahle verze (s tím, že by hypoteticky fungovala přesně tak jak funguje dnes), tak o kterou by byl větší zájem? ;-) Myslíš, že by se na tuhle nadávalo, že sice vypadá líp, ale že to nikoho neohromí a že je to jinak horší? :-D

• 0tecFura

Takže tě to nebaví? Nebo i přes zjevné nedostatky si hru užíváš?

• Jack1947

Předně jsem to ani nehrál, ale to mě tolik nepálí... zahrál jsem si ted po půlroce od vydání Warlords of new york teda spíše koupil a těch peněz je investovanejch líp jak do tohohle.

• 0tecFura

To je ten datadisk k division 2?

• Jack1947

Joo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit