Přejít na výpis diskuzí
Mafia III vyjde 7. října s českými titulky - sledujte nový trailer
19.4.2016 | Aleš Smutný
81 příspěvků
-
V lecčem máš pravdu. Velký vliv na to má taky to, že v té době jsem těch her za sebou moc neměl a také uběhlo hodně vody. Člověk je starší a hry, jakékoliv, vnímá už zcela jinak než tehdy. V té době to pro nás bylo prostě něco zcela nového unikátního, co tehdy nebylo. Asi už na mě leze nostalgie. Myslím, že dnes se hráči obecně včetně mě dívají na hry mnohem více kriticky. Hledají za každou cenu chyby a nedokonalosti všude. Na jednu stranu to chápu, protože taková záplava her, jaká je dnes, to je děs. Vesměs jde o braky a totální hovadiny. No asi se budu muset smířit s tím, že z her už toho moc nevymlátím a vezmu to jak to je :) Vše se nějakým způsobem vyvíjí, jen mě mrzí, že ne tak, jak by si člověk představoval ... Abys mě pochopil, hry už moc nehraji, řekněme pár do roka, tak jsem možná trochu naivně vkládal naděje do tohoto titulu, že ve mě vyvolá ten pocit jako tehdy, když jsem si prvně zahrál Mafii.Ale to se už asi nestane.
-
Soráč, ale praktiku spojování/nespojování pomyslným bezejmenným pokračováním s původní hrou moc nepobírám. Taky co třeba vyjma nějakých vlastních dojmů a zážitků to jakože má být to takové to specifikum, od kterého se bude "poprávu" připomínat původní hra? A je to vůbec možné? Jeden řekne, že to není už Mafia, protože černoch, protože neital, protože nečesky, protože doba, protože překvapivě "moc" násilí, protože jakási subjektivně vnímaná atmosféra a osobitost, kterou nemíní přijímat v kontextu dál.... a tím končí. Devadesát lidí z původní hry uchcává vlastními devadesáti důvody, kterí rádi srovnávají s následujícím a podle toho vykřikujou. Přitom, když se podíváme na tuto hru z dostupných informací, tak původní titul se zde žánrově a konceptem rýsuje totožně. Taky tam jsou autíčka, která jezdí, taky se tam chodí a střílí a jsou tam dacani, kteří se mezi sebou střílí a chodí a taky mezi tím bude probíhat příběh, který nějak prožijeme s daným charakterem setkávajícím se s dalšími nějak provedenými charaktery v době, ve které se to má odehrávat. Tématikou a žánrem se pohybujeme ve stejných vodách a bude to mít poplatnou atmosféru. Navzdory tomu, se však například absence postav typu koktajícího mechanika, ke kterému se muselo napochodovat naskriptovaně před každou misí nebo nedůraz na předpisy a pokutové bločky, stávají podnětem k nějak oblíbenému ortelu, že tohle není povodní hra. Ne, nikdy to nebude původní hra, je z toho cítit pokračování ctící žánr a děj s vlastními nápady a zpracováním.
Já mám původní hru taky rád, je to nepochybně kvalitně provedená věc, ze které jsme jako puberťáci nadšeně čůrali, bylo to česky a bylo to strašně filmově a nevídaně gangstersky cool, byla tam obrovská slípka a chlápek v trenkách, co pobíhal jak magor, mělo to režim vesměs nezáživné volné jízdy, a těžila právě z toho, že to někoho napadlo zpracovat, ale vsugerovávat si nějakou její exkluzivní nedotknutelnost nehodnou následování dalšími tituly, které látku zpracovávají zase ve své v další režii, je absurdní. -
vypadá to jako blbost
-
Popisuji jen a pouze můj dojem ze hry jako celku a to, že má pro mě zapamatovatelné momenty,postavy a celkový dojem ze hry. Neporovnávám jen jednotlivé části. A nevím kde bereš to, že bych se snažil popsat nějakou definici hry. Vezmeme to jinak. Podívej se na tu hru jako by jsi neznal název. Pak prostě nemůžu jinak, ale tato nová hra z dostupných informací zatím původní titul nepřipomíná vůbec. Pro mě je daleko blíže druhému jmenovanému. Ale uvidíme, co z toho nakonec vznikne. Netvrdím, že to bude špatná hra, ba naopak by to mohlo být dobré. Jen si to zatím vůbec nemůžu spojovat s původní hrou. Jako bezejmennou hru si to s tou původní nespojím. Např. u série Fallout od 3 dílu dále, pokud si opět odmyslím značku název, tak hned na první dojem si to spojím dohromady. Když však vezmu 1 a 3 díl, tak si to taky nespojím. Ano jedná se v podstatě o jiný žánr, ale principiálně je to to samé. Nad komentářem s dabingem jsem se jen pousmál.
-
porovnejte hlavni screen k Mafia III (ten co se zobrazije u upoutávky k článku) s hlavním screenem k Technomancer o recenzi výše. Je to všechno takovej kýč tyhle hry, i ten doom a jeho obal jako maj všechny ostatní hry - i přez nesouhlas fanoušků. Kýč kýč kýč,kopie kopie kopie, nuda nuda, šed šed!
-
Už jsem to napsal jako komentář na jinej komentář, ale uvedu to ještě zvlášť:
Tohle je, pánové, jasný důvod, proč Valve s Gabenem neznají 3. díly *1* -
asi proto Gaben a Valve dodnes nezná 3. díly :D
-
Není tajemstvím od prvního oznámení, že dvojka je pro ně primární inspirací. Což není nutně špatně, protože jde o kvalitní díl.
Ovšem troufám si tvrdit, že kdyby pod Danem Vávrou při vší úctě k němu a točícího se na své židli, vznikalo úplně stejné dílko, řada kohoutů by se tu překvapivě asi otočila opačným směrem a ódy o geniálnosti a osobitosto by na sebe nenechali naopak dlouho čekat. Tak málo by zřejmě stačilo. Dan Vávra však dělá do mečíků a své dítko, na kterém nedělal jen on sám, přenechal jiným, kterým snad jejich snaha přinést další díl do série úspěšně vyjde. -
Dan Vávra se otáčí ve své kancelářské židli. To vypadá, že ten designer hrál jen dvojku a na jedničku se s prominutím kurevsky vysral.
-
To opravdu nemohla Cenega zařídit český dabing? Zklamala hromadu dříve již z gameplaye Mafie 3 zklamaných fanoušků.
-
První Mafia utkvěla díky osobitému stylu, měla svoji duši, jasně čitelný podpis, výrazné postavy (hlas koktajícího mechanika slyším ještě dnes)
Prosím jak z tohoto lze získat definici co je herně nebo není Mafia? A jak se to zapasuje do jednoho gameplay videa? Bude-li tedy koktající panáček, hra získá automaticky plusy? Nebo styl, duše a čitelný podpis se projeví vlastně kdy, až se udělá místo v paměti? A není problém spíše s vlastní pamětí? Připomíná mi to jednoho přispěvovatele jinde, který zase pro jistotu napsal, že Mafia, to je "český dabing" a že tohle "bez českého dabingu" není Mafia. Tak proč ne. Zjišťujeme tak asi, že Mafia přes svůj osobitý styl a přikované růžové brejličky není vlastně nic. -
Hrat za ukrivdenyho cernouska, ktery strili bile zle svine...no tvl chapu, ze budou mit v USA velke prodeje, protoze tam je barevnych pozehnane, ale ono by se to mohlo odehravat i v Michalovcich a v hlavni roli by byl Ferko.
-
GTA je i o volnosti. Obávám se, že tady to bude dosti omezené ne li jen na mise z bodu A do bodu B ale nechme se překvapit třeba se pletu.
-
neee :)
-
Mám takovej pocit, že na tuhle hru hodně rychle zapomenu. První Mafia mě utkvěla v paměti díky svému osobitému stylu, měla svoji duši,jasně čitelný podpis a výrazné postavy (hlas koktajícího mechanika slyším ještě dnes) hratelnost atd. Byla (stále tedy je) to MAFIA.
Po shlédnutí nějakého gameplay videa na tuto hru to na mě zatím působí jako převlečený GTA, nic víc nic míň. A z toho opravdu nemám radost. GTA sama o sobě není špatná hra, sice pro mě téměř nezapamatovatelná, svoje klady však má. Ale není to Mafia. -
Ty si kroť co chceš experte, ale někteří z nás se budou prostě dál přehnaně těšit.
-
Nejde ani tolik o to, že postava je černá, to byl CJ v GTA:SA taky a nikomu to nevadilo, tady si z toho spíš lidi střílej, ale ten hlavní hrdina je fakt od pohledu nesympatická hora masa.
Každopádně by bylo zajímavý, kdyby v příběhu hrál rasismus nějakou roli, jelikož se to z tohodle pohledu odehrává v dost zajímavý době. (Rosa Park, Martin Luther King) Otázkou je, zda na to budou mít 2K koule, popř. jestli to nevyjde hrozně ploše a... černobíle *1*
Hru jako takovou bych zatím určitě neodsuzoval. ale podle gameplay videí, bych osobně nějaký přehnaný vášně krotil. -
Co to je za arkádu? Takovej koncept měli použít na GTA. Tak nějak jsem doufal, že to bude ve stylu Farga a první mafie.
-
Tak koukám že se vlastenectví moc nenosí ( pokud jde o prachy )
Kdysi jsem byl na Mafii pyšný *9* -
Je mozne ze zachrania seriu Mafia, pretoze Mafia 2 ju skoro pochovala a robila ostudu prvemu dielu.
Takze drzim palce.