Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můžete už prosím přestat s těmhlema clickbaitovýma titulkama? Fakt nevím jestli je to jen snaha vytěžit něco z momentálně známého jména nebo jenom naprostá neznalost her o kterých píšete (snad je to to první).

Ale tahle hra v ničem nepřipomíná Manor Lords. Ani mechanikama, ani zasazením, ani vizuálem. Jediné co mají společné, že spadají do stejné velmi široké škatulky budovatelských strategií. Jako tísíce dalších...

Příšte zkuste do titulku vypíchnout něco opravdové/unikátní o té hře. Třeba v tomhle případě velké měřítko nebo organické a procedurální budování namísto ručního umísťování (všech) budov.

• bohužel mám spíš často pocit, že zejména u žánru budovatelských strategií je to ta první varianta. Dlouhodobě je vidět z článků, že na tomto poli se moc do hloubky nejde a jen se občas přeloží nějaký PR článek a zkušenost z hrou je v lepším případě minimální.

• triptich

tak neviem, či to nie je súčasť marketingu, ktorou sa prezentujú sami vývojári. na zing-u hru prirovnali dokonca k cities: skylines, inde som videl článok, že sa jedná o mix cities: skylines 2, manor lords a civ VI, ďalší web to prirovnal tiež k manor lords... buď je tam naozaj spojitosť, alebo je to prezentačná stratégia vývojárov, ktorú redakcie prevzali.

• Přímo presskit vývojářu jsem nečetl, ale v žádných jejich materiálech jsem si ničeho takového nevšiml. Plus jsem četl Youtube diskuzi pod trailerem, kde přímo vývojáři odpovídali a tam se oni sami distancovali od srovnávání  s Manor Lords, protože to je prostě jiný subžárn a jiný přístup k city buildru. Což rozhodně je. Takže si nemyslím, že by to šlo od vývojářů.

Z Manor Lords se prostě ted stal buzzword. Člověk může i na velkých zahraničních servrech narazit na článek typu "Vydavatel Manor Lords představuje novou hru" apod. Což je pro mě prostě směšný clickbait. A dokonce sám Hooded Horse (vydavatel ML) nedávno prohlásil, že nechce aby se na něj pohlíželo jako na vydavatele jedné hry.

Takže z mého osobního úhlu pohledu to vypadá, že to štve dokonce obě dvě strany a jenom novináři mezi nima se v tom vesele rochní.

• tak co jsem koukal, tak i sám vývojář Manor Lords se snažil trochu krotit ten nesmyslný a neskutečný hype, který se okolo té hry podle mne hodně neoprávněné rozjel. Sice jsem je taky podpořil, ale ve svém žánru je to zatím hodně slabá a nedodělaná hra, která ale vypadá bombasticky, takže se to influencerům lehko prodává + k tomu pohádka, jak to všechno udělal jeden člověk, ale pak zjistíte, že 80% věcí je outsourcovaných (grafika, zvuky, animace), jede na unreal enginu s plnou podporou a má i podporu od Nvidie, protože aktivně testuje nové možnosti grafik. Oproti tomu třeba Ostriv si borec opravdu píše sám myslím, v nějaké variantě C a už teď má hra neskutečnou hloubku a animace stavění budov skutečně prkno po prknu, které jsem jinde neviděl. 

• triptich

to dištancovanie vývojárov v diskusiách youtube je zaujímavé info, vďaka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit