Mario Kart World – recenze skvělých závodů pro nováčky i pokročilé
-
Jako někdo, kdo nikdy neměl Nintendo, by mě zajímalo, jestli je fakt doslova každá jejich hra absolutní masterpiece, že pořád dostávají devítky a desítky, nebo je prostě už mezi recenzenty takové nepsané pravidlo dívat se na ty hry nekriticky a tyhle známky dávat automaticky.
Vzhledem k tomu, jak vypadají hlubší kritiky se ale přikláním spíš k tomu druhému.
-
-
Je to velmi pravdepodobne otazka vkusu. A jelikoz je tady Nintendo nekolik desitek let a ma svoji komunitu, tak je logicke, ze se tem lidem ty hry libi. A taky je to zamereno mnohem vice na detske a rodinne publikum. Takze z jejich uhlu pohledu to muzou byt skvele hry.
Me nechava Mario a jeho hry zcela chladnym, stejne jako naprosta vetsina exkluzivnich her Nintenda a vlastne cele Nintendo "universum". Osobne to kouzlo nechapu, ale to bude tim, ze nejsem cilovka. Nehledal bych za tim nic jineho.
Neumim si predstavit, ze bych stravil desitky, neli stovky hodin hranim Mario Kart, ale treba v NFS 1-5 jsem dohromady stovky hodin hranim singlu i multiplayeru stravil a nektere verery s kamarady si budu pamatovat do konce zivota stejne jako MP v Colinovi dvojce.
-
-
Já právě nevím, jestli je to otázka vkusu. Protože i v takovém případě bych očekával nějaké výkyvy k kvalitě nebo diverzitu v názorech.
Já mám třeba taky rád Need For Speed, akorát té následující generace. To ale neznamená, ale bych dal Underground - Underground 2 - Most Wanted - Carbon všem deset z deseti... a byl bych extrémně překvapen až zmaten, kdyby jim ty devítky až desítky dal doslova každý recenzent na planetě, a to bez prakticky bez kritiky... A v případě flagshipů Nintenda, tj. mainline titulů Maria a Zeldy už to trvá - jak sám říkáš - *desítky let*. Proto má otázka: Skutečně je to jeden masterpiece za druhým po takovou dobu?
...A to právě v kontrastu toho, že kritik, kterého velice respektuju, zcela logicky rozvedl v dvouhodinové analýze prakticky neoddiskutovatelných argumentů, proč je to repetetivní slop pro děti na prvním stupni základky.
-
-
Našel jsi prostě dobře "napsaný" souhlas se svou skeptickou pozicí. Já můžu najít stejně tak dobře napsaný (analytický) souhlas s tím, že Nintendo hry jsou skvělé. Rozhodně doporučuji si něco zahrát. První Switch se dá koupit za pár korun, hry ti klidně půjčím.
-
-
Hrát to opravdu nechci, děkuju, ale "dobře napsaný (analytický) souhlas s tím, že Nintendo hry jsou skvělé" bych si dal, jestli ho teda máš. Akorát doufám, že ta analýza bude hlubší než "dobře se to hraje" a "je to hezké", "je to oddechovka" a "můžu si to zahrát s dětmi".
-
-
Je to spiknutí 😱
-
-
Je to stejné spiknutí jako že je masterpiece Mona Lisa 🙂
Ani nevím, jestli má ten jev jméno. Tedy kromě "císařovy nové šaty".
-
-
-
Je to v pohodě hra, nic speciálního, ale rozhodně neurazí. Mechanicky jako dycky od Nintendna není co dodat :)
-
Už doma jezdíme. No a co dodat, Nintendo to zase (nepřekvapivě) trefilo. Jen to, že chybí dvoustovky, nás trochu štve. Jsme mistrovsky vyježdění z osmičky, takže bychom to fakt uvítali.
-
-
S o to větší radostí si poběžíte koupit DLC které časem 200cc přidá.
-