Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 přinese plný pytel drobných překvapení
4.7.2011 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Já se na ME3 moc těším. A je mi uplně jedno jestli hra bude vic RPG, nebo akce na akci. Můžu se rosčilovat jak chci že by v ME3 mělo být více RPG prvků (vylepšování zbraní v ME3 bude na 100%, jen doufám že toho bude víc), vydanou hru nezměním jediné co mi zbyde je se stím smířit. Mě šlo v hrách vždy o příběh. ME3 má skvělý příběh, ale nejen to dokáže mě do příběhu v táhnout a nepustit. Nechápu ty lidi co si stěžují na staré dobré 1 hrdina zachrání vesmír. Pochybuju o tom že byste hráli hru, kde hrajete za Frantu z Dolní Lhotky a jeho největší starostí je jaký pivo si má dát. Lidi baví utéct ze svého normálního života a zahrát si na hrdinu já na tom nic špatného nevidím. Nemám strach ani že by to byl port z konzole protože vím že bude lidi přiznejme si to na západu má každý konzoli na hraní málo kdo hraje ne pc a za 2 hry na konzoli jsou všude dražší a není to pro to že je tešší jejich výroba. A bazírovat na takových kravinách jako že nejsou jednotlivá tlačítka pro deník a td jesou ale jenom esc. Je ujetý to je jako mít problém že si milionář,ale jeden dolar máš špinavej od bláta. No nic obavy mám spíše z příběhu jak víte bude více konců podle rozhodnutí ze všech dílů ,a taky absence ČJ. Jinak ME1 bylo fakt o kousíček leší *1*
-
Lokalizace: český manuál (rozumej bude tam 4strankova brozura kde se doctes ze ke hrani musis vlozit disk do mechaniky) *11* tak to je uplne jedno co prinese ME3 kdyz neprinasi cestinu bez ni si to halda lidi nezahraje! EA *12*
-
-
Tak jsi nam vsem sdelil, ze jsi trouba neschopny se naucit nejaky cizi jazyk. To jsme opravdu potrebovali vedet....
-
-
Nic proti, ale ja bych taky tu cestinu uvital sice umim anglicky, ale u hry se mi nechce premyslet nad vyznamem kazdeho slovicka, ale chci si uzit pribeh hry a moznost rozhodovat se v rozhovorech, oboje je podmineno dobrym porozumenin obsahu a to i anglicky mluvicim cechum usnadni berlicka v podobe ceskych titulek, ktere jsou alespon tak "kvalitni" jako v ME2, kde obravdu slouzili jako napoveda k prekladu. Ale kdyby nedej boze chteli udelat dabing tak kdyz k tomu nedaj moznost nainstalovat to v originale tak bych to v zivote nekoupil.
-
-
-
Proc se na ME3 opravdu netesim, cituji:
Podle posledních zpráv bude ME 3 o něco blíže požadavkům akčněji laděných hráčů. Zmizí inventář, před každou misí hráč uvidí číselné zobrazení jak silný má armor a zbraň. Pohled bude pouze first person. V rozhovorech bude možnost automatické volby pro maximalní vychutnání příběhu, po misi bude hráč informován kolik nepřátel zastřelil a kolik z toho headshotem. Mapy budou pouze koridory, tak aby hráč nemohl zabloudit. Odpadne otravné ovládání chůze. Chůze bude automatická, hráč ovládá tlačítko fire. Zaměřování je samozřejmě automatické. Po prvním dohrání se odemkne možnost autofire aby hráč nebyl nijak obtěžován. Ingame filmy zaberou asi 3/4 herního času. -
-
Hochu tak tohle sedlo. I kdyz si porad myslim ze Mass Effect 1 i 2 jsou jedny z tech lepsich her a cinematicky zazitek to byl solidni, neco na tom tvem komentu je. Kdyz se clovek zamysli nad detaily, skutecne se tu objevuje tento trend. Pocit nejakeho achievmentu behem hrani nebo alespon po dohrani uz asi neni tak zadany a tak ho tvurci proste vypousti. Dnes jsou in nonstop krvave orgasmy, ukojeni zakladnich pudu, o neco hlubsiho uz nejde...tedy ve vetsinove mire. Nemluvim o indie scene a vzacne se objevivšsich projektech, ktere ovsem na chleba nevydelaji. Jojo a muzeme si za to sami... *1* *1*
-
Co to je za kravinu? *7* Zdrojem citace bude asi nějakej pubertální hater.
-
*1* daj link odkial to citujes lebo to je fakt bezkonkurencna recenzia
-
P.S. Budu velice rad, kdyz se budu mylit, ale tato veta mi moc nadeje nedava:
Roleplaying pro nás nejsou čísla a statistiky (= nic nad cim by musel clovek premyslet), ale průzkum prostředí (=zběsilé letani od planety k planete na kterych nic neni), souboje (=ciste FPS), dobrý příběh vycházející z postav (=ingame filmy) a správně nastavený průchod příběhem (vicemene koridor) *10*
Neboli n*srat, staci, ze jste me vypekli s ME2. -
-
Vicemene souhlas. Samozrejme, ze mne nebavilo v jednicce mit tisic a jednu a tu samou vec v inventari, ale resenim opravdu neni odstraneni inventare. Upgrade zbrani? Nenechte se vysmat. Jako +10% k necemu je pekne, ale bez znalosti zakladni hodnoty informace dost k nicemu. Brneni? Ehm, coze to? To papirove cosi, co nezastavi ale lautr nic? A jeho upgrady se smesnymi +5% k necemu?
To same s prostredim. To ze udelali nektere opravdu dementni mapy, kde se Makem dalo sotva jezdit nebyla chyba Maka, ale toho, kdo delal ty mapy. Resenim ale neni dat pryc rozlehle prostory a nahradit je nekonecnym tunelem. Navic jeste takovym, kde presne vite, kdy bude boj, protoze najednou z niceho nic je chodba plna prekazet.
Hmm, ctu tu vety jako filmovy zazitek. No nevim, ja pro filmovy zazitek jdu do kina. Od hry ocekavam ponekud vic, nez ze se jen budu koukat, jak se to hraje samo. A nedej boze, abych u toho musel premyslet... Toho se v Bioware evidentne boji jak cert krize.
Nicmene si myslim, ze po fiasku s Dragon Age 2 jim doslo, ze ME3 se musi povest protoze pokud ne, tak prijdou o vic nez jen o verne hrace. Proto ve mne odklad na 2012 budi jiskru optimismu v tom, ze vezmou to dobre z 1 i z 2 (ano, i ve dvojce jsou dobre veci, treba vyber zbrani pred misi, ktery mne prijde logicky, nebo customizace brneni, ktera sama o sobe je udelana dobre, jen pokulhava ten zbytek) a skloubi to ve trojce. -
Tak jsem se ted vlastne dozvedel ze AVP a DN Forever je rpg ,atmosfera ,pruzkum prostredi,souboje atd zadny premysleni nad cisly muze mi tedy prosim nekdo vysvetlit jak mam pojmenovat Baldurs GAte first person shooter ??????
-
-
Co je to tam napsany za kraviny vyber zbrani?? V ME1 byl vyber zbrani a mohly se modifikovat ve dvojce je ho... celou hru jsem prosel se trema bouchackama a nesli modifikovat tak co to tam pise za kraviny jo leda ze bych zaplatil dalsich 500kc a zbrane si dokoupil tak to potom jo na psn store je jich ke stazeni 12 ale na to jim s.r. jestli rozkouskujou hru a prodavaj to po castech tak na to se jim muzu vys...
-
-
Evidentně si tu hru asi nehrál, protože upgrady zbraní ve hře jsou. Dají se sehnat u obchodníků
-
-
to nejsou upgrady zbrani jen vyssi poskozeni atd v ME1 byly upgrady zbrani , modifikace a bylo jich tam hafo v ME2 jsou dve pistolky dve brokovnice atd ,zadna modifikace zadne zbrane jen o 10% vyssi poskozeni atd coz je oproti jednicce dost nuda
-
-
-
-
-
-
najviac ma stvu tie skripty a cut sceny, nic nedokaze pokazit dojem z zabitia bossa nez stale rovnaka cutscena jeho smrti *9*
-
-
Takže když naskriptujou těch cutscén 5 tak to bude v pohodě? Myslím, že zrovna tohle je ten nejmenší problém, kterého se u nového ME můžeme obávat...
-
-
praveze clanok sa tykal tych cutscen, preto som ich spomenul, ostatne veci su davno zname skripty su novinka v zhovadovani ME trojky
-
-
jednoducha rada...tak to nehraj :)
-
-
jednoduchsia rada, menej hier pre debilov? :)
-
-
-
Tak ja to podam z meho pohledu. ME serii jsem zacal druhym dilem, ktery jsem poridil hned po koupi X360. Hra me doslova nadchla svou atmosferou, ktera je v dnesni dobe vesmirneho veku pro kazdeho zajimava si myslim.Pribeh dvojky je zajimavy i pro hrace, ktery nehral jednicku a je odvypraven dost silnym zpusobem, diky propracovanym rozhovorum s postavami, kde se dozvite spoustu informaci jak o samotnem svete, rasach, historii jednotlivych ras a pribezich jednotlivych postav.... proste zde neni co vytknout. Musim sice priznad ze po dohrani jednicky, jsem mel z druheho dilu trochu smisene pocity a to hlavne diky zaverecnemu souboji s "Terminatorem", ktery se zaverecnemu deni v jednicce nepriblizi ani na dosah. Kdyz to tak shrnu od prvniho dilu je odvypraven pribeh doslova filmovy, kde se z nadejneho vojaka stane hlavni postava a vudce tazeni proti Reaperum.Hra ma jedinecnou atmosferu jak v prvnim tak v druhem dile, diky nemonotnonimu pribehu, ruznorodemu prostredi a to ze dvojka byla odlehcena a spise posunuta smerem k akcni hre, nic nemeni na vysoke kvalite teto serie. Kazdy komu se tato hra zalibila si mysim muze na netu najit spoustu informaci o celem tomto svete, jednotlivych postavach, kde jsou jejich charaktery dopodrobna popsany...o znamych kulturach a rasach, kde je vse take do podrobna popsano..vsechny vztahy mezi rasami...a celkove popsan cely uceneleny pribeh(samozrejme do doby konce druheho dilu :) )...kdyby toto vsechno nacpali autori do hry, myslim ze by to nebylo tak zabavne...procitani tuny informaci....myslim ze v tomhle jsou ty hry tak akorat vyvazene aby pritahly jak hardcore, tak i normalni hrace.Samozrejme jsou zde uz i tri knihy, ktere pribeh skvele doplnuji..urco doporucuji. Treti dil hry uzavre skvelou trilogii a verim, ze fenomentalnim zpusobem u ktereho se skvele pobavime a podle videi to zatim vypada velkolepe...tak se nechme prekvapit. Prozatim doporucuju procist http://masseffect.herniweb.cz/news/ a samozrejme i toto http://cs.masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_CZ_Wiki
-
-
to je prave odlisnej nazor cloveka co nehral jednicku kdyby jsi hral jednicku a pak pred tebe vyblili dvojku tak by jsi psal jinak . To mas jako s zabou kdyz ji hodis do varici vody tak vyskoci ale kdyz ji hodis do studene a zacnes pomale ohrivat tak se necha uvarit tys hral jen dvojku a nechal ses uvarit mi co jsme hraly jednicku jsme u dvojky byly vhozeny do varici vody akcni hry kde byly jen tri zbrane a neslo s nema nic delat a v misich jsi behal jen rovne dokonce i citadela ted myslim ten politickej sektor uz nevim jak se to jmenovalo v jednice byl obrovskej ve dvojce je to jedna mistnost s Andersonem a hotovo
-
-
dřív si to pořádně přečti než začneš odpovídat:) Jerka psal že začal s dvojkou ale že pak hrál i jedničku.. já to vidím tak že zbraní tam nebylo zbytečně moc jako to bylo v jedničce.. ve dvojce zbraně vylepšovat jdou sice jiným způsobem ale jdou.. bylo sice pěkný že jsem si mohla dát v ME1 na zbraň chladič, ale v podstatě to k ničemu extra nebylo, až na to že jsem pak měla 20 dalších stejných vylepšení se kterýma jsem už nevěděla co dělat, tak jsem je prodávala i když už jsem byla milionářem a podstatě mi to už žádné kredity nepřidávalo.. no já sem byla ráda že v ME2 nemusím jak blbec pořád něco prodávat. s Presidiem mě to docela taky zklamalo, ale je taky pravda že proč do hry dávat místo kde by jsi neměl co dělat? a taky pokud si pamatuju Presidium to při napadení Vládcem schytalo nejvíce, a že i po dvou letech se stále opravuje..
v ME2 dva mě sice taky štvalo pár věcí ale to i v ME1, ale i tak je to úžasná hra a bude to úžasná série.. jistě některým se to líbit nemusí, každému podle jeho gusta, tak ale pořád nemusí harašit s tím že třetí díl bude kravina na entou, když to do pekel ještě ani nevyšlo.. -
-
jakto ze to k nicemu nebylo ja mel na odstrelovacce scaner tudiz jsem dostrelil dal (vedel jsem kam mirit a mohl lip taktizovat) na brokovnici chladic a rozsirenej zasobnik sejmul jsem 3 az 4 nepratele na jednu ranu a diky chladici jsem strilel temer furt ve dvojce nic takovyho neni jen ono vyssi poskozeni dvojku jsem dohral tak hral jsem za vojaka ze jsem proste nabehl do mistnosti a prask prask prask bezim koridorem dal jakmile se objevi prekazky aha tady me prepadnou a taky ze jo ale uz jsem mel nachystanou brokovnici porad tu samou od zacatku hry uz jsem v pulce prask prask muj tym je mrtvej no neva dvojka je akcni postrilim je sam prask a bezim koridorem zase dal a tak porad dokola
-
ja to cetl vsak to pisu nejdriv si precti muj prispevek resi se to ze 2 je zjednodusena kvuli vyssi prodejnosti a to hodne tudis horsi nez jednicka tim ze hral nejdriv dvojku ktera je horsi tak mu to neprislo ze je horsi to mas to samy jako by jsi celej zivot ridil trabanta a pak dostal porsche taky by sis nestezoval ale kdyby jsi celej zivot ridil porsche a pak dostal trabanta a jed tak by jsis asi stezoval no a on je ten prvni pripad nejdriv sednul do trabanta
-
-
ja napisu neco k tomu presidiu jdi za Anderson vejdi k nemu na balkon me teda nepripada ze by se opravovalo akorat je to jen animace a neda se tam jit pac se na to autori vys...
-
-
-
Ahoj,
no tak na obranu, taky jsem dosel k dvojce, a pak k jednicce. Kazda mela sve pro a proti, presto po zazitkove (schvalne nepisi pribehove, ale zazitkove) strance ME2 naprosto vede. ME1 je proti tomu slabsi. Ma sice hlubsi pribeh, ale nektere veci (stejne jako v ME2) jsou "takove ty na protahnuti herni doby" -> zbytecne Q.
Dalsi vec ovladani skupiny je v ME2 take mnohem dale, upgrade zbrani ala ME1 je vazne za trest (a ten inventar). Pribeh je ale v obou super... lec po praci, vecer, si radsi dam ME2... tam je volba jasna.
-
-
-
ME 3 by mě hlavně mohl překvapit tím, že si konečně přestane hrát na RPG a ukáže propracovanou střilečkovou mechaniku. Tady ten polotovar co vypadl z dvojky, i když zábavný, byl naprosto zbytečný kompromis.
-
-
děláš si prdél? dit ME je jako dělaný pro spoustu rpg prvků biotika kde by se ve stromu vylepšovalo např počet zvednutých cílů dmg délka omráčení nebo uninastroje ve kterých by se dalo ochromovat mechanické protivniky na vyššich lvlech přeprogramovat donutit explodovat cokoliv hack terminálů laptopů otevírání zamků pomocí dovednosti elektrotechniky,dovednost explozí... vytváření nových cest zasypání nepřátel ... mohl bych pokračovat do 18:00 minimalně a ty z toho chceš udělat bezduchou headshotovku ? běžet kosit protivníkům hlavy a brát naboje aby bylo na další běhaní a kosení hlav?
-
CoD tadial --->
-
-
Ale no tak, akcni cast ME serie by fakt potrebovala vylepsit.
Treba by se mohli inspirovat Gears of War s tim rozdilem,ze by RPG elementy ovlivnovaly schopnost postavy (presnost,jakou zbran muze pouzit, jaky skill muze pouzit atd).
Ruku na srdce, komu se zda akcni cast ME dokonala?
Trochu mi to pripomina situaci s Dragon Age 2, ve ktere jsem se tesil na rozhovory a hrozil se chvile, kdy dojde k soubojum. -
-
Pfffffff..
Tak jestli se akce v ME (2) necemu podoba, tak prave GoW.
Teda ta dvojka ME je ale LAUTR to samy co Gears of War. Hral jsem ty hry prakticky hned po sobe. Uz to, ze je to postaveny na stejnym enginu o leccems vypovida...
(Nebo nekecam? ME je taky na Unrealu, ne?)
-
-
-
-
Ja vim jiste jen jedno. Uz nebudu tak hloupy a nic od BIOWARE si uz nikdy nepredobjednam. Pockam si alespon na 5 recenzi a budu cist reakce RPG pozitivnich hracu a pak se teprve rozhodnu,jestli to stoji za koupi. Moc tomu ale neverim.
Diky bohu za Fallout:New Vegas,nebo pribehovy Zaklinac 2 a tesim se dokonce i na Skyrim(ze se budu tesit na pokracovani Elder Scroll sagy,tomu bych jeste pred rokem neveril) -
Ja osobne vidim problem v tom , ze dnesni vyvojari neumeji odvypravet dobry pribeh v nejlepsi pripade v jedine hre + max. jedno pokracovani. Tahle donekonecna natahovana kase na vlne "zachranuji cely svet" zacina byt pekne otravna. To, ze jsou usite pro vsechny, tzn. pro 10-ti leteho Pepika i naseho 99-ti leteho dedecka tomu pak nasadi korunu ;-) Hmmm, on by to ten vyvojar asi umel, ale kravatak z marketingu mu to nedovoli. Jo, holt chlapi prisli o "koule".
*5* *5* -
-
A jak tak čtu tak... "Každý kdo se jen jedním očkem na BIOWARE špatně podívá bude krutopřísně odsouzen!!!"
-
-
Hry od BIOWARE maji sve mouchy, ale alespon me pripadaj jako jedny z nejlepsich her ktere v dnesni dobe vychazej DA2 jsem teda nezkousel. Ale kdyz srovnam hry od jinych studii tak mi prijde ze BIOWARE ma nejpropracovanejsi svet a pribeh kterej muzes ovlivnit tim jak tu hru hrajes.
-
-
Vyzkoušej si DA2 a možná ti tam, stejně jako mě, začne znít ten malý hlásek pochybnosti, že BW ME3 kvůli marketingovému/manažerskému nátlaku pokazí, když už vydali něco tak nudného a odfkláklého, jako je DA2. Na druhou stranu, moc tomu nevěřím, protože s tím posouváním data vydání to nevypadá, že by EA tlačilo na vydání stejně, jako u DA - pokud samozřejmě neposunuli ten nejdřívější EA manažery napálený termín na popud BioWare, že chtějí dodělat aspoň základní věci, co v té hře chtějí mít, na 100%...
-
-
no ja doufam ze to bude vpoho precejenom ME3 uz ted je ve vyvoji dyl nez DA2 a to to ma vyjit snad az pristi rok.... kdyby DA2 delali aspon 2 roky tak by to taky bylo OK
-
-
-
-
Ani ne tak o koule, jako spíš že prostě musíš držet hubu a krok, i vývojář musí živit rodinu. Ale třeba takovej Baldurs gate - u 1. dílu je vidět, že vývojáři měli naprosto volnou ruku. Od 2. už do toho bylo na 99% kecáno - změny portrétu např. Kdy z psychopata Minsca udělali blbečka (portrét), to samý Jaheira a Imoen. Prostě v jedničce ty portréty perfektně na chary seděly, ve dvojce už to bylo jen aby se zalíbily. Ale pořád byla dvojka výborná. Ale serie si nakonec udržela výbornou atmosféru a hratelnost. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak asi jediná trilogie o které se to dá říct.
-
-
Živit musí, těžko říct kdo je v tom systému opravdové "kurvítko". Pokud někdo rád píše "růžovou knihovnu" s vidinou stovek svazků do budoucna asi ho těžko budeš přesvědčovat , že to není dobře. ;-)
-
-
-
Jestli si tam nebudu moc zase zamrouskat s Tali, tak na BioWare plivu... A jestli úkážou její xicht a bude to nějaká zrůda, tak na ně bliju...
-
-
Vidim, že ten tvuj si už sežral :)
( I know, dont feed trolls, but...)
-
-
cus lidi pls je to delane na PC??nebo to bude port z konzolove verze??
-
-
Co se to děje s těma dnešníma dětma? Já když v mých letech něco nevěděl hledal jsem půl dne a když jsem nic nenašel, věděl jsem že jsem hledal málo. Hra vyjde zároveň pro PC i konzole. Nebude to port z konzole. Je to zároveň vyvíjené pro PC i konzole. Kdyby se nedělali s kinect verzí a neimplementovaly tam ovládání hlasem tak by to vyšlo koncem tohoto roku, takhle to vyjde příští rok. UTFG
-
-
Vyvijeno zaroven pro pc a konzole fakticky znamena, ze to udelaji pro konzoli a pak portnou na PC...
-
-
no u predchozich diliu trosku upravily interface a ovladani tak snad to tak udelaji i s tretim dilem
-
-
-
vyde to asi zaroven, ale samozrejme ze to je port z konzole
-
-
Politika BioWare vždy byla taková, že primárně byla hra na konzole (první ME vyšel jako exkluzivita na X360, až za nějakou dobu si našel svou cestu na PC) a poté na PC. "Portem" bych však hru absolutně nenazval, protože všechny interface a ovládací prvky jsou překopány na míru tak, aby seděly stylu hraní na myši a klávesnici (když se podíváte na obě verze DA2, zjistíte, že hratelnost se diametrálně liší).
-
-
jak vždy? To snad nemyslíš vážně..
-
-
-