Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ravenor

    Nevím, myslím, že problém bude jinde, než ve hře nebo špatném přístupu vývojářů.....kdysi dávno jsem účet na Origin nemohl s diakritikou ani založit, jinými slovy - vždy to bylo bez diakritiky a je pro mě překvapením, že se někdo může na Originu jmenovat Vašík......a když jsme u toho, v minulosti nešlo prakticky nikde založit účet s diakritikou. Možná je to tím, že na většině platforem funguji tak dlouho, že se to za ty roky změnilo, kdo ví......

    • pichpe

      Problém není s účtem Originu, ale s účtem Windows. Složky v C:/Users se pak jmenují podle názvu účtu a hra si někam do nich ukládá data. Když je v cestě diakritika, tak si s tím neporadí.

  • Stará hra (respektive reskin 1. dílu) za 1700-1800, která nefunguje jak má. 😂

    Se ten remaster teda úplně nepovedl... zůstanu u staré trilogie za 300, kde vše funguje. :)  


  • VRFREAK1

    facepalm


  • Bez diakritiky to pouzivam uz hodne dlouho. V minulosti jsem mel s diakritikou obecne dost problemu:) Napriklad v Medievalu 2 nefungovaly savy, kdyz mely diakritiku :)

    • michaelfoucault

      Používáš konkrétně co? Účet ve Windows? Další co si přečetl jen nadpis, co?

      • Vsechno. Od uctu po windows po nazvy savu. Svoji blbou naladu si bez priste ventilovat radsi za maminkou nebo za starou. Ty to treba oceni.

        • michaelfoucault

          To se dělá, takhle prznit jazyk? 

  • ne že bych se chtěl chlubit, ale já hrávám nadabované hry bez jakýchkoliv titulků, protože mi to jen ruší immersion. Ale na to musí člověk umět opravdu dobře anglicky 🙂

    • dworkin

      Titulky jsou super, když nemáš trpělivost poslouchat, jak se NPC vykecávají. Což je třeba u Assassin's Creed pro mě nutnost. Během vteřiny přečtu, co postava říká, ale nemusím poslouchat, jak se voice actor vymektává.

      • já to raději poslouchám. Proto jsem čekal na tu definitivní edici Disco Elysium, která je plně nadabovaná, stačí mi to poslouchat a nemusím číst tuny textu a  unavovat si oči. A že ten dabing je luxusní. Ten hluboký hlas Lenvala Browna je radost poslouchat. 

        • LessPh

          Ja teda nevim, zrovna DE je teda hrozna nuda na vstrebani dabingu, ne ze by byl spatnej, ale jak uz tady nekdo rikal... precteno mam asi tak 3x rychlejc nez oni se vykacaj a uprimne... radsi jsem si mel koupit prumernou knizku, nez ztracet cas u DE... a jak my cestinari rikame, na tuhle sra*ku jsem uz starej:D

        • To jako při těch rozhovorech zavíráš oči ? Nic ve zlém, ale pokud to neděláš, tak vážně očím nepomáháš. :) 

          • někdy oči zavírám, někdy ne. Většinou když hraju hru s horší grafikou a spoustou textu (třeba Disco Elysium), tak je zavírám, ale když hraju něco typu Witcher 3 nebo Mass Effect, tak je nezavírám a můžu místo toho sledovat animace. Třeba v Cyberpunku 2077 jsem si mohl jezdit na motorce po Night City a poslouchat telefonáty od fixerů a dívat se po krajině místo abych četl titulky. To samé je při sledování filmů. Když člověk čte titulky, tak nemá možnost tak podrobně sledovat scény ve filmu a postavy apod.

            • Ty jsi koukám speciální případ. :) Většina lidí zvládá oboje... jak číst titulky, tak si užívat hru. Ale chápu, že jsi se nám musel pochlubit, že oboje nedáváš. 

              • twicer

                Reakce na příspěvek:

                No stou většinou bych byl opatrný, přijde mi že tohle slýchávám naprosto běžně... ééé ten film je s titulkama? Nedáme něco jiného?

    • 0011

      Tím, že si zjevně nečetl článek bych se moc nechlubil. Btw Vaška jsem v jednom videu slyšel mluvit s nějakým vývojářem a jeho angličtina a obzvláště výslovnost je víc než kompetentní, já umím, respektive rozumím téměř všemu včetně odborných termínů v mém oboru, ale s výslovností na něj nemám.

      • máš pravdu že článek jsem četl jen povrchně. On mluví o učtu do windows (Vašík), já myslel že o diakritice ve hře samotné. Tak to je samozřejmě problém způsobený vydavatelem. Časem to určitě opraví.

      • s článkem to má spojitost takovou, že nemusím řešit české překlady do her, které často bývají stejně zmršené (zvlášť pokud na tom pracuje nějaký amatérský tým složený z několika lidí, kde každý překládá jinak). A tím pádem nemusím řešit ani to, že se mi v titulcích nezobrazuje diakritika. A pojmenovat si jméno avatara s diakritikou může jen manták. Většina lidí co s počítačema pracuje delší dobu ví, že do hesel, názvů apod je dobré diakritiku nedávat. Pak se třeba stane, že člověk je někde v cizině a chce se přihlásit z počítače, kde není nainstalovaná čeština a nemá admin práva k její instalaci, nebo nedej bože tam je verze windows, která ani české znaky nepodporuje.

        • LessPh

          Druhou cast tveho prispevku jsem necet, nudilo me to, promin.. na prekrucovani je jiz pozde.

          Odpovedi na moje otazky jsou nasledujici... s clankem tvuj komentar nema zadnou spojitost. Proc si to tedy napsal? Protoze si chtel proste zamachrovat, ale jelikoz si necetl clanek, tak to jednoduse nevyslo. 

          Stacilo to napsat takhle ne?:D

          Jak my cestinari rikame... mej hezky den :-)

  • Rollbelly

    Tak rozhodně nebudu tu hru nijak bránit, je absurdní, že takováhle základní věc jim unikla. U hry za 60EUR se to fakt stávat nemá.

    Ale tenhle problém sem měl taky a najít řešení mi trvalo cca 15 minut na googlu, takže článek na mě působí trochu clickbaitově. A ne, nový účet sem opravdu zakládat nemusel. Stačilo v nastavení oblasti a jazyku zaškrtnout "Beta: Používat Unicode UTF-8 pro celosvětovou podporu jazyka".

    • vaclav.pechacek

      Hmm, buď jsem měl smůlu, nebo umím hůř googlit, ale dřív, než jsem narazil na thread, který jako viníka stanovil speciální symboly, tak na mě právě vyskakovali lidi, kterým se to zaručeně spravilo právě reinstalem nebo čachry s administrátorem. Zvlášť to první mi samozřejmě zabralo hrozně moc času, protože jsem všechno stahoval znova. Takže moje rozhořčení je upřímné, nesnažím se dělat vlny kvůli klikům:)

  • a to nefunguje, ani kdyz to clovek koupi primo na Originu a na Steam ani nesahne ?

    • Z mojí zkušenosti můžu říct, že při hraní přímo přes Origin se mi to nestalo (hraju od první minuty spuštění, od prvního dne, takže žádný patch v tu dobu ještě nebyl), a to tam diakritiku ve jméně mám. I když chápu nějaké rozhořčení, asi bych kvůli tomu celou novou trilogii nezahazovala.

      • no prave...reseni zahodit PC verzi kvuli steamu, kdyz to muzu mit na ,,materske,, platforme a hrat to misto toho na konzoli je nic moc

  • Inferius

    Tohle je problem u vicero programu i her, projistotu si vzdycky pri reinstalaci windows vytvorim lokalni ucet bez diakritiky, ktery potom naparuju na MS ucet a uz jsem tehle porblemu usetren.

  • x_ander

    No, tohle mi jen potvrzuje můj (bohužel už poměrně dlouhotrvající) přístup, že kupovat novou hru hned při vydání je jen a jen za trest. Pěkně ať to odladí, za nějakou dobu to koupím.

    Ale tahle chyba v ME je opravdu bizár, to se jen tak nevidí.

    • LiarForHire1

      Na PC určitě ne, ale na konzolích u first party her především od Sony se člověk bát nemusí. A to je jeden z důvodu, proč je Sony top firma, ikdyž si to místní socialisté podporující Gamepass nemyslí.

      • michaelfoucault

        Bootlickersky vyjadřovat svou lásku k firmě, je dost bizarní žánr. 

        • LiarForHire1

          Pokud je firma v podstatě jediná, která naplňuje prémiový standart , tedy kompletní hra hned po vydání, tak se nejedná o bootlicking. Giganti jako EA, UBI atd. vydávají nekompletní patvary a mimo Sony je kompletní hra takové malé zjevení. Já pouze oceňují, že je v herním businessu ještě firma, která sice myslí na zisk, ale zároveň konstantně dodává kvalitu.

  • tak osobne jsem, co se tyce diakritiky, takovej "paranoik", ze nejen uzivatele, foldry a cesty k nim, atd jsou bez ni (vcetne ENG verze win), dokonce i maily a temer veskerou komunikaci pisu bez diakritiky, zatim si nikdo nestezoval... 

    • LessPh

      V příspěvku ti chybí háčky a čárky, prosím opravit! :D

    • Derp_1337

      Další takový častý podobný problém jsou instalátory některých her, které selžou kvůli tomu, že používají japonské znaky. V jednodušších případech stačí nainstalovat podporu pro daný jazyk, ale v horších případech člověk pak musel přepnout nastavení Win (unicode) a restartovat systém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit