Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Tohle si fanoušci mecha určitě zamilují.

    Osobně jsem se ještě nedostal k Armore Core 6: Fires of Rubikon, takže to bude muset počkat.

  • Zajímavé... ještě taková drobnost. Mech není robot.

    • Derp_1337

      Mech je podskupinou robot. Takže každý mech je robot. Ale ne každý robot je mech. 

      Takže nadpis článku je relativně v pořádku.

      • No nebudu se točit na precizní definici, to mozna mas pravdu, ale já rozdíl mezi mechem  robotem prostě vnímám. Robota jsem vždy vnímal jako třeba terminátora, nebo třeba zaporáky z legendárního komiksu vzpoura mozků, Já robot apod.

        Oproti ním je mech prostě zcela jiný typ stroje. A je mi jedno co je či podmnozina. Taky tvl nepíšu savci se nabourali v autě.

        Ano, v reálném  zivote je to vyrazne volnější, ale tak asi chápeš jak to myslím. Bavíme se o hrách a fikci. 

        Jinak nehulím, herečky jsem si popletl. Rozhozený sandál mám z toho moribundusu venku. Dojeli jsme z dovolené a valím se v Praze místo abych byl doma a pomáhal. Bohužel moje městě je komplet odříznute a nejde se tam dostat. a vzhledem k tomu že  1997 už jsem to zažil, tak vím co to bude zase za oser.

        • Derp_1337

          Aha, tak to přeji hodně zdaru a štěstí, ať to dopadne dobře u baráku.


          PS: Jinak ti terminátoři a nebo NS-5 z filmu Já Robot taky nejsou zrovna běžní roboti. Jsou to podskupinou robotů, které se konkrétně říká android.

          • Jo jo. Dat ze Star Treku se taky vždycky ohrazoval, že je android, když se ho někdo zeptal, jestli je robot. Přišlo mi to vždycky úsměvné a lehce trapné, když vlastně perfektně odpovídal původní Čapkově vizi robota. Ale ano, android se pro robota co nejvěrněji napodobujícího člověka vžilo, tak proč to rozporovat.

          • Derp_1337

            PPS: Dalo by se argumentovat, že některé modely terminátorů (jako třeba T-800) mají blíž k termínu cyborg než android. Ale takové modely jsou spíš vyjímka.

    • Vzhledem k tomu, jak široký je pojem robot, tak bych řekl, že mech se do něj pohodlně vejde.

      • medveddd

        Podle mě se liší v tom, že robot je autonomní, kdežto mech je stroj, do kterého vlezeš a tím ho ovládáš :)

        • Robot nemusí být plně autonomní. Pořádají se reálné zápasy robotů řízených bezdrátovým ovladačem. Můžeš jít na robotickou operaci, kterou provádí chirurg na dálku pomocí stroje. Na mezinárodní vesmírné stanici mají robotickou ruku, kterou řídí buď někdo z astronautů nebo je ovládaná z řídícího střediska na zemi. Pyrotechnický robot je taky plně ovládán člověkem... Pravda, do ničeho z toho se neleze (protože by to byl z různých důvodů nesmysl), ale míru autonomie to má jen velmi omezenou.

          • medveddd

            Hm, to máš pravdu. Přesto ten rozdíl mezi robotem a mechem nějaký bude. Minimálně v tom lezení dovnitř :D

            • Rozdíl mezi robotem a mechem je podobný jako rozdíl mezi savcem a člověkem. Robot je obecný pojem a mech je specifický podtyp, který se řídí zevnitř, je obrovský, má plus minus humanoidní podobu a slouží primárně k boji.

  • Ale není tam žádná SP kampaň co? Tak to je blbé. V AC6 jsem kampaň dohrál třikrát (ono je to ostatně potřeba) a na PvP jsem nešáhl, na to už nemám síly a trpělivost, být tam pořádná story, nebo alespoň PvE coop mod, hned stahují, ale f2p mě teda bohužel neláká, škoda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit