Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cvicme_v_rytme

    Podle čeho se dá poznat review bombing naruby?

    Review bombing je, že lidi dávají nějaké hře nesmyslně nízké hodnocení, přestože sama o sobě není špatná. Kdzyž je review bombing naruby, tak špatné hře dávají hráči nesmyslně vysoká hodnocení? A co když ta hra není špatná. Jaké hodnocení je potřeba dát, aby šlo o review bombing?

    • Jack1947

      Už ten článek mají na jiném webu nadpis nemá cenu řešit 😉

    • vaclav.pechacek

      Primárně jde o to, že mnoho těchhle uživatelských "recenzí" není nijak relevantních k samotnému produktu a nedávají palec nahoru kvůli kvalitě hry, ale jako vyjádření negativního postoje vůči Epic Games Store, respektive pozitivního ke Steamu.

      • Cvicme_v_rytme

        A co když chtějí hru hodnotit kladně a ještě si dovolí napsat komentář k dané situace? Tedy kdy nepovažují za důležité v recenzi řešit hru, protože se jim prostě líbí. I to je tedy bráno jako review bombing naruby?

  • Lukyz

    Já vám teda nevím, ale zběžně jsem ty recenze prolítul a čistě na téma Epic Store tam byla tak každá 10, což bych teda za review bombing naruby nenazval 

  • owny

    tak já nevím, co je za myšlenkový pochod, že by hráči, kteří Metro na Steam stihli získat teď, měli nějak hromadně projevovat nespokojenost psaním negativních recenzí, nespokojená je ta většina, co ho na Steam nemá

  • Ono to zase není tak jedonduché. Respektive herní průmysl je stále dost specifické odvětví ve vztahu zákazník vs prodejce. Pokud to srovnáte s čímkoliv z reálného světa, tak tam má prakticky všude zákazník daleko lepší postavení i co se týče ochrany. Tady se se zákazníkem vydrbává prakticky neustále, ať už jde o všelijaké DRM, které pouze otravují zákazníka, ale pirátovi s cracknutou verzí jsou někde. Představte si, že si koupíte knížku, a tu můžete otveřít jen když jste zrovna připojeni online přes wi-fi, jinak zůstane zamčená, kamarádovi ji nepůjčíte a může se stát, že za pár let nepůjde odemknout vůbec, nebo časem autorům vyprší licence na něco co použili a vám se z knížky smaže nějaký obsah, pořídili byste si takovou knížku? Další kapitolou jsou nedodělané, zabugované hry, které je velmi problematické vrátit. Díky steamu máme alespoň 2h na vyzkoušení, ale to bohužel ne vždy stačí na odhalení podvodu. Recenze/hodnocení je v poslední době prakticky jedinou alespoň trochu funkční obranou pro hráče, pokud se jim něco nelíbí, protože je vidět a dokáže některé, kterým není jedno jak se daná společnost chová k zákazníkům, pomoct v rozhodnutí, zda je finančně podpořit nebo radši koupit jinou hru.

    • Jambbo

      No jo, hry jsou snad jediné odvětví kde vám lidi říkají že máte zaplatit 1600 a více kč a držet hubu a krok. Pokud se vám nelíbí navíc DLC nebo lootboxy tak vás ještě atakují a herní novináři s herním průmyslem i většinou straní. Nedokážu si představit že by například stránky na recenze mobilů byly takto nákloněné pro firmy a ne pro konzumenty (kromě možná reklamních recenzí). Tohle je prostě rakovina herního průmyslu.

  • Ilusiveman

    Tu hru jste podsadili na objednávku? Páč prej je skvělá jsem slyšel, ale ještě jsem neměl osobně tu čest...tak vám dám vědět později ..

    Občas by jste měli známkovat víc s vírou...že třeba ostatní bude moc bavit a bude to pro ně takové vyvrcholení jinak skvělé, koridorové story, která taky ve svým žánru story-doru moc konkurence nemá. Možná Nathana Draka..možná by jste mohli opak škodit sem tam, mezi náma opicema na zemi. si říkám.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit