Mezi loňskými deseti nejprodávanějšími hrami v Evropě jsou jen tři novinky
-
No ja jsem do toho rebricku moc neprispel ;-) zadnou konzoli jsem si v roce 2021 nekoupil. Pouze ovladac k novemu xboxu, kdyz jsem si konzoli zabalil na mesicni dovolenou a na miste zistil ze jsem zapomel zabalit ovladac ;-)
-
Tak prodeje fyzickejch konzoli neni tak obtizny trackovat oproti gamepassum, kde si lidi hru treba stahnou a jednou zapnou. Orientacni cisla praveze muzou bejt uplne jiny, obzvlast treba s tou Forzou.
Kazdopadne tu nepotrebuju filozofovat nad nicim, ptal jsem se Patrika, jestli treba nema lepsi info.
-
Tak určitě je to zkreslené. Ale k orientačním číslům to stačí.
Stejně tak Micro$oft nezveřejňuje prodeje Xboxu, ale lidi se dopracovali k tomu, že PS se prodává cca 2x více než Xbox.
-
Vzhledem k jeho implikacím v poslední větě se přesně proto ptám, ty data jsou totiž dost pravděpodobně zkreslený.
-
Nějaké větší info k tomu? Když distributor nechce zveřejnit data, tak s tím vůbec nic neuděláš.
Stejně tak nikdy nezjistíme přesně zisky z Gamepass, mikrotransakcí a podobných věcí. Těm firmám totiž prospívá, když nezveřejní přesné informace a akcionářům dají jenom vágní informace typu "zisky jsou mnohem větší než jsme očekávali."
-
Hlavně že se pořád nadává na FIFU a COD, ale lidi to každý rok kupují, pak do toho nasolí dalších X tisíc, a další rok všechno smáznou a zase znovu, a každý rok horší a horší zážitek. Nepochopím tuhle mánii.
-
No ono to bylo jasné i protože to dával Epic zadarmo, což ty prodeje mohlo dost ovlivnit. Pokud se to do toho počítá teda.
-
"V tomto případě jde totiž o velmi zajímavá data z evropských obchodů,
která sice nejsou úplně kompletní (nejsou do nich započítané například
digitální prodeje Nintenda a Bethesdy či některé státy, kde se o
informace nedělí), ale vesměs jde o důvěryhodnou ukázku toho, jak se
věci zhruba mají."To zní jakože v tom vůbec nejsou započítaný ani game passy, který, troufnu si tvrdit, by s prodejema zahejbaly dost hodně. Např. Forza Horizon měla při uvedení 10M hráčů a jeden z největších launch weeků na Xboxu vůbec, což s největší pravděpodobností není promítnutý do prodejů kvůli tomu, že je v game passu za hubičku. Není k tomu nějaký větší info, Patriku, please?
-
GTA V je sen každého vydavatele. To se bude prodávat i když vyjde šestka 😀
Jinak to byla jediná hra o které jsem s jistotou věděl, že bude mezi nejprodávanějšími.