Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Drom
    karpalni tunel od mysi nebo tenisovy loket od move :D to mas jedno
  • Ano, Kinect je skok dopředu, zatímco Move je pouhé "dohonění" protivníka.

Na druhou stranu, Kinect přišel na poslední chvíli, na internetu se začínají objevovat softwarové kousky, které si na PC vystačí s pouhou optickou analýzou obrazu a dokáží získat směr i hloubku (např. FaceTrackNoIR) z obyčejné webky. Kažká lepší 3D televize dnes dokáže vytahnout hloubku z 2D obrazu a udělat ho plastický. Ano, jsou to všechno aplikace, které nejsou tak přesné a žerou neskutečné množství výkonu. A Kinnect je první komerčně úspěšný. Ale neměným faktem je, že:
    a) další ho budou následovat a nebude to zas až tak obtížné, jak se zdá
    b) Kinnect z principu není dost přesný a bude potřebovat ovladač

Já osobně odhaduju, že příští generace konzolí obě technologie (tzn. detekce obrazu + snadno detekovatelný ovladač s akcelerometry) spojí..
  • S Wii není problém hrát několik hodin v kuse hru, která je pro ovladač dobře napsaná (např. Star Wars Unleashed). Ale naopak stačí trochu blbě vymyšlené ovládání (např. Alone in The Dark) a celý pohybový ovladač je spíš na obtíž než k užitku. Vlastní zkušenost. Očekávám, že to bude obdobné s Move i Kinectem.
  • Neviem si predstaviť, že by som hodiny dokázal hrať nejakú štandardnú hru len za použitia move ovládača, či stáť a pohybovať sa pred kinectom. Skôr si to viem predstaviť ako doplnok štandardného ovládania, keď napríklad vo Fallout 3 vo VATS by ste rukou ukázali na časť tela a na tú by ste zaútočili, alebo v nejakom vesmírnom simulátore by ste ovládali galaktickú mapu pohybom ruky. Zatiaľ som mal možnosť vyskúšať len move od Sony, od ktorého ma po 20 minútach rozbolela ruka :) Inak na vianoce si chcem kúpiť konzolu a rozhodoval som sa medzi PS3 a X-Boxom, pričom sestra chce Wii. Rozhodol to práve kinect, vďaka ktorému si zahrá aj sestra.
  • no máš pravdu ,ale vždy se počítá ten kdo stím přijde první na trh.Což sony neudělalo?Stejně by mohl každej říct ře Kinect je to samé co od Sony Eye Toy.
  • vlastním ps3
    jen mě se.. hledat chyby tam kde nejsou
  • nejsem zastance jednoho ani druheho, v obou HW vidim potencial a nejlepsi by bylo kdyby obe zarizeni pracovala spolecne, ale jedna vec mi stale vadi ze lidi rikaji o move, ze to je zkopcene od wii. uz bylo ukazano spoustu videii ze move prototyp tady byl uz pred 10 lety ( trh podle me na tohle jeste nebyl pripraven ) a wiicko v te dobe bylo jeste na houbach, takze nevim kdo kopiruje. kazdopadne ad se dari vsem HW tohoto typu
  • kdyby to řekl někdo od jine FA atk to chápu ,ale konkurence????
  • A dobré hry by mohli předělat na PS2 ;)
  • Taky lízátko od firmy co dělá tisící klon Maria a třístý Zeldy na archaickém HW bylo to jediné proč o Wii uvažovat ..... ale dnes když se konkurence rozjíždí . *7* .
  • No teda , já bych hned bral další veselej klacík :D
  • Ano Sony na prostor rezignovalo a inspirovalo se u Nintenda (...s plácačkou much a akcelerometrem...) , Kinect měří, počítá a prostě táhne detekci obrazu dál než kam bylo Sony schopno zatím dojít .
    Framerate na 30 snímcích kolosálním problémem nebude , 15% vytížení konzole ale je docela dost na souboj dosluhující generace . I když , MP3 jsme zprvu také přehrávali s 80% vytížením CPU ;)
  • Drom
    o par postu dolu jsem psal (trochu paradoxne) na kinect chvalu, tak to k tomu sony...

ty ale vypadas naopak na naprosteho fanboye z tabora microsoftu, kdyz se tu akorad ohanis urazkami, ktere naprosto nechapu - video ma pobavit, ukazat, jak pracuje PR a jak hypujou produkty. Je zajimave, co nakonec v kinectu je a co neni a pochybuju, že nekdy kinect dokaze mapovat vic nez 2 lidi. Ta masinka z toho videa to rozhodne nebude.
  • nikde jsem neviděl že by to video ty technologie slíbilo a ikdyby ano nikde tam nebylo že budou dostupné při vydání
    kotaku jsou trollové a ještě k tomu debilní
    a ty seš nejspíš nějakej sony ocas takže zalez
  • Drom
    Nejde o samotne hry, ale o ty pouzite technologie, ktere tam proste nejsou.
  • až na to že to video nikdy tyhle hry neslíbilo ale mělo jen ukázat jak to asi bude fungovat
    fail trolling od kotaku
  • Říká ti něco Wii?...PS3 s Movem na tom není jinak...
  • Drom
    teda kotaku se zase ukazalo :D to video je naprosto uzasny :D aneb kinect hype a realita http://kotaku.com/5702120/kinect-hype-vs-kinect-reality
  • namiesto move malo byt Sony ale dufam ze ste pochopili :D
  • inac to co na Microsoft stale vytahuje move sa uz moze coskoro zmenit. Microsoft si patentoval ,,Magic wand,, ako doplnok ku kinectu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit