Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MS by se hracum nejvice zavdecil, kdyby vydal sve uzasne API DirectX pod licenci GNU/GPL. Jednine, co me drzi u woken jsou hry! Kez by se konecne masove prosadilo OpenCL.
  • V EU budou mít zakázáno prodávat OS s nějakým integrovaným shopem nebo konkurečním produktem...jinde na světě jim to možná projde a vydělá jim to stovky milionů a možná i miliardy dolarů.
    • Tak tak, stejně jako u IE. EU se to nebude líbit a tak tam buď nebude nic, nebo tam bude muset bejt i steam apod.
  • Diskutuješ na webu který recenzuje hry, zakže tady na tu "jinou sortu" moc nenarazíš, možná jsou tu lidi co používají obojí. Proti linuxu nic nemám, kdysi jsem měl mandrivu, ale dokud nebude linux podporovat hry, nebo mě omrzí hraní(vzhledem k tomu že nejsem nejmladší a pořád hraju tak je "pravděpodobnější" první varianta) tak si linux milerád nainstaluju a nebudu používat nic jiného.
    • To je začarovaný kruh - aby byly pro linux vyvíjeny aplikace (např. hry) musí mít velké zastoupení na trhu. Aby získal linux velké zastoupení na trhu, musí pro něj být vyvíjeny aplikace...
  • proboha proč novej Win???
  • jediny proc by micros tohle delal je protoze zavidi steamu. a rad by si privaril polivcicku taky.. ale pokud budou gfwl tak blby jako dosud - nemaji sanci.. :)
  • Ne, Linux, Unix i MacOS jsou zalozeny na Kernelu (obecne je to Unix rodina) a Windows jsou zalozene na NT jadru (starsi na Dosu). Bios je hardwarovej chip na zakladni desce a pouzivaji ho Windows i Linux. Mac ostatne taky.
  • Psychotic
    Tohle bude jen takové medové PR - nevím totiž, proč by měli mít potřebu podporovat PC hraní, když se jim podařilo porazit Sony na jeho vlastním (a mnohem výnosnějším) písečku.
    Snad kdyby chtěli mně neznámým způsobem vyždímat nějaké peníze z MMO-her - jediného (důležitého) žánru, který se na konzolích nechytá (a asi to už lepší nebude). I tak by ale jejich podpora byla dost možná dvojsečná zbraň, co by mohla zbytečně kosit XBoxáře...
    Je těžké o tom uvažovat, nikdo z nás stejně nemá ponětí, jak to v managementu takových společností chodí a předpovídat, co by se MS vyplatilo a co ne, je z naší strany jak věštění z koule.
    • S tou porážkou Sony bych byl opatrný. Jak chceš něco takového počítat? Sony pořád ještě vlastní trh s "velkými" konzolemi (Xbox 360 má lehce větší počet prodaných konzol než PS3, ale Sony prodává každý kvartál víc PS2 než PS3, takže jsou jejich čísla ve skutečnosti dvojnásobná - nemluvě o masivní uživatelské bázi PS2 z dřívějška), Nintendo přebíjí Sony i Microsoft ve středním segmentu se svým Wii a nejpoužívanějším handheldem je buď applovský iPod Touch, nebo nintenďácké DSko.

Kolem her pro Xbox 360 je možná největší rozruch (protože vycházejí i na PC a spíš si jich všimneme), ale nějaké vítězství bych téhle platformě nepřikládal. Na konečné zúčtování to bude chtít historický odstup.
      • Psychotic
        Pravda je, že PS3 (i na západě) XBox rychlým krokem dohání - je to dáno hlavně lepšími exkluzivitami: multiplatformní hry se prodávají 1,5x - 2x lépe na XBox. Celkově bych ale předpokládal, že když se jim podařilo PS3 ze začátku tak vytlačit, zkusí to s novým XBoxem znovu a ne, že se přeorganizují na PC hraní. Říká se "přestaň, dokud vyhráváš", ale v byznysu to neplatí.
        Handheldy neřeším - žádný nemám a nechystám se žádný koupit, ale to, že DS je úspěnější, než PSP, je poměrně dobře známo (konceknonců Nintendo má v handheldech letité zkušenosti).
        Wii je samostatná kapitola - tento článek je o MS podpoře hraní na PC a tam si, dovolím si říct, hříčky jako na Wii nezhrajeme (proč mě to ani netrápí?) - tedy jeho úspěch není žádný argument.
      • splash
        Jo..a proto sony prodělává :-DDDDDDD....A jak tu nedávno bylo. A přes to že PS je tu delší dobu a zná ho třeba víc "nehráčů", tak má stejnak xbox 360 vědčí prodeje než PS3 to pro mě je úspěch MS :-).
        • Xbox 360 byl na trhu o rok dřív než PS3. Přesto pro sebe trh nezískal. Rozdíl v počtu prodaných X360/PS3 se pomalu zmenšuje. Vítězství?

A Sony že prodělává? Na čem? Prodej konzolí je prodělečný pro každou firmu, vydělává se na hrách. Není to tak dávno, co se xboxový business Microsoftu dostal do plusu jako CELEK (tj. vetně prodeje her). Nebýt toho, že Microsoft mohl dlouhá léta financovat krvácející Xbox ze svých ostatních divizí, byla by celá firma už dávno nožičkama nahoře.
  • Kdyz si to tady tak ctu, tak byste se radsi povrazdili za to, ze jeden pouziva jiny OS nez druhy. Proboha, vzdyt je to tak jednoduche. Volba je na kazdem z vas...
    Ja osobne volim windows (7) pro zabavu a linux pro praci (pr. programovani do skoly).
    Je to prost ma volba a nikdo mi ji nemuze vymluvit, tak se s ni ted nekteri rypalove smirte a doufam, ze po precteni nebudete moct usnout! *3*
    • Sakra, musim to napsat... uz je po 2 hodine a ja porad nemuzu usnout! Proc jsi to psal, proc, jak jsi mohl? ;-)
  • "Na druhou stranu, představte si operační systém, který bude od základu propojen s herním obchodem, bude podporovat komunitní služby pro hráče..."
    Do roka a do dne by kvuli tomu skoncili u soudu pro zneuzivani monopolniho postaveni *7*
  • Se*u na to mam uz pres 8 let xp a jsem spokojenej.
    • To nejspíš znamená, že sis je koupil s novým počítačem. Za rok za dva si s novým počítačem koupíš W7 / W8 a budeš spokojenej taky *1*
      • Zato kdyby jsi dostal vystu , byl by jsi ..... *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit