Microsoft dává cennou značku konkurenci. Forza Horizon 5 míří na PlayStation
-
Z hráčského pohledu je vlastně Microsoft v mnoha ohledech velmi milá firma. V práci jsou pro mě sice vendor-lock riskem číslo 2 (po SAPu) a se svou službou se jim vyhýbám jak můžu, ale jsou to jiné světy. Love-hate relationship. :-)
-
-
MS tomu byl donucen okolnostmi, ale za mě je tohle lepší situace, než si hrát na exkluzivity a pak to vydávat na PC, aby se jim alespoň částečně zaplatil vývoj předrážených recyklátů, tak jak to dělá Sony.
Snad to bude precedens, aby hry vycházely všude, protože tahle hra na exkluzivity už začíná být trapná v současnosti a to píši jako člověk, co měl exkluzivity rád v minulosti na PS2,3,4.
-
-
Já si pořád myslím, že až MS bude mít nějakou záležitost, kterou opravdu musíš mít, tak na to přilepí cedulku "Only on Game Pass" a budeme mít exkluzivitu ve stylu Netflixu a dalších, co streamují videa za předplatné (a postupně tam nahrnou vše, co budou moct). On ani ten Game Pass jim v současné podobě nemůže vydělávat až tak moc. Sice říkají, že příjmy z něj rostou (tomu bych i věřil), ale pro jistotu nikde nemluví o nákladech. MS musí vývojářům za umístění her v GP platit docela dost. Pokud je to tak super výhodné pro hráče, tak to nebude výhodné buď pro MS nebo pro vývojáře.
-
-
jako teoreticky proč ne, ale tak to by udělali s Indianou, v současnosti mi napadá, že by to mohlo být pouze TES VI, ale čistě ekonomicky je pořád lepší vydat hru za dva litry na PSko a shrábnout 70% zisků z prodané kopie, tuhle ekonomiku Gamepassem nepřebiješ. MS se drží v rámci Gamepassu docela v kleštích na svých platformách, takhle bude moci generovat i zajimavé příjmy klasicky.
Jinak já jim docela fandím, díky MS máme Ninja Gaiden 4, pro P. Spencera byla hra roku Metaphor, takže třeba vrátí i více starších IP, které nejsou pro úplný mainstream, připadá mi, že on ty hry má alespoň rád oproti korporátním osůbkám od konkurence, i když samozřejmě xkrát lhal a měnil neustále svoje prohlášení.
Myslím si, že MS zkusí ještě jednu generaci konzolí, vydají ji dříve než Sony, pokud ani tohle nevyjde Xboxu jako HW, tak Xbox zůstane jen jako software.
-
-
Indiana byl překvapení pro spoustu lidí a myslím, že i pro MS. Navíc se nijak skvěle neprodává. Kdyby jim dávalo smysl shrábnout 70 % ceny z konkurenční platformy od někoho, kdo GP neplatí, tak na vlastní platformě je to 100 %. Myslíš, že je MS radši za někoho, kdo si GP platí nebo kdo si hru koupí přes MS Store? Kdyby si nemysleli, že to alespoň do budoucna nebude lepší než hry prodávat za plnou cenu, tak by GP ani nezaváděli. A jako lákadlo na koupi XB to evidentně moc nefunguje. Spíš to láká hráče na PC.
-
-
-
-