Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, vzhledem k tomu, že největší částí komunity byli náruživí virtuální piloti, tak je jasné že je MS flight bez termínu "simulator" nemá čím zaujmout, protože nenabízí dostatečně kvalitní simulaci.
  • Nevite jestli nevyjde nejaké zajímavé letání (simulátor druhé světové, nebo něco jako hawx kde by byl slušný multiplayer) v poslední době vyšel TopGun a JASF ale to je katasrofa *8* dík
  • stacilo vzit FSX a optimalizovat pro novy hardware a dodat DX11 a vsichni by jimutrhli ruce, takhle akorat vsechno pojebali.
  • Pethulla
    No, ono se nabízí otázka: A co sakra čekali? Že se kolem civilního simulátoru vytvoří nějaká obří komunita, která jim vydělá balík?
    Ono tyhle věci (a nezáleží na tom jestli se to jmenuje Flight Simulator, Bus Simulator, Train Simulator, World of Subways a podobně) jsou dělány pro úzký okruh fanoušků daného žánru a ti se do f2p nepohrnou - navíc když tam ořežou realitu, aby přilákali další hráče, pro něž to však bude nuda.
    Je otázkou kdyby MS udělal f2p z combat flight simulatoru, tam už by přeci jen uspět mohli
    • no, to už by na tom f2p CFS museli dělat už sakra dlouho, protože jinak je tu konkurence Gaijinu a Wargamingu, kteří oba, každej svým způsobem vědí, co dělají a pro koho to dělají, co už samo o sobě je daleko víc, než předvedl MS, takže by se těžko chytal, značka CFS už dnes rozhodně netáhne, takže tou by War Thunder a WoWP překonávali dost těžko-a když vidíme, co předvedli s Flight, tak pochybuju, že by byli schopní vysypat z rukávu něco lepšího...
    • První MSFS vyšel v roce 1982 a do roku 2006 vyšlo celkem 11 verzí MSFS, takže komunita kolem civilního simulátoru je docela velká - jinak by MS nevyvíjel nové verze a nevznikly by desítky dalších firem, které se dodnes živí vývojem přídavků (add on) pro MSFS (sám nechápu, že PMDG je stále schopno prodávat Boeing 737 pro MSFS za 70 USD).
      Po poslední verzi (FSX) se MS rozhodl nepokračovat ve vývoji FS - zřejmě usoudili, že již se nemá FS v čem dál vyvíjet (pokud pominu vylepšování grafiky) - pokrytí celé planety, simulace počasí, ATC, SDK umožňující přídavky nezávislých vývojářů, komunity jako VATSIM, IVAO, Avsim, Simflight, ... To letos vydaný Flight s jednou lokalitou Havajských ostrovů a několika málo GA letadly s ovládáním na úrovni arkádových her - to byl podle mě krok vedle...
  • Neni nad to platit M$ stovky eur za Windows a Office a oni tie peniaze aj tak porozhadzuju do kadejakych projektov, ktore im akosi nevychadzaju. A este nam navyse k novemu windowsu ako bonus pribalia aj Metro. *7*
  • MS Flight nebyl nic. Nic pro staré hardcore létače MSFS a nic ani pro možné nové zájemce. Protože sice dali pryč "zbytečně složitou simulaci," ovšem úplně zapoměli tam dát hru.

    Navíc od počátku absence TIR, placená letadla bez cockpitů... katastrofa.
    • Horrido Horrido, podpora TIRu byla přidána v patchi a ke koupi bylo i několik ( dvě :) ) letadel kategorie "deluxe" s kokpitem. Včera například vyšel "Carbon Cub".

      Ale dle mého názoru není překvapením že Flight končí, ale spíš to, že vydržel tak dlouho. Aktuální konkurence v podobě FSX, X-Plane, P3D (vylepšená FSX) a stále ještě oblíbené FS2004 se fakt nedá trumfnout free to play modelem, jehož placený obsah je velmi chuďoučký. I když je třeba říct, že některé věci měl Flight, oproti FSX, dělány velice pěkně.

      Ale nevadí...život jde dál...a já si dnes zaletím let s parádním Baslerem nad PNW *1*
      • Za jak dlouho? Za dva nebo tři měsíce? Vzhledem k nulovému obsahu to už asi nemělo valného významu ne?

        Až dvě letadla i s cockpitem? Nářez! Z toho jsem úplně perplex. *1*
        • Za 4 :) On P3D taky neměl zpočátku TIR a nejsem si jist, jestli už byl implementován. Takže Flight nebyl rozhodně osamocen.

          Mno já myslim, že dvě letadla za půl roku jsou pádným důvodem být perplex, protože to je fakt ohromující číslo a nikdo to rozhodně nečekal :) Ale na druhou stranu ROF je v základu taky free to play, taky má jen dva eroplány a jak se chlapcům pěkně daří! Jenže ti, narozdíl od boys z MS, přemejšlej hlavou...
  • jsem za to rad, doufam ze takle dopadle vsechny radoby free to play... ktere z vas vytriskaji vic penez nez kdyz si to koupite normalne
    ---
    jinak se simulatorem todle nemelo nic moc spolecnyho..
  • Nemám Microsoft rád...ale kéž by nám dali kvalitního nástupce Age of Empiers II
    • MS pokračuje na PC scéně v sebedestrukci, nejméně od roku 2005 :))

      Kvalitního nástupce AoE mohlo dát jen Ensemble. :) Vytvořilo Microsoftu vysoce kvalitní Halo Wars RTS a za odměnu bylo rozpuštěno.
    • Nedá, protože tvůrce už také před pár lety uzavřel (přitom byli velice úspěšní). Ten nám bude akorát vnucovat ty svoje free2play hnusárny. A případný neúspěch opět svede na hráče.
      MS už toho opravdu pokazil dost, neustále ničí pc hraní a podobně pravuje už i na Xboxku 360 kdy ani není schopen podporovat platformu pořádnými hrami.
  • Hra byla více méně Flight Simulátor X, a jeho tvůrce už imbecilní (promiňte mi silná slova :)) Microsoft uzavřel předtím, stejně jako to udělal třeba s tvůrci Age of Empires, tudíž nakašlat na tento značně osekaný pohrobek i celý MS který toho pro zničení hraní na pc udělal víc než kdo jiný. Pokud si chci civilně zalétat, naštěstí je tu ještě MS Flight X a jeho datadisk.
  • Kdyby byl MS Flight, udělán jako právoplatný pokračovatel MS Flight Simulátoru s ATC, celým světem a přístupností pro moding, jen s větší možností nastavení reality a nějakým kariérním schematem, např. na způsob FspassengersX a prodávali to jako klasickou hru, tak udělali mnohem líp. Takhle HC fanoušci zůstali u FSX nebo XPlane, a sváteční letci sice možná hru zkusili, ale pochybuji, že by je hra dokázala u hraní udržet déle než pár letů.
    • HC fanousci nedockave upinaji sve zraky k Moskve a cekaji dalsi novinky ze sveta DCS World, ktery imho cekaji svetle zitrky diky nove otevrene moznosti kvalitnich licencovanych 3rd party addonu, pripadne hraji PMDG na FSX. Je fakt, ze Flight se zkratka moc nepovedl. Pro casual hrace je to nuda a hc simerum to nenabizi zadny zajimavy obsah.
      • No DCS je super, jen si nejsem jist jestli má co nabídnout civilním letcům. Ono dnes je stále na dopravní létání zaměřené na systémy letounu FSX případně Prepar3D s nějakým letounem od PMDG nebo Level-D nepřekonatelný a popravdě s UTX, GEX, REX, AS2012 i dokonce vyborně vypadá, na menší letadla je dnes asi lepší XPlane. Ono podle mně hlavní problém MSFS snad ani nebyl nějaká náročnost na pilotáž a optimalizovanost, ale absence příběhu nebo kariéry (ty předpřipravené mise byly šíleně nudné, člověk neměl důvod je vůbec hrát), a přitom stačil do hry zakomponovat a trochu rozvést model po vzoru Fspassengers. Třeba s nějakým pidi příběhem, o tom jak si právě absolvoval pilotní výcvik na malá letadla a tvá prastará tetička ti na smrtelné posteli odkázala starou Cessnu s pronájmem malého hangáru na malém letišti..... Člověk by pak létal a odemykal nové letadla a okořeněné by to mohlo být, nějakou misí při přechodu na větší typ letadla+ speciální mise, kdy si letadlo najme nějaká slavná celebrita armáda atd., nakonec by měl člověk solidní Aerolinie, mohl by najímat piloty atd. Myslím, že takový koncept by byl stokrát lepší než ty předpřipravené mise co tam bývali.
        • No zatim to DCS pro civilni letce skutecne moc neni a rozhodne tam je hodne co stale zlepsovat (hlavne co se tyce ATC atd.), ale na foru jsem videl par zajimavych 3rd party projektu, ktere by mohly zaujmout i nebojove simery. Jinak to co pises o tom pribehu tak souhlas, to by snad bavilo i me. O neco podobneho se me zda pokousela bohemka s Take Onem, ale tam to zas narazilo na tu arkadovost toho letoveho modelu. Osobne jsem rozmlsany black sharkem takze to nebylo nic pro me :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit