Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Verim, ze tenhle rok nebude. Spis mi pripadne smutny, ze Epic pohne koncem roku s enginem prave kvuli nove uvadenym platformam. Chapu, ze v pripade managementu by novy nemel vytlacit ten stary. Ale tady si myslim, ze uskodi nejen sobe, ale i hernimu prumyslu. Mit vetsi vypocetni vykon, vyvoj by stal mnohem mene. Optimalizace jsou cim dal vic casove drazsi, na druhe strane vyvojari nemusi stale premyslet nad enginem a jeho prizpusobovani novemu hardwaru.
    • Ale verim tomu, ze v brzke dobe budeme svedky prechodu nejedne firmy z konzoli na nejake mobilni platformy. Skoda jen, ze kvuli hamiznosti sony a microsoftu...
      • mirekdusinojc
        No dlouhý čas se PS3 a X360 dotovalo, takže teď dojí, co můžou. Na druhou stranu aby nová generace herních konzolí dokázala utáhnout UE 3.9, něco jako Samaritan demo (a to se navíc počítá s UE 4), její cena by v dnešní době byla kolem 40 000,- a to opravdu není částka, kterou by se vyplatilo dotovat. Takže je logické, že MS se Sony čekají, než se cena hardwaru sníží, i když už pravděpodobně architekturu sestavenou mají.
        • Nove konzole Samaritan demo neutahnou. Nakonec i ten jeho oblek neni implementovany Unreal Cloth, nybrz physX cloth, coz je rozdil. Nvidia blokuje ATIny a Nvidia sdk na PS3 pro physX nepouzival ani dnesni Batman, a to meli dle meho dobry rozpocet. Nemluve o tom, ze na jejich developersky forum te Nvidia jen tak nepusti. ;)

          Architekturu muzes mit setavenou jak chces. Zalezi dle meho na jazyku, nastrojich a enginech. Pokud je nekdo predezene, i kdyz jen se skoro podobnym vykonem, maji holt smulu. Konzole stagnuji (i kdyz je docela chapu), svet jde holt dopredu. Jedina otazka je, kolik te stoji vyvoj a kolik lidi maji pristup k vyslednemu produktu/koupi jej. O nic jineho se investori/producenti nezajimaji. Ty se v tom jako developer musis akorat naucit chodit. Maximalne ti slezou vlasy *2*
      • Sony nijak kralovsky nevydelava a po letech ztrat to asi tezko lze oznacit za hamiznost. Microsoft je na tom asi podobne. Takze co kdybychom se zamerili na hamiznost piratu?
        • Hamiznej je ten, kdo je ve ztrate - aneb "Chudí myslí na peníze ještě více než bohatí, v tom je jejich největší bída" Oscar Wilde". Vcelku mohu z vlastni zkusenosti z minulosti potvrdit ;)

          A je jedno, jestli to je sony, nebo mrkvosoft :P Takze to co uvadis nic nemeni na tom, co tvrdim. Spis to potvrzujes *2*
          • Hamizny je ten, kdo ma moc a chce jeste vic, nikoli kdo mysli na penize. Takze nic nepotvrzuji, naopak vyvracim tve tvrzeni, ktere ostatne neopiras o zadny argument.
  • Umaroth
    Nevím kam by mohli s cenou x360 pohnout, když ted stojí jako průměrná grafická karta, cili 4500. Tahle cenovka padne jedině až s příchodem next-gen.
  • Hurá hurá, jen ať nespěchají, současná generace ještě nějaký rok vydrží, jen tak dál. *2*
    A ty - PCfanos - jsi hlupák.... *13* *13*
  • Aha, tak to jsem nevěděl, že Mountfield to má taky .)
    • A to si říkáš novinář ty bambulo?
      http://www.youtube.com/watch?v=egdSL3KFtFA
  • PCfanos
    Hmm zajímavý, málokdo by si koupil v obchodě 7 let starý mobil, televizi, počítač, dvd přehrávač, satelit, mp3 přehrávač atd. ale konzole, ta je přece tak děsně cool, že vůbec nestárne *7*
    Jediný co mě na tom těší je, že Microsoft, tak jak je v řiti v mobilech, tabletech, digitální distribuci, vyhledávání, bude nejspíš za pár let i v PC . Sony je už x let ve ztrátě a celý Playstation3 těžce dotuje, je otázka jestli nějaký nástupce vůbec bude.
    Ten kdo se brání pokroku a uměle zadržuje vývoj na to většinou dojede, už teď má nový Ipad větší grafický výkon než konzole a hry za zlomek ceny, ale kdo chce kam..
    • To je jeden kec vedle druheho. 1) Konzole neni stara 7 let, prosla feceliftem a zmenamá vyrobnách technologii. 2) Nevim proc by si nekdo nekoupil televizi, ktera byla pred sedmi lety technologickou spickou. Ostatne to plati i u mobilu. Ony se ty spickove technologie mezi lidá siri pomalu. Na kazdy pad ps3 i xbox se prodavaji velmi dobre. 3) Sony je ve ztrate, ale herni divizi nedotuje vubec, naopak, asi jako jedina ji vydelava. 4) novy ipad ma pokud vim dvoujadrove cpu, takze neni vykonny ani jako ps vita http://spokojeny.blogspot.com/2012/03/ps-vita-specifikace.html ktera nedosahuje vykonu domacich konzoli.
    • Existuje nekde alespon jeden dukaz, ze iPad 3.generace ma graficky vykon byt jen blizky XBOX360/PS3 ? Nebo cerpate z reklamniho spotu Applu ? Kvalita "her za zlomek ceny" je taky zatim tristni a nikdo si nedovoli udelat poradnou AAA hru, protoze lidi jsou na AppStoru ochotny kupovat max za par $ a za to se kvalita udelat neda. Mozna se zrecykluje, co uz jednou vydali na PC/konzole a budou se muset vyporadat s ovladanim. Na velke mnozstvi her je totiz dotykove ovladani, ktere navic prekryva herni plochu, extreme nevhodne. Ne, konzole se tabletu zatim bat opravdu nemusi. Momentalne ziju v UK a ceny her jsou tu tak na polovine a zaroven se bezne kupuji second-hand hry za par Liber. Zkousel sem take nejake "lepsi hry" na svem iPadu2 a je to proste bida s nouzi. 3D grafika ma vetsinou jen predpocitane komplet osvetleni a jednu texuru a realtime stin vrha tak maximalne hlavni hrdina. iPad 3 ma sice 4x vetsi vykon GPU, ale take 4x tolik pixelu, takze papa komplexnejsi grafiko, budes jen hladsi a to u her na 10" displeji fakt potrebuju *7*
      • PCfanos
        Vycházím z volně dostupných informací, takže samozřejmě žádný důkaz nemám, ale sleduji raketový růst výkonu ARM platformy a proto nemám důvod nevěřit, že Ipad3 je výkonější než 7 - 8 let staré čipy v konzolích. Neříkám, že okamžitě všichni zahodí konzole a přejdou na tablety, ale pokud jedna platforma vždy na 7 - 10 let zastaví jakýkoli vývoj a druhá rok od roku navyšuje výkon + má výhody mobility a podporu Apple, dává mi to celkem smysl a to nemluvím o předpokládaném nástupu streamovaného hraní, ale uvidíme, čas ukáže.
        Co se týče kvality her, tak máš zatím pravdu, ale i tam je vidět velký posun dopředu.
        Ještě něco k výkonu ARM v tomto roce
        http://computerworld.cz/hardware/samsung-vykon-novych-procesoru-arm-je-ohromujici-44208
        Jinak na vás ostatní *12* co se nezmůžete na jakýkoli argument nebo fakta, maximálně na urážky reagovat nebudu.
        • PCfanos - no tak zalez a jdi se udělat nad svým PC... *1* *1*
    • OMG ty seš ale analytik
  • Grifus
    No evidentne chteji vytezit z x360 maximum, nebo je to chytre zapirani. Kazdopadne pristi rok nastupce oznamuji stopro a treba na Vanocni trh bude dokonce venku...
  • deridon
    však hej.. by byli sami proti sobě.. prodeje xboxu360 by šly dolu a taky hlavně ať to neoznamují zbytečně brzo, abysme pak stejně dlouhou dobu na to nečekali.. jinak jsem samozřejmě zvědav na další xbox, jelikož sice přemýšlím o koupi další generace, ale nespěchám na to :)
    • On se jeste prodava? Vzdyt vidim jak to porad davaji zdarma k sekackam nebo notasum a podobne :D
      • Jo jednou měla Alza akci (a teda ještě má, protože ty Xboxy koupila za strašnej pakatel, vim to, pracoval jsem tam), ale jinak to nikde k žádnejm sekačkám ani k ničemu jinýmu nedávaj, takže nepřeháněj.
        • I přímo MS rozdával xboxy k novým kompům s windowsama a těch akcí bylo rozhodně daleko víc
        • Mountfield mel akci 2 roky po sobe, uvidis jak ted zacne jaro a poptavka po zahradni technice tak to bude zase ;-)
          • Grifus
            Co mas proti chytre vedene kampani Mrkvosoftu? Da par set konzoli do obehu, vydela tak na prodeji her / doplnku a ziska stale zakazniky do budnoucna...
            • Nic, jsem se poukazoval na ty prodeje ze uz ted nebudou moc velke kdyz to vsude mozne rozdavaji zdarma
  • Odulin
    Ale jo, jsem rád, že nástupce nespěchá. Včera mi zrovna přišla Catherine a Asura's Wrath a já si fakt moc pěkně popařil. Jinak na to nejsilnější portfólio jsem teda opravdu zvědavej:)
  • jnsCZ
    Flamewar začíná za 3...2...1...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit