Microsoft pozastavil vývoj svého handheldu. Soustředí se na herní optimalizaci Windows 11
-
V casoch SteamDecku a Switchu a smartfonov mi tato business aktivita Microsoftu pripomina Nokiu a Windows phone😂
-
-
SteamDeck je jedna věc, ale pro lidi, co mají radši na handheldu Windows, se vyrojilo docela dost modelů, které podle mě poptávku uspokojí. Navíc MS teď po nepříliš úspěšné generaci od hardwaru spíš ustupuje. Spíš jsem zvědavý, jestli s něčím nepřijde Sony.
-
-
Já jsem si jistý, že Sony se svým handhaldem do dvou let přijde..
- módní vlna, co započal Steam Deck je jasně viditelná a jsou v tom peníze.. Tedy proč by zůstávali stranou.
Otázka je, kdy to bude, navíc ještě do těch samých dvou let bude PS6.
Takže jsem zvědavý, jak to Sony zahraje..
Každopádně každá konkurence je dobrá, takže se těším, s čím přijdou..
-
-
Já jsem si téměř jistý, že ne. Ani Sony, MS a Nintendo si nemůžou dovolit, aby jejich další HW byl průšvih, jestli nechtějí skončit s výrobou HW úplně. Protože Nintendo si nemůže dovolit další Wii U, je jejich další konzole handheld, stejně jako si Sony nemůže dovolit další Vitu a jestli se MS necítil v kramflecích tak je dobře, že handheld odložili, jestli se teda na to nevykašlou úplně. Je pravděpodobnější, že jejich další Playstation bude trediční konzole s číslem 6, rád se budu mýlit, souhlasím s tebou, že konkurence je vždycky dobrá, ale Steamdeck, lol sorry jako fakt ne. Když 8 let starý Switch prodal za poslední reportovaný kvartál 4,84 milionů konzolí, víc než SD za celou dobu. Modní vlna tak možná že se o tom hodně mluví, podle videí na youtube by člověk skoro měl dojem že ho má každý i jeho babička, ale realita je jinde než v sociálních bublinách.
-
-
Super prodejní úspěch to není, ale spousta vývojářů se snaží na to hry optimalizovat. S rozporuplnými výsledky, ale neberou to úplně na lehkou váhu. Když se pak podíváš na prodeje výkonnějších konkurentů jako Asus Rog Ally, tak je to ještě o dost slabší a přesto to nepovažují za propadák. Samozřejmě se to nedá se to srovnávat s mainstreamovými konzolemi. Sony s hardwarem trochu experimentuje. Nedávno vyšel ten předražený Pro ovladač a ten streamovací handheld. Nevím, jak velký to byl fail, ale v mojí sociální bublině to nikdo nemá. Možná to byl pokusný balónek a možná je to od dalšího vývoje plnotučného handheldu odradilo.
-
-
Zas tak velké peníze v tom nejsou. SteamDecku se prodalo pár miliónů a konkurenčních PC handheldů od každé značky ještě méně. Ale jestli to dokáží vyvinout levně, tak se na tom asi vydělat dá. Konkurence je pro zákazníka určitě dobrá a taky to trochu sníží příšerné nároky na hardware u nových her. Vývojáři se budou snažit trochu víc optimalizovat, aby mohli prodávat i na takto slabá zařízení.
-
-
nezapomeň, že handheld je i switch, a toho se prodalo 150M.
-
-
-
-