Přejít na výpis diskuzí
Microsoft představil zmenšenou S verzi Xboxu One a příští rok vydá nadupaný Scorpio
14.6.2016 | Aleš Smutný
91 příspěvků
-
Fajn, výpočetní výkon 6 TFLOPS je na úrovni nebo o něco nižší než právě představená GTX 1070 nebo starší Titan X. To je celkem pěkné. Háček je v tom, že to o Vánocích 2017, tedy za rok a půl, už zdaleka tak pěkné nebude. Problém s dlouhým generačním cyklem konzolí tedy zůstává stále stejný.
-
-
konzole maj graficke jadro buliku *1* ,ty grafickou kartu nemaji.Vpodsate konzole jako celek je graficka karta s ovladacem.A hlavne ty pameti u konzoli delaji hodne,pokud bude mit 350gb za sekundu propustnost,tak to bude mazec,a procesor na hry taky bude supr.Ikdyz u konzoli to zas nema takovy vliv,neni tam spusteno tolik programu a buh vi ceho jako u pc.Co se her tyce.Sice to je x86 archytektura,ale neni to pc.
-
Konzole nemaji problem s dlouhym generacnim cyklem...problem tyhle generace je ve vykonosti na zacatku toho cyklu...na dobrem hw lze kouzlit lepsi a lepsi grafiku...staci se podivat na novou laru...zato u pc je to naopak...tam se kouzli stejna grafika pro lepsi a lepsi hw
-
-
Ono by bylo prima kdyby se ten výkon navíc taky použil na fyziku, méně blbé AI a destrukční modely aby hry nebyli jen sterilní ale vymazlené omalovánky. *3*
-
Na PC se nic nekouzlí. Na PC se jen hodí port se špatnou (žádnou) optimalizací. Člověk by se totiž dvakrát rozhodoval, kdyby to na PC šunce běželo tak jak má, tzn. minimálně stejně, jako na konzoli. Je to jedno velké divadlo pod taktovkou výrobců konzolí.
-
Meles blbosti kamo,radsi se koukni na sony konferenci a mlc.Ja koukal na pc gaming show,a radsi byt vami,tak se nekam schovam,vy 9tf pc master race,ps uz mate konecne dodelanou nakou hru?Nebo furt hrajete v alfa verzi,pre alfa verzi,jako DAY Z a plno jinych paskvilech *1* .Koukni na zombi akci od sony bend studio.Jinak kdo brzdi vyvoj her je pc,pc nema zadnyho chlebodarce,kterej by to vse platil,krom tech lidi z kikstaru a plno her je i bez vydavatelu. *1* Proboha co je to za herni platformu? *1* Jeste ze MS tuto plaformu podporuje a taha tam supr hry z xboxu. *1*
-
chces rict, ze na PC zustava stejna grafika diky konzolim, ikdyz HW uz je nekde jinde
-
-
U pc je to plynulejsi,a muzes zdvihat rozliseni,grafiku lepsi necekej,jen v rozliseni,a fps,jde o to,jaky vyvojarsky tym dostane kolik financi.Uz ted hry stoji skoro 100mil dolacu.A kvuli pc ckarum to posouvat urcite nebudou. *1*
-
-
Hry nestoji 100 M$ .... takovou sumu stoji jenom AAA tituli, navic do te ceny je zapocitana cena za reklamu ktera dosahuje az 60% nakladu. Takze v realu hra stoji okolo 40 - 50 M$ a to se bavime o tech opravdu velikych. Navic pro firmy je PC nejziskovejsi zpusob prodeje, jelikoz digitalni distributori si berou z kazde hry pakatel. Narodzdil o Sony a M$ kteremu platis z kazde hry dost penez jenom za to ze tam hru muzes vydat
-
-
Vidím ako sa tu hádate. :D Ja len chcem povedať že začal som hrať hry na PC ... staré hry ako Halo Combat evolved, Need For speed underground , midnigt club ...herná séria halo sa mi strašne zapáčila a keď vyšla halo 2 tak sa doteraz pamätám ako som čakal kým ju upravia na verziu pre XP ... pretože to bolo len na XBOX a Vistu ... medzičasom som na PC hrával serie Battlefield , Starcraft , Call of duty .. keď vyšla halo 3 na nový Xbox 360 tak som uvažoval či si ho kúpiť nakoniec som si ho nekúpil a hru halo 3 som si zahral u kamarátov .. načo vyhodiť peniaze na kúpu konzoly kvôli novej JEDNEJ hre čo sa mi páčila ... samozrejme herný trh začal robí same hlúposti typu ako aj teraz WINDOWS 10 Exclusive , PS exclusive , XBOX exclusive a same DLCčká aby mohol čo najviac prachov si zobrať. A človek keď chce hrať hry napr Unchartet , GOD of WAR, Halo tak musí mať všetky typu herných zariadení... konzolu som si predsa kúpil XBOX 360 SLIM HALO 4 edition .. ako inak :D, vysla ma 300 eur a za originálne hry som vyhodil dalsích 600 ... potom vyšiel xbox one doteraz som si ho nekúpil načo... vyšla akurát HALO 5 a po E3 konferenciach a PLAY EVERYWHERE .. to ani nemá význam. Moj počítač nieje HIGH END mám akurát 2TB uložný priestor SSD disk , NVIDIA grafik 660 GTX :/ , Intel I5 a 20gb ramky ale utiahne dostatočne a dokonca na 60 FPS na ultra grafike BF4, MEtro Last light a staršie hry samozrejme. Planujem upgrade hlavne grafiky. PC si človek kludne može zapojiť na telku ako aj XBOX, PC si može človek stále upgradovať novy hardware XBOX ... kúp si novu verziu. SIla mojho PC hoci je už tak priemerný a grafika podpriemer ja stále silnejšia ako sila XBOX ONE .. hry na PC su celkovo lacnejšie lepšia hratelnosť hlavne stratégie a ked chcem hrat hry ako Forzu tak si dokupim volant alebo gamepad ... skučal som aj hardware pre xboxi ktorý umožní hrať hry na konzoly s myskou a klávesnicou ... vyhodil som za ten hardware taku malu hlúpu skrinku 100 eur a aj tak to bolo na houby pretože konzoli maju stále najvyssiu možnu DPI menšiu ako PC. Môj názor je PC sa oplatí viac a všimli si to už aj vývojary všetkých štúdii PLAY EVERYWHERE.. takisto PC si môžeš dať kdekoľvek ako xbox ... furt su to debny nieje to jak notebook hry na konzoly su priemerne o 10 eur miniálne drahšie a na PC možes byt aj n anete a ožes používať ine programi typu PHOTOSHOP ............... xbox je herná skrinka za teraz 300 eur prirátajte si dalších 200 na minimálne 4 hry a to nehovorím o LIVE SLUZBE a NEtflix atd ... za 500-600 eur sa dá postavať PC ktore ma minimalne 2X taky vykon ako XBOX a ked nema človek hned prachy tak furt si može časom veci vymeniť.. a to nehovorím o Službách STEAM , ORIGIN , UPLAY ...áno pár hier chýba na PC DESTINY, GOD of WAR , HALO, ale aj tak má PC prevahu a VR tak či tak nebude v novom XBOXE bude sa to musieť dokúpiť.. zozačiatku čloevek na Konzoliach ušetrí ale potom nehorázne plytva človek peniazmi doteraz lutujem tych 600 eur na hry mohol som si kupit TITAN alebo sTRIX
-
Pokud vyvyjim napriklad pod Unreal Enginem, tak tohle za mne resi vyrobce enginu. Veskere upgrady na nejnovejsi serepeticky a optimalizace mam zdarma.
-
Vsak to je jedno,do hry se musi pocit vse,aby se prodavala.Proto tolik penez.A proto se to moc posouvat nebude. *7*
-
-
-
-
-
Tak minimálně mohou splnit čím se zaklínali před příchodem next genu. 60 fps a 1080p už bude jistota u každého titulu. Jen nevím co si pak Ubisoft počte s jeho "filmovým" zážitkem. *3*
-
Jestli ti přijde 0,5 TFLOP jen "o něco nižší", tak radši nekomentuj HW budeš vypadat směšně.
-
-
tflops nejsou nejak presny ukazatel jak bude karta fungovat ve hre, napr titanX ma vic tflops nez 980ti, ale ve vysledku je v nekterych hrach o prd pomalejsi a v nekterych o prd rychlejsi
-
-
to je zvláštní, já našel různých v testech Titana X oproti 980Ti vždy více o 20 až 30 fps na FHD.
-
-
-
Souhlasím, ale to není háček, to je prostě neodvratný fakt, který nelze změnit - v tomhle ohledu budou konzole *vždy* v nevýhodě. Nicméně cíl pro Scorpio je jasný - vyšší výkon (netřeba diskuse), podpora VR (neměl by být problém) a 4K (do jisté míry jako dnes Full HD).
Mě spíš hodně zajímá cena - jistě, AMD komponenty ji dokáží srazit, otázka ale zní jak moc. -
nj v te dobe uz bude novy titan, nebo 1080ti navic pretaktovane...ale tak na 30fps by ta nova konzole nejakou hru ve 4k prehrat mohla
-
navíc jestli skutečně plánují tlačit vývojáře do 4k... to bude současná generace přes kopírák.. horko těžko 30fps a půlka her v tom 4k stejně nepojede.
-
-
K té VR - je to čistě moje spekulace, ale vzhledem k tomu, jak MS je skoro na každé konferenci s Oculus Rift, tak je celkem jasné, kdo bude stát za VR na Scorpio. Nemusí to být přímo Rift, ale Oculus jako firma v tom bude mít určitě prsty
-
tyto "nove" konzole jsou plivanec do xichtu vsem soucasnym majitelum. spatne odladenych her v nizsim rozliseni s nestabilnim framerate bude pribivat. nebude to uplne stejne, ale vitejte na pc *1*
-
-
No. Nejhorsi je, ze i kdyz si to mysli cela fanbase, tak si novou pravdepodobne koupi. 10 let cyklius je hodne. Ale tohle? PS4 mam ji stale v zaruce a to ji mam od launche.
-
Pravda, na PC můžeš ovlivnit co oželíš když se ti výkonu nedostává, tady to bude daný.
-
-
hlavně na PC máš výkon o řád vejš a za nižší cenu (tedy pokud si kupujes jen jednu hru ročně tak ta lowzole te vyjde levnějc to zas jo)
-
-
To sice orad vejs grafiku mit muzes,ale tech her o rad vejs se na pc nejak nedostava.
-
-
-
-
Smutné je, že až tu "pecku" Scorpio budou vydávat v r. 2017, tak už to bude standartní nebo dokonce zastaralé. Kdyby to vydali teď, tak to asi bude mít ten nádech "nextgen" a 4K a tflops a kdo ví co ještě, ale za rok a půl?
-
-
Ale i tak ne kazdy bude mit grafickou kartu gtx1080.Od toho maj steam atd.Aby zjistili kolik lidi ma jakou grafarnu.Ted 50procent pc ckaru na svete nema ani gtx980 spis maj tu 750.A spis plno lidi na svete ma herni notebook,jak je to videt v Teorii velkeho tresku,nebo maj prave xbox.Byl jeden dil,kde se rozhodovali jestli xbox,nebo ps4.Tam je videt na cem hrajou v USA. *1*
-
-
Treba to bude tim ze neni potreba upgradovat kdyz ti nejnovejsi hry bezi i na gtx460.
-
-
No, proto to xboxu staci.
-
-
Nebo to bude tim ze hry se delaji multi-platformove a tak mne staci moje prastara grafika, protoze konzole jsou kalkulacky.
-
-
-
-
Za rok a pul budes mit v PC 1180 :)
Apropo vykon nejnovejsi AMD je o dost slabsi nez 1080 (asi 35%), takze by to nebyla vyhra ani dnes. -
-
Jo kazdej pobezi,a kazdej rok vyplazne 20tacu. *1* *1*
-
-
Protože konzole budou rozdávat zadarmo že:)
-
-
Tak sekacky a hrabe to jisti.Grafarny zas budou prodavat s prenosnou pokojovou klimatizaci,aby se pc ckari v tom svim kutlochu v lete neupekli.Kdyz v zime s pc topite vzime.
-
-
-
Budes mit vykonejsi, ale bude to chodit hur nezna konzolich
-
-
tak to je jasné poběžímu to 4K 60fps ne jak na konzolích 25fps kde máš ten lepší filmový zážitek *3*
-
No ja osobne bych si AMD nekoupil jelikoz maji priserne ovladace, ktere jsou vetsinou spise nefunkcni, takze se nebudu muset bat toho ze by mi neco bezelo hur nez na konzoli
-
-
-
-
Po představení Xbox 1S jsem si říkal že je čas si pořídit konečně i Xbox. Pak ale začali představovat hry a u každé bylo, že je i na PC....no a potom mi řeknou, že za rok a půl bude nová konzole ...můj zájem nějak opadl.
-
Si pamatuju když Sony zveřejnila, že udělá vylepšenou verzi PS4 tak Microsoft prohlásil ještě tento rok, že oni nebudou novou vylepšenou verzi dělat... no a vida ... :)
-
*1* *1* *1* *1* *1* Jeden rika, ze to bude na vyvojarich, zda udelaji Scorpio only hru, druhy to vyvraci. Typicky MS :)
Loftis said that "it's up to the game development community" to decide whether or not there will be Scorpio-only games. That means we could see developers releasing some high-end games only on Scorpio. Xbox marketing head Aaron Greenberg has since denied this, which is confusing, but regardless, VR games will not work on the One S. -
To, co se děje kolem konzolí mi přijde jako špatný vtip...
-
:) nová menší XBOX ONE se bude jmenovat ONE Half :)
p.s. tomu se asi zasmějou jen starší ročníky jako já. -
mám oko z jalové krávy nebo nevidím žádný výrazný rozdíl ve vzhledu konzole?..i když píší -40% ??