Přejít na výpis diskuzí
Middle-earth: Shadow of Mordor předvádí strach z přízračného hraničáře
5.6.2014 | Aleš Smutný
35 příspěvků
-
Tady je to to samé, jako v Hobbitovi. Skřeti jsou moc namakaní a inteligentní. Takhle skřeti podle Tolkiena nevypadali.
-
-
Kdyby byli dementní tak to není sranda *6*
-
Právě, že vypadali. Jenom v LOTROVI jsou vyobrazeni jako zvířata.
-
-
Takhle vypadali spíše skuruti.
-
-
-
Aha, takže přeskinovaný Zaklínač ve Středozemi... Nevadí, pořád dobrý
-
Aleši, Tolkienovo dílo je velmi podstatně širší, než Pán prstenů. A vzhledem k tomu, že T byl profesorem staré literatury najdeš ve starších dějinách Středozemě příběhy inspirované severskými eposy, velmi temné - viz třeba příběh o Turinovi. A elfové tam rozhodně nejsou sluníčkoví :).
Na tuhle hru jsem docela zvědavý, etos Středozemně samozřejmě s velkou pravděpodobností porušovat bude (na ideové úrovni), ale to neznamená, že to nemůže být zajímavý příběh z prostředí, které mám rád. A jsem hodne zvědavý na to, jak /a jestli vůbec/ se autoři poperou s morálkou jednání hlavního hrdiny a jeho dopadů... -
-
Já ale nemluvím o celém díle, jen o PP :) Jiné asi nepřichází v úvahu, Silmarillion by asi jako značka moc netáhl ;) A já vím, jací jsou elfové, spíš poukazuji na to, že z nich občas někteří fans dělají právě sluníčkové truhlíky.
-
-
To beze sporu, viz http://www.elfwood.com/fanq/j/o/johnstone75/arwen.jpg :). Komerčně je asi Silm opravdu slabší, není navázaný na filmové trilogie, ale jako setting pro úspěšnou hru si ho dokážu představit velmi snadno - nota bene v dnešní době post-pre-sequelů a restartů. Ostatně furt trochu doufám, že PJ opravdu zmagoří a zkusí natočit některý z uzavřenějších příběhů ze Silmu - Luthien a Beren se nabízejí, ale taky Tuor nebo Turin. Pravděpodobné to moc není, ale sní můžu :). Z jiné strany: pokud můžu udělat úspěšnou hru v novém settingu, proč by nebylo možné ji udělat v méně profláklé části známého IP? No, to byl zase projednou pěkný hijack, jak se mluví o Středozemi, jsem moc ukecaný. *7*
BTW jestli jsi nečetl knihy ze série History of Middle-Earth, tak je musím doporučit *3* -
-
Idealni by bylo, kdyby PJ zmagoril a nasel by treba podobneho magora v HBO nebo jine TV a natocili by Silmarillion jako nekolika-sezonni serial ve stylu Game of Thrones. To je takovy muj vlhky sen :)
-
-
-