Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ronon

    Ja som teraz v podobnej nálade a chytila ma Mass Effect Andromeda. Nič náročné (známe RPG princípy) a dobrá kombinácia preskúmavania mapy, ťaženia a questov.

    Úprimne, ani som si nemyslel, že to niekedy dohrám, ale teraz možno aj hej. Len mi občas trvá roky.

  • Parádně popsáno, to přirovnání fastfoodu se mi moc líbí. Já mám ve zvyku tedy Far Cry nějak tak dohrát (nakonec... jednou). Osobně to beru jako takový chillout, po vyhoření z mého oblíbeného žánru soulovek. Je fajn, se po těch pronervovanych večerech hodit hezky do klidu, jezdit, kosit a mít všechno na háku. To je moje Far Cry oddechova pohodička.

    • twicer

      Ono je taky rozdíl jestli tě do toho fastfoodu někdo pozve, nebo si to platíš sám. 

      Přirovnal bych to ktomu jako by Adama někdo pozval na jídlo, on si párkrát kousnul do prvního burgeru, řekl že je to dobrý a odešel. Tak na mě působí tento článek :)

      PS: Je dobře že se bavíš, otom to je.

  • FC6 nej coop

    • Derp_1337

      Trololol

      "Nej coop" možná tak pro někoho, kdo hraje jenom Ubisoftí bazmeky a nikdy nehrál hru s pořádnou kooperací.

  • SlavicBes

    Tento článok (a svojim spôsobom osobné priznanie) je dosť smutný na čítanie ....

    • uher

      Podle mě je to i trochu obhajoba toho jak tu chození za otazníčky v recenzích neustále dostává 7-8/10

      • Maxianimal

        Je to tak. Podle tohohle mindsetu dnes už podprůměrná série jako Far Cry míň jak 7/10 dostat nemůže. 

        Jasně, já chápu, že někoho to samé po desáté může bavit - Fifa, Call of Duty. Jenže Far Cry se skutečně absolutně nikam neposunulo. 

        • Derp_1337

          Tak když to vezmeš objektivně, tak FC6 není špatná hra a zaslouží si klidně těch 7/10.

          Problém je v tom, že většina starších hráčů už má dost nahrané a FC6 vidí jen jako další hru, která nijak zvlášť nevybočuje z řady her, které hráli. Prostě další průměrná hra z výrobního pásu Ubisoftu. Tahle hra prostě není pro lidi, co už jsou znechuceni repetitivností Ubisoftu.

          Jenže když takovou hru dostane do ruky úplný nováček, který nikdy nic od Ubisoftu nehrál, tak se u toho zaručeně bude bavit.

          Stejně tak se u toho budou bavit lidi, co tenhle typ her zbožňují a rádi stráví stovku hodin luxováním mapy od všech otazníků na 100%.

          • Maxianimal

            Máš samozřejmě pravdu.

  • Veskoslav

    Nedávno jsem konečně po letech dohrál AC Origins včetně datadisků:) Za mě úžasný Egypt a i to, že je hra kompletně v Češtině (ano jsem občas líný si to prostě překládat). Já si to více užil z toho, že miluji to období (i když raději o cca 500-600 let dříve). Vidět Alexandrii a jiné antické místa a památky. I příběh nebyl vyloženě špatný leč jak někteří psali, problém byla nutnost plnit vedlejší úkoly (některé ale naopak dost překvapí). Takže suma sumárům mi to zcela vyhovuje. A 4 říše mrtvých. No, občas jsem si vzpomněl i na Hvězdnou bránu. Ale ta Grand Tour, co tam je. Nejlepší dějepis pro děcka i dospělé. Vážně. Za tohle obrovský dík Ubisoftu. 

    Teď zrovna hraju znovu Oddysey. A opět stejný pocit jako u AC Origins. Jenom mi trochu vadí ten chudší strom schopností a zvyknout si, že jeden luk má více schopností a nemá více luků na více schopností. Ale zatím mě to baví, příběh pomalu a příjemně plyne. I ten námořní přesun a gigantická mapa mi nevadí. Otazníčky plním, leč mnohdy Vás tam následně zavedou vedlejší úkoly, takže to čistím stylem objevit si "orla" a všechna místa na cestování na daném ostrově a až pak objevovat zbytek:) Do toho opět skvělé období peloponeských válek. Takže opět za mě spokojenost a za 400 bez DLC si nemůžu ani stěžovat (byť už mám rozehrané na PS4, ale šípy raději střílím myší než analogem:))

    Když se vrátím ke zbytku ubisoftích her, tak rozhodně stojí za zmínku poslední Rayman Origins a Legends. Vrchol žánru. Immortals Fenyx Rising mám rozjeté na Switchi a opět za ty peníze to člověka mile překvapí a na cesty bohatě dostačuje. Sérii FC jsem skončil u jedné z nejlepších her tohoto žánru Blood Dragon a to už je více jak 8 let. Anno 2070 bavilo, ale něco tomu chybělo, další už mě minuly. Poslední Rainbox hráno na začátku cca rok, od té doby to jenom leží v knihovně. Doma je ještě Just Dance 2021 na PS spolu s kamerou na cvičení. Takže za mě bych chtěl AC z feudálního Japonska a remake Prince of Persia Chaos Warrior, který považuji za vrchol série.

  • Nekupujte tyhle blbosti. Nesmí se to podporovat. Jen ať zase začnou tvořit kvalitní hry. Dřív to i Ubisoft uměl dobře. A to je objektivní fakt, nejen nostalgický kňučení. 

    • Veskoslav

      Počkej. Ty si naivně myslíš, že když přestaneš kupovat hry, že začnou dělat kvalitní hry? A co je podle tebe kvalitní? A napadlo tě, že někoho může bavit i současná tvorba Ubisoftu a považuje ji za kvalitní? A myslím, že i z historie udělal Ubisoft pár solidních kravin:)

      • zanek.s

        Přesně tak. To je zase názor. Připomíná mi to: spalte všechny škodlivé knihy! Pryč s pokleslou a brakovou literaturou! 

        Mám rád hry od Ubi (tedy dokud byli v češtině ;) a jejich obří mapy. Stejně jako mám rád jednoduché filmy na oddech. Je bezva mít na trhu rozmanitost. Ať si každý vybere. Já třeba nesnáším souls hry, ale nikdy by mě nenapadlo napsat: "Nekupujte tyhle blbosti. Nesmí se to podporovat."

  • LessPh

    Pozvanka na discord je neplatna mi to tady pise uz asi mesic...

    Jinak co se tyka Ubi her, tak za me naposled AC II, Beyond Good and Evil, Child of Light a Anno 1404...super hry! Bohuzel jsem koupil novejsi recky AC ve sleve asi pred dvema lety, prvni tutorialovy ostrov byl skvelej a me to bavilo, krome neustalych honicek s head huntery, hned po vyprseni refund lhuty na steamu se mi otevrel cely svet, zahltil me otazniky a repetitivnosti.. no a pak uz to slo rovnou z disku asi po 7 hodinach bez moznosti refundu, naprosta traga a brak. Jedine co bych vypichnul je opravdu nadherny svet a koncepcne perfektni celistva grafika. Ale obecne Ubi hry uz nikdy, proste nikdy..... az na Wildlands, ktery jsme s klukama koupili ve sleve a zacli hrat... svet opet perfektni jako v ACO a v coopu je to proste neuveritelna parada, vubec nevim co se pribehove deje a je to asi jedno, proste jen vyzobavame co zrovna chceme a kralovsky se u toho bavime. Nutno rict, ze na single bych to nikdy nejral.. proste to kouzlo je v Coopu..

    A taky nutno dodat, ze se bohuzel sejdeme na jednu herni session tak jednou za ctvrt roku :D Ale vzdy to stoji za to ;-)

    • twicer

      Jedinej rozdíl mezi prvním ostrovem a dalším obsahem bylo množství vedlejších úkolů které si ale vůbec nemusel plnit, mohl si jít za příběhem úplně stejně tak jak si to dělal v úvodu.

    • Jevo83

      Zrovna AC Odyssey je vcelku vyborna hra (prave ju hram na PS5). Treba to hrat "poctivo", cize nastavit si tazsiu obtiaznost (specificky vsetky AC a FarCry hry su tym horsie, cim nizsiu obtiaznost hras), citat si tie kratke quest dialogy a ponorit sa do realii starovekeho Grecka... v Ubisoft hrach vznika problem vtedy, ked ich chce mat clovek uz "za sebou" a zrazu zisti ake je to rozlahle a ze tych otaznickov je tam velmi vela. Pokial to ale hras ako sandbox tej ktorej historickej etapy, je to prijemna nenarocna zabava, ktoru po tazkom dni v praci mnohokrat clovek potrebuje.

      Nie su to hry na tyzdnovy maraton, tam sa naplno ukaze repetitivnost a ta nenarocnost sa premeni na plytkost. Na maraton su idealne hry ako Order 1886, Plague tale, Alan Wake...alebo point click adventury a strategie..

      • Vyssi obtiznosti jsem si naopak ja znechutil Odyssey (souboje akorat trvaly fakt dlouho a byl to spis opruz, nez ze by mi to dalo nejaky pocit vyzvy). 

        Kazdy to ma asi jinak, ale rekl bych, ze idelane pro me by bylo nastavit si obtiznost na normal a zvedat to postupne. Jak to totiz casto byva u open world her, cim dyl clovek hraje, tim je hra lehci protoze ziskate spoustu mechanik a pomalu se stavate nezastavitelnym.

        Dale bych povypinal vetsinu GUI pro imerzi abych se, jak rikas, vic do toho ponoril.

      • LessPh

        A mas pravdu ta velikost sveta a pocet otaznicku je pro me proste naprosto flustrujici faktor, se kterym se nedokazu vyporadat. Na tutorialovem ostrove bylo vsechno fajn a v rozumne mire, ale pak kdyz se to otevrelo, tak u me uz jen flustrace...

      • LessPh

        Chapu, ze to nikoho muze bavit a vubec to nerozporuju, ale pro me tyhle hry jako ACO nejsou, sweet spot byl pro me AC2 a to prvni jeho pokracovani, to druhy pokracovani jsem nehral, nefungovalo mi to na tehdejsim HW.. v AC2 bylo vseho tak akorat a clovek to mohl dohrat i se znacnou porci kolektiblu do 25 hodi, coz je pro me fajn delka.. hlavne tam nebylo moc vyplnoveho obsahu, byl to takovy intezivni balicek. Uplny etalon je pro me semi-open world BGaE, ktery se za 15 hodin dalo dohrat na 100% a nebylo tam jediny vyplnovy misto, ale takovy hry se uz dneska nedelaji.

        Ted aktualne hraju AoE IV a presne to davkovani obsahu a skvely vypraveni v kampani mi vyhovuje.. 1 nebo 2 mise za vecer a jsem spokojenej..

        • Mluvíte mi z duše. Většina těch her s otevřeným světem je strašně zahlcená aktivitami, že je pak jednoduché se v tom příběhu úplně ztratit. Ideální herní délka je myslím tak 15-25 hodin, pak už se to začíná všechno strašně opakovat. Mě se líbilo od Ubi hlavně první AC, přestože bylo hodně repetitivní a písečná trilogie Prince.

        • LessPh

          Jo a jeste jeden benchmark, posledni Prince s tou stylizovanou grafikou, taky kolem 20 hodin na 100% a super, clovek proste vedel co ma delat a jak to delat, navic to flow a pacing byly naprosto skvely.. proste tyhle jry uz nejsou. Mozna, ze jen na indie scene neco jako A Short Hike, ktery mi 100% zabral 5 hodin, ale byl to super intenzivni zazitek, jen trochu kratky...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit