Přejít na výpis diskuzí
Mistři hororu z Frictional Games netradičně lákají na pokračování Somy
24.9.2025 | Jakub Malchárek
6 příspěvků
-
Bych uvítal, ta hra a hlavně příběh byl dost dobrý. Pokračování by to mohlo být, protože první díl ve vesmíru končí.
-
-
Ano, ale moc mi nedává smysl, že by se to pak točilo kolem nějakého hotelu. Dovedl bych si představit jiné naléhavé věci, které by se musely řešit. Předně fakt, že ta "stanice" určitě nemá neomezenou životnost a "obyvatelé" mají dost omezené možnosti s tím něco dělat. Ale možná to pojmou tak, že hotel bude určitá metafyzická vizualizace právě pro interakci s okolím. Těžko říct, může to být i příběh úplně jiné skupiny lidí, která tu katastrofu přežila právě díky tomu, že byla na orbitálním hotelu. Setkání s hrdiny prvního dílu by bylo možné a určitě zajímavé.
-
-
Jestli si dobře pamatuji, tak na konci lidé opustili Zemi v "digitální" formě v nějaké schránce/stanici a letí vesmírem pryč neznámo kam. Tam je spousta možností co ten hotel může znamenat, jak píšeš. Může to být i ta samotná schránka. Může to být i jiná přeživší skupina, ale moc bych to nečekal. Z příběhu plynulo, že lidstvo je kaput (už nějakou dobu?).
-
-
Prostředí schránky je mnohem větší než jen nějaký hotel. Na konci se po něm trochu projdeš. Jeskyně, les, pobřeží a podivná stavba na ostrově přes vodu. Ta stavba nebo její část nebo úplně jiná budova v té simulaci by teoreticky mohla být tím hotelem. Ale spíš bych vsadil na něco jiného. Už proto, že reklama na ten hotel nebo jeho stavbu se objeví na začátku hry, když je ještě rok 2015. Ale zase, Archu mohli vytvořit podle reálných míst a hotel tam digitalizovat.
Lidstvo na Zemi mělo být kaput po nárazu komety, ale v roce 2104 mi přijde normální, že by pár lidí mohlo být na vesmírných stanicích i to, že by ve vesmíru mohl být i reálný hotel. Nedivil bych se, kdyby byl nějak idealizovaný a kdyby se to po katastrofě následně zvrhlo jako v Bioshocku nebo v prvním dílu Soma. Podvodní komplex z prvního dílu s vesmírnými stanicemi mohl ztratit komunikaci. Možná se to ale ve hře nějak rozebíralo, jinak by jedna z postav netvrdila, že je poslední žijící člověk (možná jen na Zemi?). No, budeme muset počkat s čím přijdou, z těch pár náznaků to nevymyslíme.
-
-
-
-
Asi moje nejoblíbenější herní vývojářské studio.
Na každý jejich počin čekám jako na zázrak 🙏.
Snad to vyjde do příštího léta!!
-
Velká paráda! Už dlouho se mi nestalo, že bych u hry seděl a zíral do monitoru po titulcích, skvělá věc.