Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z tohoto seznamu jednoznačně Signalis, Soma a Senua 🥲. Jinak třeba takový Pathologic byl neuvěřitelně zajímavý počin který by se dal nazvat jako psychologický horror.

    Netuším jestli tu už někdo zmiňoval ale Fear & Hunger má taky parádní atmosféru.

    Z méně známých her doporučím například Unforgiving a northern hymn anebo Apsulov, obě jsou teď ve slevě, jedna za euro a půl a druhá za dvě éčka. Obzvláště ten Unforgiving má skvělou atmosféru.

    Ze starých her za mě jednoznačně první Silent Hill, to prskající rádio když byly nedaleko nepřátele ale vy jste je nemohli vidět kvůli mlze bylo naprosto perfektní. Snad ani druhý Silent Hill mě až tolik neoslovil.

  • Sr_Lobo

    condemned: criminal origins

  • Můj favorit je Amnesia: the Dark Descent. Soma je možná lepší hra, ale není tak děsivá.

    Ze starých her bych připomněl druhý System Shock a adventuru I Have no Mouth and I Must Scream.

  • 0011

    Za mě je nejlepší hororová hra první S.T.A.L.K.E.R bez modů a nejděsivější chvíle vycházející z emergentního hraní, např. zažene mě do kouta parta mutantů a zrovna se mi zasekne zbraň, což je pro mě vždycky víc než nascriptovaná nesmrtelná monstra v úzkých koridorech. Z her vyjmenovaných v článku je za mě nejlepší Luigi's Mansion, kterou bych spíš zařadil jako komedii než horor, ale gameplay nejlepší. Senua má možná nejlepší ozvučení jaké jsem ve hře kdy zažil, ale gameplay loop naopak jeden z nejhorších, dvojka mě tudíž moc nezajímá i kdyby to byla nejlíp vypadající hra na světě.

  • dworkin

    Slender: The Twelve Pages. U toho jsem se fakt bál a hrát už to nikdy nebudu.

    Jinak klasickej, atmosferickej horror byla Shalebridge Cradle ve třetím Thiefovi. Na tom levelu spolupracovali s psychology, aby byl co nejstrašidelnější, a od první chvíle, kdy je hned na začátku kamera otočená nahoru, aby si hráč proti té budově připadal bezmocný, je to perfektní zážitek. Hmm, tohle naopak hrát chci.

  • Dead Island horor? Neee to fakt ne. Hloupost, blbost, kravina, sr…c. Cokoliv z toho ale ne horor.

    • Derp_1337

      Hele, ty osobně si o té hře můžeš myslet, co chceš, ale na oficiální wiki se u Dead Island uvádí "akční role play hra" a "survival horror".

  • za sebe bych doporučil cokoliv od Frictional (Amnesie, SOMA), pak oba Outlasty, The Evil Within 1, Visage, Madison, Dead Space, Prey, Alien Isolation, Scorn, Blair Witch, Observer, Layers of Fear, u Silent Hillu 2 bych počkal na remake

    kdybych za se měl říct, který z těchto hororů mi přišel nejstrašidelnější, tak asi Outlast 2. Jednička mi tak moc strašidelná nepříšla, ale spousta lidí to má opačně. Na každého funguje trochu něco jiného.

    • z toho seznamu jsem nehrál a chtěl bych si zahrát Hellblade a Hollow Knighta

      • Derp_1337

        Hellblade: Senua's Sacrifice je fakt super. Akurát doporučím hrát se sluchátky pro lepší prostorový zvuk.

  • PPoe

    Hrou s nejlepší atmosférou pro mě stejně zůstává Thief. Druhá mise ve vězení, další v kryptách, Constantinovo pokřivené sídlo.. No vlastně všechny mise. A korunu hernímu zážitku nasazuje dodnes živá komunitní scéna. Ať už neoficiální patche a nejen grafické vylepšení, díky nimž se dá Thief hrát i dnes. Tak hlavně fanmise. 

    Ještě si vybavuju, že AvP za mariňáka mi taky docela zvedalo tep a atmosféra byla skvěle děsivá. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit