Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mam herni PC, mam PS3, mam PSP a mam i galaxy tab s androidem. Na vsem hraju hry. A musim rict, ze hrani na mobilu/tabletu je na nic. I kdyz jsem si koupil par hd her od gameloftu, neni to ono. Problem neni v androidu, ale v ovladani. Na normalni tituly je mozno rovnou zapomenout. Stejne tak na emulatory. K cemu je dobre, ze hra pekne bezi, kdyz ovladani stoji za prd. Ty hry jsou odladene na sve nativni ovladace. A vlastne, prestoze hraju rad, tak na Androidu me to moc nebavi ani u hricek navrzenych pro dotykove displeje, kde neni problem s ovladanim.

    Ano muzeme rict, ze androidu je prodanostejne mnozstvi jako psp, ale psp si lide kupuji na hry, android nikoli. A to pomijim roztristenou hw zakladnu.

    Neverim v nejake vyraznejsi hrani na mobilech, natoz ze by nahradily handheldy nebo dokonce domaci herni konzole. To je naprosta utopie. Mobili jsou omezeny na levne casual hricky.
    • Já mám Nokii N82 (takže celkem dost malé klávesy). Nainstaloval jsem si vNes emulator, abych mohl hrát hry, které jsem dřív pařil na videohrách. (takový ty hodně starý, jak se do toho dávali žlutý kazetky od ťamanů za 100,-) :D Přesto, že hry byly dělané na gamepad, na těch miniaturních tlačítkách u N82 se hrajou uplně krásně. Ano, bylo to ze začátku těžký, hlavně nastavit si ovládání, aby vyhovovalo, ale nakonec se mi to hraje líp, než tenkrát na gamepadu :)

      Ale je to každýho věc. Na mobilu hraju většinou na cestách, nebo když sedim tam, kam musí i královna pěšky. Jinak hraju na ntb/pc.
  • Ve hre nestrilite ptakama slepice, ale prasatka. Jinak by to asi nemelo moc logiku... Opravte si to.
  • Kritici takoveho psani si zrejme mysli, ze vsichni na svete jsou pitomci, kteri co si prectou, berou jako svatou pravdu a nic vic k tomu nepotrebuji. Ne, lidi nejsou pitomci. Dokazi si precist ctivy clanek Dana Vavry s osobnejsimi poznatky a precist si treba dalsi clanek a s vlastnimi zkusenostmi si pak udelaji nazor treba na mobilni hrani a na Android versus iPhone a handheldy.

    Vic takovych clanku, cte se to jedna basen :)
  • "Z praku střílíte ptáky a snažíte se jimi zasáhnou slepice". Angry birds sa snazia znicit prasce, nie ?
  • PSX4DROID neni vubec nejlepsi emulator PSX, emulator FPSE je mnohem lepsi a vetsina her na nem bezi lepe, dokonce i GT2 je hratelne.
    • mmrrxx
      ten za prve nie je zadarmo a za druhe je pomalsi a teda ako emulator horsi *3*
      • PSX4DROID ze je rychlejsi ako FPSE? nenechaj sa vysmiat a skus to.. Inak by ma zaujimalo ci mal autor clanku na HD2 android flashnuty na NAND pamati na margo otvarania toho pdf suboru..
        • mmrrxx
          praveze to mam odskusane, HTC desire, urcite je rychlejsi PSX4Droid
        • Autor měl skutečné HTC Desire. Což je tam taky napsané.
  • Nejvetsi slabinou vsech techto chytrych mobilu je stale pomale a neskutecne predrazene mobilni pripojeni na internet. *7*
    • mirekdusinojc
      Jo, to je pravda, ale jen částečná, která platí třeba na vesnicích nebo v malých městech. Cena internetu je stále velice vysoká a vůbec neodpovídá dnešní potřebě. Na druhou stranu i když operátoři zaspali se stavěním 3G sítě (dokonce i v Rumunsku jí měli dříve, než u nás), tak se teď celkem snaží a třeba Vodafone už má pokryto přes 40% populace, což jsou velká a střední města u nás. A 3G už má velmi příjemnou přenosovou rychlost. Krom toho téměř v každém městě je dnes nějaká kavárna s free Wi-Fi a mobily s Androidem, pokud vím, Wi-Fi musí mít. Je to jedna z mála podmínek, kterou Androidí telefon má splňovat.
      • To ale stále nemění nic na tom, že jsou ceny přemrštěné. Zapltit 700 a mít FUP 1GB apod., to je fakt moc *10*
  • ouu nic moc panove *1* rozhodne by jste se meli kouknout na hru spectral souls na marketu je asi za 270 ,- a vypada hodne dobre *4* a k tem emulatorum ten psx4droid je pekna slatanina kdy se to seka i na vykonnych strojich radsi zkuste FPSE, kdy i na lg p500 fungujou skoro vsechny psx hry hodne dobre :)
  • Co se té prodejnosti týče, je to poněkud oříšek. Nikde se přesná čísla nedozvíte (alespoň já jsem je nenašel) a odhady market share jsou někdy ve prospěch Droidu a někdy iOS. Možná i podle toho, jestli se do čísel započítavají tablety, iPody atd. Vzhledem k tomu, že se Android (podle Google) prodává rychlostí snad až 9.000.000 kusů za měsíc, situace se navíc pořád mění. Proto je tam to slůvko ASI. Pokud Droid už iOS nepřekonal, možná ho překoná letos. Nejrozšířenější je sice asi Symbian, ale tam je zase problém, že jsou do toho započteny všelijaké rozvojové trhy a telefony, které výkonem s iOS, nebo Droidem nemůžou moc soupeřit. Srovnávat SYmbian a Android my tak nepřišlo úplně košer, když navíc na západě je SYmbian takřka na dně.
  • Mala poznamka k tvrdeniu autora, ze "Google nemá dobré designéry". Ma. Staci aby si autor zistil kto je Matias Duarte. Je tam sice iba kratko, ale Android 3.0 "Honeycomb" ma asi najlepsie tabletove UI vobec. A na "Ice-cream sandwich" sa uz nepochybne majitelia unlocknutych androdich telefonov tesia.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Matias_Duarte
    • Design je u googlu jeden z nejlepsich, co znam. Absolutni prehlednost a funkcnost. Co vic clovek potrebuje proboha? Nechapu autora. :( Napriklad stranka google.com je absolutne dokonala. A hlavne: zkusili jste si treba HW a datovou narocnost pri nacteni uvodnich stranek jinych vyhledavacu? A zkusili jste si je na mobilu? Proste design googlu je jeden z nejlepsich, co existuje..
    • Naviac titulna stranka googlu je vzorom dobreho dizajnu.
      Autor ma zrejme rad precackane a ligotave veci :D
    • Já vím kdo to je. Honeycomb se mi velmi nelíbí, suchopárná primitivnost, která ještě navíc plejtvá místem. WebOS mi taky nepřijde jako žádný zázrak. Kdyby si Google najal jakéhokoli skinera z Deviantartu, udělal by líp.
      • Jenže vzhled je pořád subjektivní, pořád je Honeycomb to nejlepší co se dá sehnat na tablety v současnosti, iOS roztažený z mobilu (nechápu proč by na ploše mohlo být jen 4x4 ikony a 4 ikony pevné nabídky, to je plýtvání místem) a WebOS ještě ani není pořádně v ostrém provozu a už jej hodnotíte...
        • Myslím starý Web OS, nebo PalmOS, na kterém dělal. Vizuálně je Honeycomb nuda, která navíc nevypadá ani nijak dvakrát ergonomicky a laciné 3D to rozhodně nezachrání.
  • Pro Dana: no mohlo zaznit, ze iphonu (vc touchu) se prodalo dohromady 75 milionu, coz je stale vice, nez uvadenych 70 milonu androidich telefonu. To je pro vyrobce dulezite. Alespon byla zminena ona hw nekompatibilita (jiste, i u iPhone zacinaji vychazet only 3GS/4G hry). Trochu me mrzi, ze PRAVE Dan, ktereho si skutecne vazim, rozpoutal takovy flame. Kez by napsal objektivni clanek, ale ono bohuzel.. Chybelo malo - mam pocit, ze se i snazil, aby to tak vyznelo. Ano, mam iphone, ale KLIDNE si koupim android. iPhone mam opravdu JEN kvuli appstore, ackoliv bych si za polovicni cenu mnohem koupil radeji srovnatelne HTC. Ostatne ani Gameloft by nikdy nebyl tam kde je ted, nebyt prave appstore, takze diky za nej (samozrejme nejen appstore, ale i cely iphone je v tomto jedinecnou inspiraci at uz pro MS nebo Google). iPhone neni dokonaly telefon, ale kdyz si clovek CHCE zvyknout na pouzivani iTunes a na PLACENI aplikaci, tak mu toho zase tak moc chybet nebude (rozhodne ne Flash). Mrzi me, ze se na iPhone nadava podobnym stylem jako nekdy na Windows, zkratka jen hloupe predsudky, casto lidi, kteri se vezou z davem. Co lze vytknout iPhone je rozhodne cena, to bezesporu. Ale jestli opravdu vyjde jakysi levnejsi iPhone, jak se spekuluje, tak by to mohlo byt zajimave (osobne si kupuji pouzity iPhone na inzerat, vzdy o generaci starsi, takze me onen kazdorocni upgrade -prodej a koupe - stoji cca 2-3 tisice, coz neni zase tak hrozne..)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit