Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A já si vždycky myslel, že jsou modeři fanoušci a ryzí nadšenci. Měli by být rádi, že ty jejich výtvory někdo vzal, hodil je do velkého balíku a navíc opatřil instalací. Plus dodal nové textury, čímž onu hru, společně s těmi mody, povýšil na zcela jinou úroveň. Já bych byl rád, kdyby můj mód v onom balíku byl. Zmíňka v titulcích by mi bohatě stačila. Jsem přece fanoušek a to by snad modeři měli být, no ne? A ne nějáké závistivé či chamtivé hovada, co se ohání soudem apod.
  • Je fakt, že modifikace jsou volně šiřitelné, ale zase na druhou stranu by mě zajímalo, jestli měl dotyčný alespoň tolik slušnosti a nejprve požádal tvůrce oněch modů o souhlas. Myslím, že ne, když ani původně nebyli v titulcích. Taky by se mi nelíbilo, kdyby někdo moji (někdy i několikaměsíční) práci vložil do své kompilace a ani mi o tom neřekl.
  • Hodila by se na to nejaka polorecenze...treba jak se vubec Morrowind po tech letech hraje, jak to tahle predelavka posunuje (zachranuje) a zda ma smysl se k tomu vracet.. ?
    • Nevím jak předělávka, ale klasický Morrowind se i po letech hraje stejně skvěle, jako když vznikl :) Podobně jako původní Fallouty , UFO, Deus Ex atd. atd....
  • Neudělal nic špatného. Akorát si pár nerdů, co si myslí, že když udělají nový skin pro batůžek do hry a někdo ho použije, přijdou o miliony *11* *11* *11*
  • je to docela smesne kazdy kdo zacne neco vytvaret na kodu nejakeho licencovaneho enginu a vytvari to jako free pak musi tuto vec poskytnout jako free pokud ne pak se vystavuje ryziku soudniho stihani od tvurce takze pokud nekdo soudne napadne mod od tohoto pro me cool chlapka pak si ho poda bethesda a pekne ho zmackne protoze nikdo krom bethesdy nema pravo se na hre nejak obohatit. Je to hnus velebnosti delame to pro hrace a ne pro sebe ten clovek to upravil a zdokonalil. Osobne byt bethesdou tak vsechny mody od tech co ted chtej toho frajera zazalovat tak zakazu a at si to strcej nekam.
  • Proč je problém zrovna u téhle kompilace a ne i u jiných? Jediné, co v tom vidím je to, že ti poškození (čti attention-whores) chtějí jen vytřískat peníze a samozřejmě být chvíli hvězdou.
    Modifikace jsou něco jako opensource a vzhledem k tomu, že Bethesda neudělala možnost vytvořený mod "zamknout", asi jim to tak vyhovuje. To by se taky mohli soudit o podobnosti modů. "Já udělal první nahaté textury, takže všechno ostatní jsou kopie a můžu je soudit, ha!"
  • Můj osobní názor: (nečetl jsem to pozorně celé)
    Pokud ten co udělal překabátování na 2011 za to chce peníze, v tu chvíli měl nejprve kontaktovat všechny ty jejichž modifikace a editory použil a upravil a zeptat se na svolení. Samozřejmě je pak i nějakou morální slušností jim nabídnout alespoň simbolickou odměnu z výtěžku.
    V tuto chvíli to vidím jednoznačně na zneužití, porušení a částečné obohacení se na druhých.

    Pokud by ono překabátování na 2011 bylo zdarma ke stažení, tak ti ostatní můžou tak akorát držet ústa. A slušnost by byla je uvést v creditu že použil části jejich práce.
    Pokud by chtěl na tom ještě utržit nějaké peníze tak pak jedině formou dobrovolných darů od hráčů. Pak by to bylo též v pořádku.
    • Asi nejrozumnější názor ke kterému se přikláním. Modderství tohohle typu je věc free, dobrovolná. Každopádně jsem si hrál s prvními editory už od Dooma, Duke3D, Unrealy.. (samozřejmě jsem si hrál i s TES) takže vím, že postavit byť jen jednu opravdu vymazlenou a funkční mapu je práce na několik dní, týdnů.. ne-li měsíců. Morálně bych považoval za slušné se těch lidí zeptat, zda to můžu použít ve "svém" packu. Uvedení v titulcích.. je fajn, ale kdybych se s něčím dělal několik měsíců a někdo tu moji byť free a dobrovolnou práci šoupnul do "svého" balíčku pod svoje křidýlka.. tak bych asi taky nebyl nadšený.
  • Osobně si myslím, že měl ostatní tvůrce o tom alespoň informovat - je to přinejmenším slušnost. Možná by s některými našel společnou řeč a získal tak pomoc při dalším rozvoji atd. Teď už je to asi jedno no. Jinak nechápu, jak by se o to chtěli soudit. Možná by mohli vysoudit omluvu, ale nějákej financ asi těžko, když se jedná o věc co je zdarma.
  • já vím, bylo by slušné se autorů modifikací alespoň zeptat, ale myslim, že si to ti ukřivděnci berou až moc a jsou pěkně zákeřní..navíc se tohle jak tady bylo řečeno děje často..já se s tím například setkal u falloutu 3..nevim jestli sem to správně pochopil, ale ten člověk se tím někde chlubil? já nevím, když se už s něčím patlám a dám to někde veřejně, tak musím počítat s tím, že to třeba někdo využije pro své vlastní záměry..není to přece ta krása sdílení dat? vždyť takhle celá komunita kolem počítačů funguje..pokud něco neprodávám za peníze, ale nabízím zadarmo, budu moc rád, když nějaký nadšenec to vezme a udělá z toho něco lepšího..asi ostatní nejsou tak hodní no:D
  • Mohl se jich zeptat to sice jo ale nikdo tady asi nechápe že udělat mod (opravdu velký) není otazka 2hodin ale několika měsíců práce , které mohl autor využít k honění děvčat učení či čehokoli jiného takže by měly být všichni rádi že to vůbec vyšlo a držkovat o práva na freeware
    • k honění děvčat nebo k honění penisu :-)
    • *a ne držkovat *

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit