Přejít na výpis diskuzí
Motion-capturing video z Red Faction: Armageddon
16.5.2011 | levis
9 příspěvků
-
to uz mozna i driv, pokud pouzijes kinect a toto :)
http://www.youtube.com/watch?v=WHfUpI66tfo -
Technologie použitá v LA Noire se hodí jen do hry jako je LA Noire, to by nevadilo, kdyby do ní nevráželi prachy...
LA Noire: Herec sedí v křesle a jeho obličej natáčejí kamery z vícero úhlů. Potom se výsledný obraz složi dokupy a promítne jako textura na model.
Výhody: Emoce, Podoba herce. Není technologicky náročné
Nevýhody: Nelze použít tzv Eye Tracking (oči jsou slepé a dívají se do prázdna). Nelze měnit vzhled postav. Nelze upravit dialog pomocí modelovacího softwaru, ale musí se znovu přetočit celá věta. Nutno použít jednoho herce na jednu postavu.
Red Faction: Motion Capturing - na xicht herce se přidělají nějaké IR diody, které potom snímá kamera (nevím co to přesně na xichtu má, ale takhle to funguje)
Vznikne "Kostra obličeje", do které se pak dá dosadit jakákoliv tvář (Lze pužít jednoho "herce" na vícero postav)
Výhody: Opačné od LA Noire
Nevýhody: Zatím není tak dokonalé, aby dokázal zobrazit ty emoce, ale kdyby do toho zainvestovali, místo aby vrazili prachy do takové mrtvé technologie jakou použíivá LA Noire, tak by tu bylo něco daleko dokonalejšího...
Já neletím na to jak hra vypadá, ale jakým technologickým postupem se toho dosáhlo. Typickým příkladem je Crysis 2, ketrý sice nevypadá tak dobře, jako Crysis 1, ale také nemůžeš říct, že jede na horším enginu - nový engin jede lépe na starších mašinách, což je pokrok. -
Takže mi chceš říct, že v L.A. Noire vypadaj pohyby obličeje hůř než tady? Nechtěj mě rozesmát. Vidim tady snad ty emoce? Pocity? Každý pohnutí tváře právě jako v L.A. Noire? Ne, to opravdu ne. Říkej si co chceš, možná, že technologie zastaralá (pochybuju, že ty o tom taky něco víš) je, ale TOHLE na L.A. Noire nemá. A jak jsem řekl, v L.A. Noire se soustředujou na OBLIČEJ a ne na celé tělo,proto ty kamery a všechno,myslíš, že by to vypadalo líp kdyby ten obličej snímali pomocí těhle "bodů"? A že nehýbaj obličejem? Ale prosimtě, to bys musel bejt blázen si tohle myslet. A je vidět, že jsi to technický demo opravdu neviděl.
-
A co je lepší na tom, že v LA Noire promítají video natočené z vícero kamer místo textury, a tady doopravdy hýbou tím obličejem?
LA Noire je stará technologie, která ještě k tomu hnusně vypadá - v motion capturingu je budoucnost...
Nevím, jestli jsi natvrdlý, nebo jsi mě jen špatně pochopil, ale já tu říkám, že v LA Noire je horší, starší a hůř vypadající technologie... -
za 10 let tam mozna v ty hre budes behat sam :)
-
Ty jsi "chytráček" koukni se na L.A. Noire tech video, pak si mluv, jo? Uvidíš, že tam snímaj jenom obličeje a ne pohyby. Ale to asi nepochopíš jak vidim. *7*
-
Je neuvěřitelný když si uvědomím kam se kvalita těchto animací a všeho ostatního za nějakých 10 let posunula, už se těším co přijde za dalších 10 *4*
-
LUXUS :D
A když si vezmete, že toto je asi o 5 let lepší technologie než u LA Noire :D:D:D -
docela slušně se u toho vyblbnou *1*