Přejít na výpis diskuzí
Na max levelu zábava v Mists of Pandaria teprve začíná
3.11.2012 | Martin Kapalka
88 příspěvků
-
Na mmorpgčka už definitivně seru, WoWko mě nasralo jenom tim, že mi nasadilo kdysi dost vysokou laťku a když jsem ho přestal hrát, tak sem postupně vyzkoušel všechny možný tituly jako je swtor, tera nebo gw2 a pak přes původní nadšení jsem je taky postupně všechny odinstaloval, protože po relativně krátký době začaly bejt všechny extrémně nudný.
-
-
A co od nich vlastně očekáváš? Resp. umíš ten svůj problém s MMO žánrem pojmenovat??
BTW, teď hraju SWTOR (Jedi Knight lvl 30) a zatím je to dost dobrý). -
-
Mám dvě postavy(50ky) Sith Jugg a Sith Assassin a nemůžu si na swtor stěžovat(hraji na tomb of freedom nadd a lidí je tu dosti) pro mě je to mmorpg číslo jedna
-
-
chce to ještě pár let, než příjde skutečně nové MMORPG... zatím je to pořád to samé a někdy ještě horší.
-
-
poslední výtečná byla Ultima, alespoň dle mýho názoru.
-
-
no ultima byla snad prvni mmorpg takze tak :) jinak ji taky miluju ja ted hraju Everquest 2 kterej se muze obsahove rovnat wowku a zatim je to super ja kdyz jsem skoncil z wowkem tak jsem zkousel opravdu hodne mmorpg a mel sem prave vzdy problem stim ze po mesici nebo 2 me ta hra naprosto nebavila u gw 2 jsem vydrzel tyden a pak uz jsem nemel nejmensi chut to zapnout hra mi prisla celkem asocialni z hracema jsem nemel zadnou potrebu komunikovat proste jsem jel jen to svoje ja jsem mnohem radsi kdyz se ve hre muzu zlepsovat a pomahat i lidem v guilde tedy ze hra ma nejakej smysl ze se nekam posunem wowko promne asi uz navzdy bude takove neprekonane mmorpg pravdepodobne proto ze jsem si tu hru velice idealizoval i kdyz dokonala nebyla
-
-
-
bohuzel je to tak
-
-
Bude me to bavit, kdyz jsem zral jen Vanillu+BC ? Wotlk uz byl pro me odvar a cataclysm me vubec nebavil.
Po failech typu AOC,Aion,Rift,SWTOR,GW2, bych se zas rad vratil do mladsich let :D -
Uz se nemuzu dockat az do Pandarii priplujou Armady Alliance a Hordy to teprve zacne neco, hraci tam jsou zatim jen na dovolene. od 5.1 to zacne =))
-
-
nevim, valka se mi do klidne pandarie vubec nehodí
-
To pak bude opravdu Kung-fu Panda.
*15* -
video na 5.1 https://www.youtube.com/watch?v=fRcxr3ovyrw
-
-
O čom bude ďalší datadisk ? Delfíni a podmorský svet Ariel ? :D
-
-
To tě nemusí zajímat *5*
-
-
MoP je naprosto úžasný datadisk. Ten, co tvrdí opak, to ještě nehrál a je jen ovce, která jde s ostatními, kteří někde četli, že by to mohlo být Kung-fu Panda. Ach jo. A že jich je...
-
-
Co ty víš o ovcích krom toho že je pr*cáš ? Tahle hra je celá o ho*ně a ovce je každý kdo jí hraje , tolik krásných her a promakaných MMRPG a co hraje každá bu*na ? World of Sraftkraft.
-
-
Ach jo, a přesně o tomhle já mluvím....
-
-
O lidech co maji na datadisk opacny nazor nez ty tvrdis ze jsou ovce. Jaky je mezi hatery a tebou rozdil? Pro me zadny
-
-
To že naprostá většina haterů to nehrala.
-
-
Cilem hateru je lidi nastvat,bez ohledu na cokoliv. Takze jake prekvapeni?
Ale rict svuj nazor a jakykoliv jiny nazor predem odsoudit jako blbost(jste ovce co to nikdy nehrali),to je to same jen z opacne strany.
Kdyby lidi ''klasicke'' hatery ignorovali,uz davno by vetsina z nich zmizela
-
-
-
-
-
Béééééé *1*
-
-
Pandy jsou překvapivě velice fajn, alespoň po tu část, kam jsem to dotáhl já (pár dní po 90ce). Rozepisovat dlouze se mi nechce, stejně by to v záplavě těch hoven, co se sem za chvíli spláchnou nikdo nečetl, takže jenom ve zkratce:
Pandaria vypadá vizuálně naprosto úžasně, Kung-Fu Pandu mi připomněla jenom místy; vzhledem k tomu, že se jedná o uzavřenej kontinent a zpátky do "starýho světa" se příliš nechodí, tak inspirace Čínou nepůsobí nijak strašně rušivě a vůbec, levelování jsem si ohromně užil, což se o předchozím datadisku fakt nedá říct ani omylem. Jednotlivý zóny jsou odlišný, a přece na sebe tak nějak pasujou (opět totální výsměch Cataclysmu) - nejvíc se mi zamlouvá asi "tibetskej" Kun-Lai Summit.
Dungeony jsou sice totálně blbuvzdorný, alemotivacenutnost do nich chodit každodenně je fuč, takže to ani tolik nevadí.
Po 90ce vás čeká ohromná (!) záplava dailies; tady se názory budou asi dost lišit. Já jsem hrál jen pár dní a vzhledem k tomu, jaký jsou jich hrozný kvanta, nezakusil jsem žádnou protivnou repetetivnost. Koho ale z podstaty nebaví questování, bude asi řvát (otázku co potom dělá ve WoW, který questováním proslulo nechám taktně stranou *3* ).
Na raidy jsem se nedostal, takže nemůžu v tomhle ohledu nijak sloužit.
Hodnotit datadisky MMOček po releasu je ošidný, vzhledem k tomu, že dva blbý content patche za sebou jsou schopný i jinak úžasnej datadisk totálně pohřbít. Když bych to měl ale porovnat s Cataclysmem, tak má MoP opravdu slibně nakročeno; hlavně úvodní levelovací část dává místy vzpomenout na WotLK, kterej jsem doposavad považoval za v tomhle ohledu (immersion) nedostižnej. -
-
treba me se cataclysm líbil i když jsem moc questu nedelal ale ty zony byli fajn, treba podvodní svet je imo neprekonan, pak mount hyjal atd.
-
-
(OT) A to sem byl max na OL... sakra. Má smysl hrát to po datadicích nebo stačí jít rovnou na MoP? Hlavně co se týče příběhových questů, nevíš? *3*
-
-
Teď si nejsem jist, jak to myslíš. Pokud budeš expit od prvního levelu, tak si datadisky projdeš všechny (od Outlandu se nevyplatí jet jenom dungeony, questy jsou rychlejší), všeobecně čím mladší datadisk, tím zajímavěji udělané příběhové questy. Pokud myslíš ale 85-90, tak nepotřebuješ znát takřka nic, Pandarie má svůj vlastní ucelený příběh nezávislý na předchozích dějstvích. Samozřejmě přijdeš o různé odkazy, ale toliko jich zase není, aby sis to neužil.
-
Tak tohle bych taky rád věděl.
-
-
-
A názor na talenty nebo co s tím udělali?
-
-
Jo, talenty. No...abych pravdu řekl, tak to podle mě nebyla dobrá volba. Vím, že se snažili odstranit cookie-cutter buildy, ale to prostě z podstaty tý hry nejde. Vždycky bude nějaká kombinace pro nějaký prostředí nejlepší, vždycky jí někdo vyzkoumá, a vždycky to pak zbytek hráčů - minimálně ti, co to s raidováním myslí vážně - obšlehne podle něj. Obávám se, že nejlepší byl ten starej systém buildů, který mohly bejt klidně i hybridní. I když i tam to bylo tak, jak jsem řekl, aspoň si měl člověk s čím hrát a ne jak teď.
Spíš než jako chybu Pandalandu bych to ale viděl jako neopravenou chybu Katáče *10*, tohle je prostě jenom další krok stejným (blbým) směrem.
EDIT: Možná bych měl ještě doplnit, že to, co jsem napsal vidím z pohledu pouze svý jedný postavy, což je rogue, kterej navíc (v tomhle datadisku) nevlezl do raidu. Možná, že jiný třídy to budou vidět jinak, a možná taky, že je v raidech nějaký speciální prostředí, kde se vyplatí ty buildy přizpůsobovat. Kdo ví?
Podle mě by celej systém talentů měli odpískat a vymyslet něco jinýho, co bude dynamičtějš reagovat na složení raidovacího týmu, aktuální výzbroj postavy a tak. Jenže se obávám, že doby, kdy něco takovýho bylo možný, už má WoW bohužel za sebou. -
-
Skutečnost je ale taková, že hráči mají mnohem větší výběr a volnost, než kdy předtím a můžeš přepínat podle situace.
Když nepočítám to, že strom talentů měl vždy jen iluzy volby, tak si hrač stejně mohl vybrat jen 2-3 aktivní ability a zbytek to byl jen +% dmg a podobny věci. Tenhle balast teď každý dostane automaticky, protože by si ho každý stejně musel vzít a hráč si konečně muže vybrat ze zajímavých abilit.
A pro Asharaka: spíš je opak pravdou a hodně těžko najdeš stejné buildy, vzhledem k tomu, že většina talentu nemá vliv na dps, tak si každý bere to s čím se mu nejlíp hraje a podle situace. Dřív se prostě zkopíroval nejlepší build a hotovo, všichni měli to stejný.
Podle mě nejlepší věc na tomhle systému je to, že nemám pevně dané to co je nejlepší a můžu si to bez penalizace měnit. -
Pěkný příspěvek, souhlasím s tímto i výše a výše zmíněným. Pokud jde o raidy, tak po DS se jedná o velice svěží vítr a buď raid designerům šlapali na krk, nebo je opravdu dobře přeplatili, protože ostudu si rozhodně neudělali. Každý boss má svoje specifika, která se navíc tak výrazně liší, že si budete užívat každého jednoho z nich. Už žádná nuda, šeď a utrpení rychlokvasného Dragon Soulu, každý encounter je výzvou sám o sobě a přestože LFR celou záležitost tak nějak trivializuje, na normal a tím více pak na heroic budete opět potit krev. V aktuálním contentu jsou dostupné dva raidy na normal, Mogushan Vaults i na heroic, a mají svou tak specifickou atmosféru, že se budete rádi vracet. Druhý boss v Heart of Fear má navíc naprosto luxusní burn fázi (pod 20%), kde se musíte zdatně vyhýbat tornádům a běžet na druhou stranu místnosti. Tady se teprve ukáže, kdo se umí pohybovat a nejenom jet rotaci, podle všeho je to navíc boss, se kterým mají méně sehrané guildy velké problémy. Top guildy samozřejmě sundali vše co mohli (normaly jsou dole, MV HC je taky dole) ale průměrná (tzn. casual, ale kvalitní) guilda mám 1-3 HC v MV a 1-3 bosse v HoF. Vše je pochopitelně odvislé od raid timů, nicméně nároky na ukázněnost lidí a dobrého raid leadra šly o něco nahoru, což považuji za výrazné plus. Mé tajné přání, aby se Terrace of Endless Spring (3. raid, který přijde zhruba za dva týdny) neobjevilo v LFR, ale zůstalo čistě jen normal a heroic (než budete moct do ToES, musíte na normal složit HoF a MV), bohužel vyslyšeno nebylo, ale co. Za mě Cataclysm překonán, Wotlk asi ne, ale to byla odlišná kategorie, zvlášť proto, že příběh měl silný základ v původních Warcraftech.
EDIT: Já už to tu někde psal kdysi, ale talent systém, jakkoliv kontroverzní, tak vynikne právě až v raidech, popřípadě time runech. Pochopitelně jsou tu pořád "must have" talenty, o který se nediskutuje, ale většina z nich je silně situačních, nejvíce cítit je to pak u healerů a tanků. -
OK, takže jestli jsem to pochopil, vyberu si skill (talent) a podle něj se budou odvíjet následující, než si vyberu další (velký po těch 15cti)? Tudíž odpadne ta kombinace? Pak asi souhlasím :| tenhle typ stromů mě baví nejvíc :(
-
-
Ne. Na začátku hry si vybereš specializaci, a pak si vybíráš každých 15levelů jeden talent ze tří, který jsou společný pro všechny tři specializace. Vůbec žádný stromy. To je všechno *13*
-
-
Až tak? o.O Celkem 6, už to chápu, díky. Zas budou všichni o něco podobnější :(
-
Stromy? Blázníš? To by wowečky nezvládly!
-
-
-
-
treba me se ten system talentu líbí, dokonce bych rekl ze je lepší nez to co bylo predtím.
-
-
-
Kronnosi chybí mi tu tvůj příspěvek :)
-
-
Správně bude spíš "Kronne" pane docente...
-
-
edit: vedle sorry
-
A tebe budu misto Cahire oslovovat Cahe...
Tady post counter není, takže tyhle ptákoviny piš radši někde jinde. -
-
Má ale pravdu chlapec, s tím oslovením....zatímco ty ne.
-
-
Reakce však zůstane stejná.Koho to v diskuzí, kde si každý píše jak chce, zajímá ? Opravíš mi i háčky a čárky ?
Připiš si SLEEPLE +1
:)
-
-
-
-
-
Asharak: a to jsi nemohl napsat rovnou? Musíš tu ze sebe dělat pitomečka s anglickýma výrazama? ...
-
-
triple facepalm!
-
-
dítě.
-
-
My jsme to poznali, nemusíš se přiznávat. Hloupé dítě. Velmi hloupé dítě.
-
-
-
-
TO zrušení daily limitu je dobrá blbost teda.
-
-
To teda neni, u Cata jsem se musel rozhodovat jake daily udelam a jaky ne. Takhle mam moznost udelat vsechny v Pandarii a nespomalit si tak postup s frakcema pokud neake neudelam.
-
-
Tak to jsem to pak asi nepochopil systém... ok, beru zpět.
-
-
-
Přečtěte si prosím moji čtenářskou recenzi právě na Mists of Pandaria .. *5* ..
http://games.tiscali.cz/world-of-warcraft-mists-of-pandaria-14581/ctenarske-recenze/world-of-warcraft-mists-of-pandaria-recenze-8885/ .. *3* -
-
Velice dobrá čtenářská recenze. Jen bych dodal že mě narozdíl od tebe baví daily questy a jsem rád že je blizzard dal jako hlavní prostředek ke získávání reputací. Protože co se týká cataclysmu tak tam absolutně nebylo co dělat po tom co jsem získal plný gear z heroic dungů tak jsem se logoval akorát na raidy nebo když chtěli kamarádi s něčím pomoct. Tady mám zatím pořád co dělat.
Jinak ses mohl ještě zmínit o dalších rasách které jsou na pandárii například Hozeny, Mogu Mantidy atp. -
-
Jasně, je to otázka každého hráče. Je taky pravda, že jsem to mohl vzít do podrobna, ale snažil jsem se napsat to nejhlavnější. Kdybych se měl rozepsat dopodrobna, bylo by to podstatně delší a otázka je, jestli by to vůbec někdo přečetl. Ale i tak, děkuji za věcnou připomínku. Jsem rád, že se recenze líbila. *4*
-
-
Před interpunkčními znaménky jako je tečka, vykřičník, otazník nebo dvojtečka se nedělá mezera.
-
-
Ještě si zapoměl zmínit uvozovky a závorky *3*
(btw, myslí: Proč? (né Proč ?); udělal: „Aáááá“; suma sumárum:; kapišto?! *4* kdyžtak viz http://www.abclinuxu.cz/blog/naopak/2008/4/typografie-spravne-psani-mezer) -
Mezery dělám za interpukncemi nee ?? *15* ?? Jestli to mám obráceně, tak se omlouvám .. *5*
-
-
Tak to rozdělování itemů je drsné... :( jinak super *4*
-