Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • seky

    Jaky to ma specifikace? Nikde jsem to nevidel

  • frank.horigan

    Tyto vyspělé VR headsety jsou (zbytečně) velmi přehlížené, protože si lidi prostě myslí, “ví ár hříčky” nikdo nepotřebuje.

    Nicméně to, že přes tohle jde hrát jakokoli běžnou hru v brutálním 3D buď v “cinema módu” nebo přímo VR módu ale naprostá většina ani netuší.

    A vezte běžní hráči, cokoli alá Cyberpunk nebo klidně Tomb Raider vidět v tomhle, tak vám garantuji, že tohle jste ještě naprosto neviděli.

    Přitom to vyjde levněji než nějaký mega hyber monitor

    • To nechces, uz proto ze tyto helmy jsou vazany na ucet FB, takze nemas Facebook, nehrajes. Navic FB muze ucet kdykoliv zablokovat. Bych to nekoupil. Navic i ty dalsi HTC Vive, PS5 VR2 poti se v tom hlava, vyzaduje to doma vetsi prostor. Pokud to nejde u PC pouzivat v jedne mistnosti diky prostoru, opet je problem. Jak to vzit do vedlejsi mistnosti atd.


      • Nutnost mít Facebook účet už zrušili. 

        • Diky za info, pokud to uz neni vazane na online, potom to muze byt ok. Nesleduji to tak casto.

          • Online účet potřeba je, ale je to speciální účet jenom pro VR a nemusí se propojovat s běžným facebook účtem. Potřeba je minimálně kvůli prvotnímu nastavení a samozřejmě nákupu stand-alone her. Propojení s PC a hraní VR her ze Steamu funguje diky aplikaci Virtual Desktop i když je headset offline. Ale nemám vyzkoušený jestli je možný s headsetem offline fungovat dlouhodobě. 

      • frank.horigan

        RE: MutantKiller - mě rozhodně neříkej že to nechci :)

        A nechci to protože to vyžaduje FB účet? a co?

        Proč by to vypli? Máš nějaké digitální fóbie? Tohle logikou nechceš seznam účet, vypnou mail, nechceš Steam - příjdeš o hry až to vypnou, nechceš google.

        Nechceš dotykový telefon a nechceš Xiaomi koloběžku, protože jednou s ní neodjedeš. :)

        • Vsak to uz se deje, hry mizi ze streamu, filmy mizi ze streamu :D Ucet pokud by byl nutnost, tak jde o to, ze neni tvuj ale spolecnosti tj kdyz ho vypne tak mas v ruce predrazeny kram co muzes hodit za psem :D Pokud by ti treba nesel zalozit nejaky jiny fake ucet do budoucna :)

          • frank.horigan

            No jakože nerad to říkám, ale nepatříš do téhle doby :)

            Jak to řešíš s mobilem? Vždyť je to úplně to samé..

            Ty brýle předražené?? Já nevim, proč vlastně “přispíváš” do diskuze k výrobku, který tě nezajímá nic o něm nevíš, vís jen že máš averzi??

            • To asi uz ne :D Nemam rad propojene vse to je pravda. S mobilem? Zalozim nejaky fake ucet gmail a klidne dalsi, nedavam tam jmena atd :)

              Ja jen se ptam, zkoumam co ma lepsiho nez top jak rikali HTC Vive Pro 2. Zaroven i ten za ty penize mel svoje chyby, ze jen zprovozneni nebylo lehke. No a pokud uz, tak aby na tom slo vse, tedy i zkusit film co cloveka napadne. Treba u PS5 co ma VR2 mi vadi ze tam udajne vse nejde a ze je to dost oklestene. Takze cekam na dobu, kdyz to bude trochu k svetu, bude to lehke, nebude se tom tolik parit hlava a pujde pres to pustit cokoliv. Ano cokoliv i kdyby pro to dana hra / film nebylo primo udelano.

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                Vive rozhodně nestojí 300 dollarů. V tom je ten rozdíl. Na FB si lze přeci taky vymyslet "nějaký" hrací účet. Nebo můžeš okleštit v v soukromí všechny info o sobě. 

    • Hidden

      Ze zvedavosti, jak je to (subjektivne) s kinetozou ve hrach v cinema modu? Z principu zadna (protoze je to porad jen "placka") a nebo ji lze stale mirne trpet?

      • Kinetozou osobně v cinema módu netrpim, pokud nezahapruje tracking a nenastane nějaký nečekaný pseudopohyb hlavy který neodpovídá tomu, co vidíš. 

        • Hidden

          Trackingem je predpokladam mineno, ze se rozhlizis po virtualnim "obyvaku", tedy kolem obrazu se hrou a nikoliv primo ve hre, tak? Lze zapnout, ze je obraz hry proste napevno ve vyhledu bez ohledu na to, jak kroutis hlavou a jak to pusobi pak?

          • V tomto režimu to je cvhilku, než se chytí tracking a z toho mi je pořádně blbě. Je to strašně nepřirozené videt obrazovku, kterán přesně kopíruje pohyb tvé hlavy. Není to jako kaleidoskop třeba. Z toho mi blbě smaozřemě není, ale tady jak to je 3D tak je to strašne nepřirozené (mluvím celou dobu o možnosti přichyceného obdelníku k pivotu hlavy, ne o standardním cinema modu, kde ot působí jako statické plátno) 

            • Hidden

              Rozumim, diky za objasneni. :)

    • Jakože bych se chtěl potit ve VR a hrát v cinema modu klasické hry?
      Osobně mám PSVR 2 a na VR hry nedám dopustit ale v cinema modu jsou hry pro mě naprosto nehratelné. Oproti i byť obyčejnému monitoru naprosto neergonomické. Je to furt jen virtuální placka, která nerespektuje pixely daného rozlišení hry, protože je přerendrovává na pixely panelů ve VR, takže obraz bude vždy rozmazanější. 

      Ano, bude subjektivně větší, ale připomíná mi to dávné časy kdy na obrovském plátnu bežel film, polojasný v rozlišení PAL. 

      s HDR displejem ve 4K (nebo i 2K) a 120 Hz alespoň se to nedá srovnávat ani omylem.

      • Nevim ja nemel moznost to vic hrat, nikde to neni ani v obchodech. Byl jsem v Alza, tam mi to dovolil na chvilku a potom ze uz cas vyprsel a konec. Nez jsem stacil osahat co kde je tak smolik. Mel jsem za to, ze to na rukach ma clovek cidla a dela to rukama vse a ne ze drzi v ruce zase dalsi dve ovladani a hleda tlacitka co kde je :D Dal poceni v helme za 15min silene. Dojem nepusobilo to zle, ale uz mi nikdo nebyl schopen vysvetlit, jak to pouzivat v jine mistnosti. Zda pres kabel a zda kabel ma dosah treba 7 - 10 metru ci ne. Problem je mas mensi mistnosti a mas tam PC. Takze bys treba HTC Vive 2 vzal vedle a bez PC. Pripadne PS VR 2 vzit vedle.

        • Na větší vzdálenost od PC potřebuješ bezdrátový headset. Takže Quest 2 nebo Pico 4.

          • frank.horigan

            Jop bezdrát je fakt v pohodě wifi6 router už stojí únosně peníze a můšet trajdat s brylema na hlavě normálně po bytě

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit