Na Slovensku vzniká digitální verze prastaré královské hry Ur
-
Tu je napriklad jedna, nevypada nejak pekne ale je to hratelne:
-
Hra nie je len o kockách, na rozdiel od človeče je nutné použiť aj stratégiu a taktiku.
Treba si to odskúšať, na nete je ich veľa free, ale nemajú multiplayer.
-
U těch, kteří hrají deskovky asi neznám nikoho, kdo by šel dobrovolně hrát člobrdo, ale chápu to spíš u nehráčů, tím jak to má dlouho tradici a zná to prakticky každý, tak si tím prošel pomalu každý a někomu to asi stačí.
-
Rozumím, přesto si myslím že je spousta deskovek kde ta hra hraje tebe a ty se ztoho vytěžit nejvíc co situace dovolí. Pak už záleží jestli hráč chce víc hrát, nebo se bavit tou horskou dráhou emocí když necháš vše náhodě.
Ber to tak že i dnes se najde spousta lidí co si dá radši člobrdo a tetelí se blahem když může někoho vyšťouchnout, než aby škvařili buňky jak toho druhého přechytračit.
Máš různé úrovně hráčů, stejně jako sou různé úrovně ve všech oblastech lidské činnosti. Od fotbalu po bádání ve vesmíru.
-
Nepochopil jsi moje "v zajetí kostky". Proti kostce jako takové nic nemám, ale hrám typu člověče, u kterých je člověk v zajetí kostky a pouze posouvá figurky podle toho co padne, kdy celá hra je prakticky v režii kostky, nejde tam vůbec o hráče a jeho rozhodování nebo je minimální - pokud mám víc figurek, tak si můžu vybrat, kterou půjdu, ale na samotný úspěch to má minimální vliv.
-
Přijde mi že těm kostkám jako mechanice docela křivdíš, i v dnešní době je to stále aktuální mechanika imitující náhodu, nemáš moc možností jak tenhle aspekt jinak řešit. Buď budeš házet kostkou, nebo lízat kartu, případně nějaká podobná berlička.
Pak už je to jenom otom, jaká míra náhody ti vyhovuje.
-
Vizuál zajímavý, ale fakt má v dnešní době ještě někdo potřebu hrát člověče nezlob se? Kromě rodičů nehráčů, kteří se snaží deskovky zhnusit svým potomkům? Deskovky, kde jste v zajetí kostky už moc netáhnou, nebo alespoň ne tam, kde to s nimi myslí vážně a mají i zabavit.