-
Diskuse byla spuštěna nejspíš omylem, ale vyžiju toho: Mít 27" monitor postavený na TN technologii je jako mít Ferrari s motorem z trabanta. Dnešní IPS monitory jsou na hry plně připravené a navíc mají mnohonásobně lepší kvalitu obrazu, pozorovací úhly, prostě všechno.
-
-
Ano, len je problem kupit taky, aby mal dobre podsvietenie. Backlight bleed je aj na 1000€ LG. :( Akurat riesim kupu monitora 21:9 a dost sa bojim aby som nemusel viacero vratit spat. Take problemy nema ani moj stary Acer ako tak pozeram na recenzie a fotky.
-
na tn je ale cerna opravdu cerna a ne seda jako u ips jedinou nevyhodou jsou ty pozorovaci uhly coz u monitoru je totalni hovadina resit pac se na nej divate vzdy zepredu (tedy pokud nejste studentik co ma monitor i jako TV)
-
-
Na zadnem podsvicenem monitoru neni cerna opravdu cerna, proc by tomu tam melo byt zrovna u TN? Tohle zatim resi pouze OLED, na ktery v beznych monitorech bohuzel nenarazime.
-
-
jj TN, 27" a jeste Benq ... ale pekny PR clanek ..
-
Taky s tím souhlasím. Přítelkyně má TN a pořád se občas zadívám na ty dvě obrazovky vedle sebe a nechápu, jak jsem to mohl přetrpět. Na pozorovacích úhlech a barvách to poznám na první pohled, ale taky je fakt, že dokud si člověk na IPS nebo jiný kvalitnější panel nezvykne, tak se s tím dá žít. Zpětně si zvyknout ale jen těžko :)
-
-
nejhorsi je mit to vedle sebe .. a nemusi byt ani TNko .. levnych IPSek jsem vracel uz nekolik a nakonec jedu porad na 1 monitoru (ted dam jeste sanci stredni tride Samsungu a uvidim) ...
-
-
Jasně... Chtějte všichni stále to nejlepší a VÝKONNĚJŠÍ! A až se všechny suroviny zkonzumují, tak celý lidstvo "nakonec" kvůli tomu chcípne.
Jasně... Vás to všechny trápit nemusí. Mně jenom sere, že k tomuhle "nekonečnýmu" myšlení většina nakonec vychovává svoje děti... -
-
keby sme k tomu nevychovavali svoje deti, tak by to mohli vzvratit a zit stastne az kym slnko nevyhasne.A to tym parchantom predsa nedovolime, ze ne?
-
Lol to prirovnani n o to me pos*r :D Fakt si me rozesmal když už nic jinýho :D
-
-
S tím se nedá než souhlasit. Se divím, že se TN panely ještě vůbec vyrábí, bych to nechtěl ani zadarmo!
-
-
Bylo by vhodné na začátek uvést, že se jedná o TN, aby se člověk nezdržoval čtením...
-
-
muzete mi prosim uvest priklad nejakeho monitoru LCD, ktery zvlada 144Hz a neni to TN?
-
-
Zatím nejsou, ale v průběhu roku by se už nějaké objevit mohly. Acer na letošním CES odhalil model XB270HU, což by měl být první 144hz IPS monitor s g-sync modulem.
-
-
Ony i jsou, ale ne v naší banánové republice... Tedy možná je to 120hz, což předpokládám postačuje.
-
-
zadnej, proto je to uplne k nicemu
-
-
-
27 vs 24 palců a kvalita panelu... Já měl LED 22,5 monitor od LG. Nějakej levnej low-end. Nešel skoro nijak polohovat, ale "ukazoval" pěkně. V porovnání s jiným, lepším a vedle stojícím monitorem, bych si asi všiml všlijakých nekvalit od pozorovacích úhlů až po rozmazávání u fps a špatného podání černé. Jenže jsem tu možnost neměl a tak jsem spokojený! Pak mě uhranula reklama na 27" 144hz monitor (TN předpokládám), 1ms prodleva...tento monitor za mě vyhraje každou přestřelku a každou zatáčkou projedu jako první, wow ! Mám ho, barvy jsou asi pěkný, podsvícení rovnoměrný a dá se parádně polohovat. A těch 144hz je příjemných, hlavně při dnešní "módě" vývojářů zámek FPS na 30,60 a 90 FPS. Takže mám 144hz monitor akorát na 3D hraní a lepší osobní pocit. A těch 27"? Při online hraní třeba CODka jsem dost často přehlížel psanou konverzaci v levém spodním rohu. 27" je na hektický hraní bez hlasové komunikace, alespoň pro mě, moc veliký. 24" je akorát.
-
A jeste lepsi je zaplatit si posilku nebo koupit kolo a jit ven na slunicko, nez si honit doma brko nad itm, ze mam kazdej rok novej monitor
-
-
a ja myslel, ze posilku si plati prave ti s malym brkem? dokonce nekteri berou steroidy, aby se jim zvrckly aspon koule, kdyz uz ho maj moc velkyho
-
-
to se nevylucuje, nicmene jsem si nevsiml, ze bych nekde psal o malym brku.
-
-
-
Tak i na games musí být z něčeho živi, a´t již z reklam, nebo podobných článků plných prezentování sraček :)
-
tak on je docela rozdil 60hz na crt (na zbliti) a na lcd (snesitelny)
protoze se tam ten obraz vytvari jinym zpusobem -
Plácání o tom jak je na hry 60Hz IPS lepší než 144Hz TN panel vás omrzí, jakmile si nějakou tu hru ve 120+ fps na obou monitorech zahrajete.. Já vloni pořídil TN AOC 144 Hz a horší barvy s pozorovacími úhly jsou v porovnání s plynulostí a odezvou zanedbatelné.. možná to není pro každého, ale kdo hraje s vysokým frameratem, určitě si před koupí vyzkoušejte nějký ten rychlý tn panel.
-
-
A co máte za rozlišení, 1080p ?... 120+ fps u 2560x1440 dostanete u málokteré hry a to i s hodně dobrým železem, takže barvy mají stejně pořád přednost.
-
-
Tak na druhou stranu, ne vždy potřebuješ 144Hz a ne vždy 2K rozlišení. Když spustíš FPS, tak si snížíš grafické nastavení, aby jsi měl Hz, když si spustíš strategii nebo RPG, stačí ti méně Hz, zase si ale užiješ rozlišení.
-
-
-
byt LCD s touhle frekvenci nevlastnim, tak musim dat za pravdu ze vyssi frekvence je prijemna - kvuli tomuhle jsem dlouhy roky vozil na LANky 21" CRT monitor - daval 120Hz pri 1280x1024 (pokud se nepletu)
-
Ja mam levny benq rl2455hm a kdyz je na obrazovce černa barva je tam videt takove zvlaštni jakoby tmave šmouhy jako by to byli fleky ale nejde to ničim utrit a je to videt jen kdyz kouknete trochu z boku z kterekoliv strany kdyz koukate primo neni to videt. nevi nekdo co to muze byt?
-
-
a ty šmouhy se tahnou po monitoru ruznym smerem jako had. divne. myslite že ty tmave šmouhy to muže byt chybne podsviceni ?
-
-
Je to zevnitř na skle. Musí se to rozmontovat a utřít mokrým hadrem z druhé strany. Dělají to ve všech servisech, ale každý trochu šikovnější uživatel to zvládne svépomocí doma.
-
-
a proč se mi to tam objevilo co to mohlo zpusobit
-
-
Opovaž se v tom vrtat (pro případ, že bys mojí radu vzal vážně). Jestli ho máš v záruce, tak se obrať na prodejce, ale pokud je to viditelné jen z určitého úhlu, tak asi bude tvrdit, že je to "normální" vlatnost monitoru v téhle cenové kategorii. Pokud jsi koupil u někoho solidnějšího, tak ti ho snad vymění.
-
-
Může to být spoustou věcí, ale určitě to není šmouhama na skle*4*Neřeš to, stejně tomu asi nepomůžeš, zavolej do Alzy, popiš jim to, případně vyfoť, vysvětli, kdy se to objevilo a z jakého úhlu je to viditelné, a oni by to měli řešit. Stejně tam ale nakonec zřejmě budeš muset s monitorem zajet na reklamaci.
-
Nee nebudu ja nemam tuseni ani jak se to rozberia. Jo jeste je v zaruce mam ho z Alza. A fakt to tam je na skle ze zadu? A to proc? Je to videt jen kdyz hraju nejakou horrorovou hru tak na te cerne (ktera vlastne ani neni moc cerna:) jsou videt ješte tmavši šmouhy asi 1 cm široke a vcelku se tahnou jako had jako bych po tom presel spinavim prstem ale neni to spina. Je to divne.
-
-
-
-
-
-
více na tn.cz *1*