Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 0011

    Jo tak tenhle komentář nezestárnul dobře 😉

  • 0011

    Takhle to funguje skoro všude na světě ale nejde se dívat jenom na korporáty. Např. u nás ve státní správě u tzv. "nevyhoditelných" pozic, (snížené osobko z malicherných a někdy i vyfabulovaných důvodů, vyplacení odměn všem okolo kromě dotyčného atd.) toho jsem byl víckrát bohužel svědkem, naštěstí ne cílem. Pro japonský korporát bych nechtěl pracovat nikdy, nesnáším jejich pracovní kulturu a uniformitu, stejně jako zbožňuju v kontrastu k tomu jejich volnost v popkultuře, obzvlášť hry a anime, ale mít tak alespoň 5% podíl v Nintendu by se mi líbilo (a komu ne).

  • Derp_1337

    Hele, já neobhajuji tu dabérku. Dostala nějakou nabídku, ona ji odmítla. Prostě běžný jev na trhu práce. Normální člověk by kvůli tomu nedělal scény.

    Já ti jenom vysvětloval, jak to funguje na japonském trhu práce.

  • 0011

    Takhle - věřit člověku, kvůli kterému  se dostalo Kotaku za vynesení informací o Prey 2 na blacklist, nebo věřit "dabérce" ve skutečnosti spíš divadelní herečce, když se tak na to sama odvolává, jejíž poslední VA role byla v roce 2014? Peníze nesmrdí nikomu, ale nemusím přitom poškozovat ostatní, když se nedohodla na honoráři. Jestli nelhala a opravdu, jak sama tvrdí, se nebojí nda sankcí že nemá co ztratit, tak ať zveřejní co má k dispozici, nevěřím že nemá ani jeden mail, návrh smlouvy, cokoliv, stejně jako nevěřím, že je na nich to, co ona tvrdí, jinak by to dávno udělala.

  • Derp_1337

    "kde jsou jakékoliv důkazy, že jí chtěli vyhodit"

    Proč potřebuješ nějaké důkazy, když se jedná o běžný společenský zvyk.

    Nevím, jestli jsi to náhodou nepřehlédl, ale v Japonsku je běžnou záležitostí, že člověku firma nabídne menší peníze s tím, že když se mu to nelíbí, tak budou rádi, když odejde.

    V Evropě je trochu jiná praxe. Tady ti zase šéf řekne, ať děláš nějakou práci navíc (za stejné peníze) a když se ti to nelíbí, tak můžeš odejít.

  • tuco

    Ta ostuda je, ze ji udajne nabidli ty 4000.  Kdyby ji nabidli, nevim, 100k, a ona by i presto brecela na Twitter, tak pochybuju, ze bychom se o tom ted bavili. 

  • Inquisitor

    To je zase kauza:D

  • Já ani nevím, proč by měl někdo řešit nějaké důkaty. Prostě se nedohodli na ceně a šli každý svou cestou. Normální situace.

    A k poslednímu odstavci... jako na jednu stranu beru. Na druhou stranu nikdo nemá povinnost dělat dabéra. Pokud ti nevyhovuje situace že nemáš pevný stabilní příjem a že je třeba v oboru dostatečně velká konkurence, že jsou jiní ochotní to dělat za méně, než za kolik se to vyplatí tobě - vždycky můžeš jít dělat něco jiného v čem budeš spokojenější. Ani tohle není prostě vina firmy, že se nestará o všechny uchazeče tak, jak by se uchazečům líbilo.

  • Je to tak. Naprosto normální situace. To že si někoho nenajmete kvůli ceně, nebo něco nekoupíte kvůli ceně,... to snad dělá úplně každý a vůbec nad tím nepřemýšlí, že by to snad bylo nějak divné.

    Jen internet dokáže nějaké věci hrozně rozmáznout, jak když by šlo o nějaký skandál a ostudu.

  • tuco

    To jsme mimo tema, ale jak to myslis? 

    Deadfire byl financovanej pres Fig. Jeden ze strech goals byl VO, respektive double. A ten VO byl udelanej popularnimi osobnostmi z Critical Role. Asi mi neco unika, ale ja tady zadnej problem nevidim.

  • Murlock

    Když pomyslim na to, kolik z budgetu muselo ukradnout nadabování celého PoE 2, tak v tomhle případě Balance man by měl raději pomlčet a nevyjadřovat se.

  • x_ander

    Ať už to bylo jak chce, jeden fakt je jasný - PG ji dalo nabídku práce, nabídli nějaké podminky, ona to odmítla. Tečka. Takto zkratka funguje obchod na celém světě a hystericky řvát na sitich a volat po bojkotu hry, je zkrátka trapné. Ona rozhodně není taková hvězda, že by si mohla diktovat podmínky. A pokud ji nabídka (ať už byla jakákoliv) nepřišla zajímavá, tak má veškeré právo odmítnout. Ale vyvolávat pak flamy, to je prostě trapné. 

  • 0011

    Nevědět je ok. Brát si do úst kolegyni, která nemůže za to, že se s Taylor nedohodli není ok. Vyzívat k bojkotu frančízy, která za 13 let prodala směšných 3 milionů kopií napříč platformami a tohle jí může zničit není ok. Zveřejňovat NDA materiály, když víš, že tím připravíš ty, co ti ty informace poskytli o práci není ok.

  • tuco

    Ja nevim jak to je. Nevedet je ok. 

  • 0011

    Ok, kde jsou jakékoliv důkazy, že jí chtěli vyhodit a kdo toto tvrdí kromě Taylor? Nebo věříš tomu co podporuje tvůj názor? Já věřím tomu, co je pravděpodobnější, když nemám žádná jiná vodítka. Netuším, co by tím Shreier získal, obvykle je to on, kdo se zastává pracovní síly v herním průmyslu, naopak bych od něj čekal, že jí bude hájit.

  • Marquis-III

    V současné situaci se má situace takto:

    - Taylor něco tvrdí, ale nemá pro to důkazy. Pokud ale nelže tak se Platinum nezachovalo férově.

    - Bloomberg něco tvrdí, ale opět nemá důkazy. Pokud jejich zdroje nehlali, tak Taylor lhala dost výrazně.

    - Platinum se k tomu dosud nijak nevyjádřilo, pokud nepočítáme Kamiyův zvláštní tweet a zběsilé blokování.

    Takže v kontextu tohoto případu specificky se fakt neví nic. Taylor může být v právu, stejně tak nemusí, nebo může být pravda něco mezi.

    - V širším kontextu debaty ohledně platu Dabérů (Voice Actors) i přesto zůstává fakt, že jsou často nedocenění.

    - A taky v širším kontextu jejich práce jde vidět, že velké množství komentujících nemá moc pochopení pro to, jak jejich práce probíhá a že i třeba 1000 USD za den nahrávání (zvláště pokud je to pro velké herní studio) není moc, pokud to znamená, že práce dabéra obnáší neustálé hledání nových rolí, konkurzy, komunikace, trénink a cestování, což třeba znamená, že mají takovou zakázku třeba jednou za dva nebo tři měsíce a mezitím si musejí nějak přivydělávat nestálou pozicí, která jim musí současně dovolovat účastnit se konkurzů.

  • tuco

    Tak vykrik. Je to komentar ktery nesoudi ne/pravidvost jejiho tvrzeni, tedy tak to ctu ja, ale pozastavuje se nad tou castkou. Pod puvodnim clankem byla rekneme ekonomicka debata na tema jestli je tech 4000 dost ci ne, tak jsem si rikal, ze nazor cloveka ktery v branzi dela by mohl nekoho zajimat. To nema nic dokazat nebo vyvratit. 

  • 0011

    Výkřik do tmy z 15. října, tedy před zveřejněním informací z druhé strany popsaných v článku, se kterým si dala Šárka takové práce, ale z nějakého důvodu mi přijde že si četl maximálně nadpis a možná ani to ne.

  • tuco

    Jisteze je co resit. Nikdo zadny materialy, ktery by se daly povazovat za dukazy nepredlozil. Jestli predlozit muze ci ne je vec druha, ale nepredlozil. Verit nekomu, protoze ma jak rikas kredibilitu, je pomerne bezna mylka. Takze to beru to tak, ze veris tomu co podporuje tvuj nazor.

    Nevim proc si myslis, ze je kauza zbytecna. Pokud, jak se psalo v puvodnim clanku, chteli Taylor vyhodit a (kultůrně) na to nemeli koule, tak je podle mne jeji rozhorceni opravnene. Co je to za chovani? No jo, to jsou Japonci. Tak ok, a toto jsou Evropane. 

    Konec koncu, kdyz je to zbytecny, tak  se tim zabyvat nemusis. 

  • 0011

    Ne, přesvědčila mě na začátku téhle šarády už přímo ona jednak úplně nesmyslnou částkou hodnoty frančízy, druhak tím že se navážela do Jennifer Hale, která bohužel nemůže zveřejnit, kolik nabídli jí, protože chápe co znamená non-disclosure agreement. Shreiera opravdu nemusím, ale je to konzistentní žurnalista, jestli tvrdí, že viděl písemné dokumenty dokazující, že to bylo 3-4K ale za jeden nahrávací den, kterých mělo být 5, tak mu věřím, protože prokázal svojí kredibilitu, kterou mu nemůžu upřít. A přece nezveřejní dokumenty pod NDA. A jestli mu více svědků řeklo, že si řekla o šestimístnou cifru tak snad není co řešit. Co jiného by měl být narativ? Že si pořádně nepřečetla návrh smlouvy a zbytečně udělala scénu a teď si říká, jakou udělala hloupost? Já věřím, že si řekla o 6 cifernou částku, jenže si neuvědomila, že PG není Rockstar Games a jestli jí nevoní regulovaná cechovní mzda, tak to nemusí rozmazávat na sociálních sítích způsobem, kterým poškozuje práci celého vývojářského týmu a svojí kolegyni, které nešahá ani po kotníky co se týče kvality i kvantity práce. Celá tahle kauza je úplně zbytečná, teda pokud to naopak nepomůže prodejům, jako marketing zadara s tímhle rozuzlením... 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit