Přejít na výpis diskuzí
Námořní onlineovka Naval Action ze zlatého věku mořeplavby vypadá krásně a náročně
6.1.2016 | Aleš Smutný
27 příspěvků
-
Aubrey-Maturin me k tomu prave privedl :) Nicmene co jsem koukal, cesky preklad je dost vyprodany...takze zatnout zuby a rvat se s anglickou verzi, byt tedy terminologie je pekelna a musel jsem si poridit slovnicek namornich pojmu dane doby.
-
Zkusím, díky... Na ty pojmy půjdu se strejdou googlem, není to poprvý, kdy při čtení knihy čučim do map a googlim... *1*
-
Jupi konecne nejaka zprava o Naval action :D
-
Viz vyse muj post: zde odkaz na autorovo portfolio - http://www.databazeknih.cz/autori/patrick-o-brian-13454
-
Nekolik knih vyslo i cesky, pozdejsi dily uz jsou k sehnani spise anglicky. Je to spise pro fajnsmejrky, nebot clovek musi mit relativne dost sirokou slovni zasobu pro pojmoslovi k moreplavbe 18.-19. stoleti.
-
Patrick O'Brian je autorem krasne serie romanu Aubrey-Maturin, z jejichz nekolika knih vychazi i uspesny film Master & Commander (2003), s Russelem Crowem a Paulem Bettanym v hlavnich rolich. Romany rozhodne nelze nez doporucit!
-
Hra vypadá fakt parádně. Navázal bych ale na začátek, kdy Aleš psal, že na hru přišel také díky románu. Jako malý jsem přečetl triologii o korzáru Martenovi, Magellanovu cestu kolem světa a Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela (jojo, starý dobrý KOD). Docela nedávno jsem zase četl Pacifickou ságu od Hubáčka... Neměl by někdo tipy na knihy z námořního prostředí? *4*