Ne všechen hardware zdražuje. Co v roce 2022 pořídíme levněji?
-
Já stihl ještě v dubnu 2020 koupit 2070 SUPER za normální peníze. Teď je nejlepší variantou koupit celou sestavu, nechat si grafiku a zbytek komponentu rozprodat. Vyjde to levněji. :D
-
-
Nad tim premyslim za kolik realne by slo rozprodat sestavy za cca 100tisic kde je RTX 3090 :) 3090 proto ze ma vic pameti takze je pro me zajmava :)
-
-
Me se povedlo na alze koupit 3060 snad za 16000 a dostal jsem k tomu jeste darek 650W zdroj. Ale protoze je situace jaka je, tak jsem byl schopny prodat na aukru moji starou 1060 za 5500 kacek, takze ve finale skoro rozumny upgrade. Kdyby nebyla situace jaka je, tak bych za starou grafiku nedostal nic, ale nova by byla o polovinu levnejsi. Doporucuji podobny postup. Pro deti jsem zas postavil PC na APU od AMD, taky vice mene za rozumne penize. Takze moznosti jsou, ale stejne je to na prd doba ;-(
-
Naneštěstí mi zrovna v tuto dobu odešla do křemíkového nebe HD 7850, věrně sloužila od října 2012... Na to moje velmi střídmé a nenáročné hraní (strategie, starší hry) mi v pohodě stačila i teď. Chtěl jsem za ni něco do pěti tisíc v podobném duchu, bez nějakého spekulování či čekání. Z té chudé nabídky jsem nakonec vybral NVIDIA T600, tak uvidíme...
-
-
Mám podobnou (GTX 680) i podobně starou. Taky na to moje hraní ještě stačí (i Shadow of the Tomb Rider tak nějak dává). Díky za tip, kdyby se rozhodla mě opustit. Hledat mezi T-čkovou řadou by mě nenapadlo.
-
-
pekny title img... sup na pozadi
-
nice mohli by tie 4k 144hz monitory ist dole hadam
popripade ssd by som este bral.inac mi netreab nic.
-
BTW urcite se tesis na Rtx 3050 8GB.... co bude spis neco jako 1650.... a taky se to nebude dat sehnat (jako proc taky) .
to uz spis RX 6500XT jen s 4GB VRAM (vime proc)
-
-
RX 6500XT jen s 4GB VRAM? Víme proč????
-
-
jasny, na mining treba 5GB a vice ...takze timhle to AMD vyresilo
-
-
Aha. Ale zkušenosti ukázali, že těžaři jsou schopní skoupit i grafické karty, které se na těžení moc nehodí.
Navíc v dnešní době bych si nechtěl kupovat grafiku, která má jen 4GB VRAM. Je to dost málo, teda pokud nechceš hrát náročnější hry maximálně tak na FullHD se středními detaily. Ty kvalitnější textury totiž zaberou dost místa v RAMce.
-
-
-
-
Lepsi pockat kdyz uz na RTX 40xx ktere sice budou taky drahe ale pokud pujde sehnat tak clovek dostane alespon novou sbernici PCIe 5 a nebude ted platit za starsi rozhrani kdyz uz dat ty penize :)
-
-
Mno ale priznejme si, ta sance, ze next gen se ve hrach byt je priblizi saturaci PCIe 4 x16, je miziva. Takovy DP 2.0 by ale mohl byt zajimavejsi.
-
-
Tak tim lepsi kdyz to spechat nebude, konzole to klidne mohou brzdit a kdyz uz koupim treba 40xx tak je sance krome PCIe 5 ze bude mit i vic pamet, zvladne 4K nativne s 60fps a neco vydrzi :) Zatim se musim smirit s 1060 6G na to hrani na pc a doplnek PS5 treba Ghost of Tsutshima PS5 udela radost :)
-
-