Nejlepší realistické střílečky, které si dnes můžete zahrát
-
Z toho, co jsem viděl, tak Ground Branch je pořád v dost nepoužitelném stavu i na tenhle žánr. Jako tech demo dobrý, ale jako hra to nevypadá na šťastný konec, vzhledem k tomu jak dlouho trvá vývoj a pořád je to v nehratelném stavu.
-
-
bohužel už to tak je dva roky..Škoda. A asi to tak ještě dlouho bude.. přesně jak se píše v článku.
-
-
Řekl vám někdo ze Six Days in Fallujah je vlastně tak docela mrtvá hra? Už ji mám nějaký pátek a najít tým je něco jako hledat reálnou ženskou v Thajsku.. jinak jo je to úžasná hra kterou když máte spoluhráče si užijete jak to jde.
-
Která z těchto realistických her reflektuje leváky?
-
-
Prakticky jakákoliv, kde můžeš někoho upálit u kůlu. 3:-)
-
-
Virtuálně snad OK😉. Možná by ses divil, ale i dnešním světě existují komunity, kde je leváctví silně potlačováno (vázání ruky k tělu, umrtvování nervů..). Praváci se nás odjakživa báli, protože jsme více "šikovní", používáme obě ruce na víceméně všechny činnosti (ambidextrie je u leváků daleko častější).
Spoustu světově (i nechvalně) známých osobností byli leváci - Aristoteles, Da Vinci, Einstein, Newton, Curie, Hitler (ten byl přeučen na praváka :)), Pol Pot, Jack the Ripper (pravděpodobně).
-
-
To s tím více šikovní se mi moc nezdá. Já měl za to, že leváci dost často mají problém s motorikou, lapidárně řečeno jsou lehce nemotorní a pomalejší. Ne proto, že by měli horší dispozice, ale proto, že byla v dětství chybně určena lateralita a tím se vývoj mozku trochu "pokazil". Mám doma klinickou logopedku a trochu jsme to téma kdysi nakousli.
Tedy nemají žádné výhody nebo nevýhody, jen se musí velmi brzy zjistit levorukost a tomu pak vývoj přizpůsobit.
-
-
Ještě dodám - ta šikovnost přichází ruku v ruce (haha) s tím, že musíme používat nástroje vytvořené pro pravoruké (nůžky, otvírák atd.) od narození. Nebo si koupit dražší nástroje určené pro leváky. Ještě jsem neměl levouruké nůžky co fungují = naučil jsem se stříhat pravou. Nebo elktr. nástroje (vrtačky, hoblovky atd.) mají pojistky spouště na pravý palec. Takových maličkostí je spoustu.
-
Právě, že šikovní jsou, je nás cca 10% v populaci a přeci známých levorukých osobností je mnoho. Tím neříkám, že jsou praváci stoupové😇. Ano, když se lateralita určí špatně nebo je společností vyžadována, tak májí v hlavě guláš. Mého otce za "totáče" donutili používat pravou ruku místo jeho přirozené levé a doteď neví, kterou má chytat míč 🙂. Na mě to zkoušela učitelka na prvním stupni - rodiče jí to hned vymluvili.
Netuším co má levorukost s logopedií - zajímavá informace. S dcerou jsme ji také navštěvovali (je pravačka), u ní byla vada řeči způsobena vyšší mentální úrovni jež neodpovídala zázemí. Prostě se rychle naučila mluvit, vytvořila si celkem velkou slovní zásobu a ta písmenka (ř, ž, š) se naučila sama vyslovovat dříve než jiná. Pak si na to zvykla (jazyk v klidové poloze dole a s tím nerozšiřování horní čelisti....) no a vada řeči + potřeba hyraxu byla na světě. Teď už mluví normálně. To jsme se ale hodně odklonili od tématu.
-
-
Úplně to sem nepatří, ale klinická logopedie je docela fičák. Zapomeň na šišlavé děti, tady se řeší lidé po obrně, mrtvici, učíš mozek znovu fungovat a komunikovat. Některé diagnózy jsou docela drsné, taková globální afázie např.
Někdy pacienty co nejsou vůbec schopni mluvit učíš úplně novou formu komunikace s okolím. Je to zajímavé téma... a samozřejmě přeučeného leváka zpravidla poznáš že má zhoršenou koordinaci, jakoby rozhozená chůze a pomalejší reakce ve sportu. No a když nasadíš v dětství správná cvičení motoriky a tak, tak tomu můžeš významně pomoci.
Ale jinak klobouk dolů, viděl jsem leváka hrát na pravorukou kytaru a tak. Člověk si ani neuvědomuje, co je pro praváky a ani to nevnímá.
Dávám si na Vás bacha!!! :-D
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo , takto jsem popletl logopedie mezi sebou. Teď je mi to jasný.
Ano, dávej si bacha - jsme všude a umíme používat vaše nástroje😈
-
-
-
-
-
-
Vlastně by to bylo docela zajímavé téma: Hry libovolného typu, kde hraješ za leváka nebo to aspoň jde vybrat. Jediný videoherní levák, co mě napadá, je původní Doomguy. Ale taky ne úplně, protože brokovnici už drží jako pravák.
-
-
Neznám hru (speciálně FPS, tam je to více znát), kde by byla hráčova postava defaultně levák. Jak jsem psal, CS 1.6 změna možná pouze v konzoli a Derp to rozšířil i na CS 2 (nehrál jsem/už jsem na to starý). Možná, že to jde u všech her na Source enginu (Tital Fall....), ale to jsem nikdy nezkoušel.
Jen je zvláštní, že jsou při vývoji hry prostředky na tanečky, oblečky atd., jen pro nastavení v menu na levou ruku, ty prostředky nejsou. 2x více zvláštní u hyperrealistických stříleček, kde se řeší i postihy za zaříznutý trenky u hl. postavy.
-
-
"Neznám hru (speciálně FPS, tam je to více znát), kde by byla hráčova postava defaultně levák"
V původních (beta) verzích CS byl defaultní model leváka. Myslím, že to bylo vydání CS 1.0 , které přineslo změnu a defaultním modelem se stal pravák a změna na leváka byla možná v nastavení hry.
Děkovat za to můžeme hlavnímu vývojáři CS, který byl levák. 😀
-
-
Wow, díky za dodatečné info! Verzi 1.0 jsem nikdy nehrál, začínal jsem na 1.3
-
-
-
-
Leváci to nemají lehké. Snad jediná hra, v které to jde nastavit, je Counter-Strike 2
-
Leváci nejsou realistický.
-
-
Jako pravák máš z nás strach, viď 😛. Proto ti přijdeme jako nerealistický = nadpřirození, když používáme naší mocnou levačku.
Je mi to víceméně jedno, že tento základ ty hry nemají. Mě to stačí v CS 1.6 ( a nižší), kde se to dá nastavit v konzoli. Kdysi na jedné LANce mě kamarád nazýval cheaterem, protože jsem držel zbraň v levé 😀.
Jen pro lepší imerzi by to bylo super (držet např. v Dishonored dýku v levé atd...).
-
-
-
R6 vladne 10 let.
-
-
nehraju nic z toho, ale spada i r6 do skupiny "realisticke"?
-
-
Spousta věcí je v R6 totální fantazie (hlavně různé schopnosti operátorů), ale je pravda, že z mainstream fps titulů líže hranu realismu asi nejvíc.
-
Zalezi cemu rikas realismus. Co se tyce zabavnosti, taktizovani, znicitelnosti prostredi atd., tak R6 je totalni pecka. To ze 9/10 lidi jsou tam ted uz totální paka je vec druha.
-
-