Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím, rád by som sa pustil do tejto hry znovu , skúšal som hrať podľa tutorialov hráča Ostricker ( http://www.youtube.com/watch?v=wbmSWJB_eMw ) ale akonáhle som prešiel pár úloh čo tam vo videách má , dalej som to už nevedel hrať , zrovna je to na steame EVE za 5 eur až do 7. mája , našiel by sa tu nejaký skúsený hráč čo by mi vedel poradiť a naučiť ma zarábať tie ISK aby som nemusel platiť tie mesačné poplatky ( každá koruna sa zíde ) času na hru by som mal ale angličtina neni moja silná stránka :-(
    Kontakt na mňa : noisekick100@gmail.com ( Skype mám , Teamspeak tiež neni problém )
  • Kdo by měl zájem o prodlouženej trial, zkontaktujte mě na mail: civla@seznam.cz a zašlu odkaz :) jedná se o 21 dní místo 14
  • A která to teda vlastně frakce vyhrála ti tzv hodní nebo ti tzv zlý ? :)
    • P1trs
      vyhrali tzv. Hitleri(CFC)
      • Vzhlem ke kompozici té strany galaxie spíš Stalini.
    • Co jsem pochopil tak N3PL prohráli
  • Tak já tu hru znám jen z doslechu a stejně mi to přijde děsně zajímavé.
  • Ja vim ze to sem nepatri, ale povzdechnu si "proc sakra neni takovy system v zadne jine onlinovce". Nemusi to byt jen ve vesmiru, aby se bojovalo o uzemi, misto lodi muzou byt dobyvaci stroje ktere se na poradnou bitvu budou stavet treba mesic. EVE je dukaz, ze o takovy pomaly a piplavy koncept zajem je.
    • Paulcz
      Určitě tu místo pro takovou hru je. Něco podobného jsem zažil snad jen v Travianu, když u nás spustili první server. Hra co týče zpracování toho moc nenabízela, ale svět se hrozně zajímavě vyvíjel, byly tam různé spolky, které svou organizací a fungováním připomínaly tajné služby :) Chvilku měli převahu ti a pak zase druzí, byly tam různé intriky, léčky, velké války i malé potyčky, politika a bylo to o dlouhodobé strategii. Jedna část hry se odehrávala na herní mapě, ale ta zajímavější byla v zákulisí. Problém onlajnovek je, že jsou stále tupější a omezenější, všechno je instantní, hráč nemůže o nic přijít a ani nic pořádného získat (zážitky). Ale třeba se něco nadějného objeví :)
      • Hlavně tenkrát bylo to kouzlo přijít s nějakou strategií, případně něco vymyslet. Bylo to nové. Po letech jsem zkoušel a bohužel se nedá srovnávat. Většina účtů je sdílená x - lidmi, kteří navíc platí za výhody (rozdělí si náklady mezi lidi), takže proti tomu admini nic nemají... navíc už je vidět, že jsou zančně prošlapané určité cestičky a těch se drží. Jako založit jako hl. vesnici obilnou a v ní pak skladovat vojsko, to na počátku hry nedělal skoro nikdo, takže tam měl přemýšlivý hráč značnou konkurenční výhodu.
    • EVE šel jinou cestou než ostatní onlinovky a zadařilo se, mnoho onlajnovek to ale zkusilo taky, a nic, už o nich ani neslyšíme...prostě musí mít hra dost velký počet hardcore fanoušků a hráčů...EVE odradí spoustu lidí svou náročností, protože musí lidé víc vnímat, myslet a nikdo jim nic nedá na talíři a s návodem
  • P1trs
    tak jsem zacal hrat no a zatim to vypada zajimave
  • nekromant33
    A přesně v takovýhle bitvě bych chtěl lítat s nějakou menší lodí s ovládáním stejným jako bylo ve freelanceru a ne bejt schovanej za milionem tabulek... utopie, ale moje vysněná vesmírná hra.
    • Ano, v bitvě lidé sledují tabulky... a já to tedy pořád dělám nesprávně :(
    • Keyz
      Jestli to bude rychlé proč ne, ale to nebude :)

Hrát to jako šachy je zoufalé.
    • walltar
      Jo to asi každej, ale pochybuju že se v brzké době dočkáme. Nároky na přenos dat, pokud by si měl mít kontrolu nad lodí by byli v takové bitvě obrovské.
  • Ze záběrů to vypadá jako by věčina lodí nic nedělala.Aspon z jednoho 11 minutového videa tam střílí jende ( asi titan ) na jiného.Kolem je několik desítek lodí a stojí na místě
    • Je vážně komické číst komentáře lidí kteří tu hru nikdy nehráli. :)
    • maros.goc
      mne to tiež príde divné :DD článok avizuje vyše 7000 hráčov, no vo videu ich vôbec nevidno :( ako sa tá hra vlastne hraje? je to niečo ako vesmírny simulátor ako Sins of A Solar Empire, či third person shooter? alebo .. ? :)
      • Ti ostatní jsou ty tečky :D Titáni jsou oproti normálním lodím ( myslim fregaty) neuvěřitelně velký.
        • http://www.avatarhosting.net/pics/10009/EVE%20Quantum%20Rise%20Ships.jpg starý ale dobrý obrázek.
  • fizola
    Už sa výrazne bojím vstúpiť do tejto hry, ale zasa ma láko o to viac. Len sa poznám že by som sa náhodne zapojil do takejto mely
  • Z tech zaberu, ten kdo tu hru nehraje, nic nepozna- kdo proti komu, jak atd. Ta politika kolem mne ale zajima a bavi. Nechcete, kdyz uz se neco takovyho stane najmout nekoho, kdo o tom napise poradne dlouhej clanek? Vy to nehrajete a o hre jak vidim moc nevite. Hry od paradoxu taky recenzuje nekdo zvenci, tady byste taky mohli nekoho oslovit. Urcite ta bitva mela dopady i do budoucnosti atd. Celkem rad bych si pocetl- cesky. Anglicky umim ale bohuzel v ni ctu dost nerad, navic jsem zvyklej chodit co se her tyce sem. Nevite, jestlinejakej cech toto nekde poradne nerozebira chlapi? Dik.
    • Tady je o tom nějaké info česky a taky dost dalších českých článků o EVE http://playr.cz/2014/01/eve-online-bitva-titanu/
    • Muzu k tomu zkusit neco sepsat a pak to treba hodit sem do komentaru. Akorat, je toho hodne co psat a da se o tom mluvit z mnoha ruznych pohledu - ciste politicka rovina (kdo je kdo, predehra, dusledky), ciste vojenska rovina (historie pouzitych konceptu flotil, tahnouci se spor v obecne rovine o neporazitelnost "Wrecking Ball" flotily koalice N3PL, zpusob jeji porazky behem udalosti v bitve o B-R, dusledky do budoucna), ciste ekonomicka rovina (vysvetleni, jak skutecne giganticka ta bitva vlastne byla a ze behem ni byly spaleny statisice cloveko-hodin prace lidi v EVE, nasledny dopad na ekonomiku celeho EVE univerza), ciste osobni (pribehy hlavnich postav ("hrdinu"), predevsim Mannyho z PL a Lazaruse z CFC (http://i.imgur.com/k8sG4RM.png - Lazarus sedic na trunu z Titanu), nastineni, co to vlastne obnasi velet tisicum az desetitisicum skutecnych lidi ve virtualni hre, kteri jim sveruji do rukou casto podstatnou cast sveho jmeni), pricemz o kazdem z tech aspektu by se dal napsat samostatny clanek.

Taky je otazka, jakou EVE gramotnost predpokladat u pripadneho ctenare, pokud by se muselo vysvetlovat opravdu uplne vsechno, tak to zase vyrazne prodlouzi delku a rozmelni clanek. Na zaver jeste, pokud bych to opravdu sepisoval, tak to zabere pomerne vyznamny cas (ktery ted nemam) a budu to sem schopen hodit asi az tak nejak po vikendu, to uz tahle diskuse bude davno mrtva. Nicmene, jestli o to opravdu bude zajem, tak muzu neco sesmolit, reknete si pripadne, o cem to chcete.

Pro ty EVE neznale, co jim zaroven nevadi anglictina, doporucuju vyborne sepsany clanek http://themittani.com/features/largest-virtual-battle-ever
      • Anglicky sice umim, ale číst se mi moc nechce takže bych článek shrnující všechno co jsi napsal rozhodně uvítal... redakce games bude myslim jenom ráda, když se pár článečků na toto téma vytvoří ;)
      • jo a pis o cem budes mit chut. Cokoli z toho co jsi vyjmenoval je zajimave. Fakt jak se ti bude chtit
      • presne to co pises je to co je na te hre zajimave. Ze se odehrala nej bitva bez znalosti toho vseho je na prdlajs
      • tak ja ti radit nebudu, zalezi na tobe jak to pojmes a jek ten svet vnimas a tak. Bylo by to super. Nejak uvod by od veci nebyl. Spis oslov rovnou je- polacek a spol, jestli by pokud by byli spokojeni s tvym navrhem, te byli ochotni nejak motivovat. Nakonec se tu muzou vyjadrit sami. Jde videt, ze inspirace ti nechybi. Kdyby z toho byl serial, tak bys mohl skutecne zacit od zacatku- pro lamy. Pis pis prosim. Me prave ty socialno ve hrach zajima a radsi si o tom ctu nez treba i hraju, protoze na toto fakt nemam cas a i kdybych ho mel, tak fakt nejsem ochotnej vymenit jiny moje zaliby za tohle. Ale ostatni to maji presne naopak a tak vznika takovej dalsi vesmir s uplne jinymi probehy nez by mohli nastat normalne a proto me to zajima.
      • Já bych o to měl velký zájem, jelikož mam v plánu za cca 2-3 měsíce se pustit do aktivního hraní na xx měsíců. Hodně mě zajímá spíše všechno co jsi napsal :D ( zas tak dobře anglicky neumim), takže by mi to moc pomohlo, ovšem pokuď tě moc stím neobtěžuju :)
        • bez znalosti AJ tu hru vůbec neinstaluj
          • Neboj se, neumim jí na tolik abych si mohl číst mega články :D . Před pár dny jsem zkoušel trial, abych si hru ošahal a zkusil jak mi poběží a při tom jsem si psal s operátorem ( oslovil mě a ptal se na několik otázek a pak mi i odpovídal na pár). Jasný, neumim psát složitý věty a taky spoustě z nich nerozumim ( většinou se chytám slov kterým rozumim), ale co se týče psaní tak se anglicky jen tak tak dorozumět zvládnu :) .
          • rika, ze neumi dobre, ne ze neumi ani slovo. A neodrazuj, nikdy nevis. Kazdej si musi hubu rozbit sam, nebo to zvladnout sam

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit