Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, já měl vždycky raději fyzické kopie, s pěkným bookletem a manuálem. I ten obsah krabicových verzí se víc a víc ztenčuje (místo manuálu 1 lístek s odkazem na web atp.). Ale od té doby co online obchody (i konzolové) začaly používat rozumné slevové akce tak už jsem si dlouho nic v krabici nekoupil. Protože slevám na online shopech kamené obchody zatím konkurovat nedokážou.

    Na PS4 mám asi jen 3 hry v krabičkách a to jen proto, že jsem je vzal za pár šušní od kámošů z druhé ruky, jinak mám vše digitálně. Oproti PS3, kde mi hry z její éry zabírají celou jednu skříň v obýváku :D.

    Na PC už jedině GoG, nebo Steam.

    Vyjímkou zatím zůstává Nintendo 3DS, protože Nintendo na svém storu drží ceny stále vysoko a slevy bývají méně časté a ne příliš výrazné, tam se ještě ty bazarovky vyplatí.
    • Tak ono něco stojí to fyzicky vyrobit, někde se to musí skladovat, máš náklady na přepravu a taky koncový obchod budu platit nájem, personál a energie, takže pod určitou cenu jít nelze, pokud už se na to nepráší hodně dlouho a chtějí se toho i pod náklady zbavit. U digitání distribuce jednotkové náklady prakticky nejsou, takže 90% jim pořád vydělá a nemají takový problém rozdávat i zadarmo, když to pak lidi naláká třeba na DLC.
  • Američani si ho stejně nechají od amazonu poslat přes drona a všude jinde si to koupí jen pár podivínů, takže pro microsoft je to jenom PR problém.
  • Takže oni přestanou Xboxový věci prodávat kvůli těm 3 exkluzivitám co Xboxu ročně vyjdou? To mi přijde trochu divoký :D
  • A co jako? JRC ani Xzone například ty konzole ani levně s konkurenceschopnou cenou nemají. Kdybych chtěl konzoli vezmu třebas s czc kde mají furt xone s 500 + hru +druhej ovladač za 7500 nebo z mironetu holou verzi za 6tis.
    A myslím že obchodníci hlavně kecaj a zdejší mamlasové co nemají ponětí o obchodování a ekonomii jim to akorát žerou, že jo klucí?
    Stačí se podívat na jakkekoli eshop a zjistíte že zájem obchodníka je mít co nejšírší portfolio (viz velký eshopy s elektronikou co prodávaj kola, kuchynsky potřeby a pomalu i toaleták jako alza), na všem mají totiž byt i malej vejvar, ale hodně malých vejvarů dělá dohromady velkej.

    No běžte se radši vzdělávat místo paření her a nedělejte ze sebe chytrý když jen čumíte na youtubery.
  • Ať to někomu vadí nebo ne, můj názor je, že je vcelku nevyhnutelné, aby podobné obchody postupně ukončily svou činnost. Důvod? Zkrátka je čím dál méně lidí, kterým záleží na tom jestli budou mít hru fyzicky na disku a spíše preferují digitální licenci. Proč taky ne? Je to jednodušší, levnější, nemusíte hledat v obchodech, a když jste členem ps plus nebo xo gold, tak koupíte i AAA tituly se skvělou slevou!

    A pokud se někdy v rozumné době rozhodne (ať už Microsoft nebo Sony), že umožní přeprodávání digitálních her, tak to bude teprve poslední rána pro kamenné obchody.

    Rozumné argumenty můžou být, že by se tím výrazně snížily příjmy, ovšem bude tomu opravdu tak? Podle mně pokud by se nastavily nějaká rozumná pravidla, tak by to spíše mohlo sony či Microsoftu vydělat
  • 0011
    Kdyby přestali prodávat hry na xbox tak to bych ještě jakž takž chápal, ale přestat prodávat samotné konzole je totální nesmysl, obzvlášť když se jim s prodeji X a S před vánoci tak dařilo
    • v textu máš napsáno proc nechtějí prodávat konzole. Na konzolích mají minimální marži a výdělávají pak právě na prodeji her. Na konzoli nic nevydělají, ostatně jako Sony i MS vydělávají na prodeji her na konzole a ne na konzolích.
    • Proč prodávat v obchodě nová auta na kterých po koupi cca 5 let nic nevyděláš, když můžeš prodávat ojetiny a otevřít si servis kde na opravách máš stálý příjem. V tom je chápu, prodají jeden XBOX, na opravách nevydělají a zákazník si stěží bude kupovat 2-3 konzole ročně, zato hry klidně co měsíc.

      V tom je naprosto chápu. Kvůli jedné doplňkové službě si neodrovnám hlavní příjem
      • ale to tak úplně není pravda.. marže z nových aut (pokud je to děláno ještě ve velkém a ví se komu prodávat) může být daleko větší než z ojetin. Navíc držet autorizovaný servis s originálními díly.. tam je taky marže někde jinde. :) Vše má své pro i proti.. auta jsou špatný případ. Já být těmi zmíněnými obchodníky, tak OK, na regály se hrama prostě kašlu, ale konzole držím dál a naopak se zaměřím na přísluško typu bezdrátové ovladače, baterky, kinecty a kokotiny kolem.. říct si, že prostě přestanu prodávat všechno kolem xboxu je prostě brečík .. to že vše směřuje do digitálu není trend tohohle roku..
        • Prodavat jakykoliv herni hardware se nevyplati. Bez her to nema skoro smysl. Marze je tak nizka ze to za to nestoji. Nakup i s dani je u xone s 500gb cca 7600 kc a doporucena prodejni 7990.tudiz obchod z toho ma necelych 400 kc. Coz kolikrat nepokryje ani manipulacni poplatky.
          • 0011
            Hele a jak je to se Switchem? U nás je mnohem dražší než v zahraničí, ale vůbec netuším kolik je nákupka u nás
            • 0011
              ok, já jsem byl připravený za switch vypláznout i víc než za co se běžně prodává, každopádně díky za odpověď. Jejich další konzoli kupuju stoprocentně ale doufám že switch vydrží aspoň pár dalších let(aspoň tak 3 - 5). Už jenom kvůli first party hrám jsem ho musel mít, každopádně xboxu přeju úspěch, nechtěl bych konzolový trh zažít bez jakéhokoliv ze 3 hlavních hráčů, ale sony by mě asi mrzelo víc *1*
            • Obecne u novych konzoli vseho druhu je marze obchodnika o nicem. Switch si ted podrobne nevybavim .Ale ta vyssi cena nez jinde je nastavena distribuci nikoliv obchodniky.
  • Tenhle plán "přestaneme vše prodávat" mi nepřijde moc dobrý.
    Ačkoliv ten Xbox Game Pass jim sebere některé zákazníky, tak spousta lidí je z principu proti tomuhle systému předplatného a preferují buď digitální distribuci a nebo kamenné obchody. Pokud předstanou prodávat Xbox společně s hrami, tak se sami zbavují budoucích zákazníků.

    A ještě k tomu je potřeba vzít v potaz, že ten Xbox Game Pass není zrovna žádná výhra. Z celé nabídky je tam jenom pár dobrých AAA titulů a pak jenom samé blbinky, které nestojí za řeč.
  • No tak na slovensku nemaju problem si myslim. Kazdu novu hru som si kupil v krabicke z Progaming shopu lebo je furt aspon o 20eur lacnejsia ako digitalne (doteraz nechapem preco) aj zlavy maju casto. asi netreba byt nenazraty a aj obchody vam pojdu ako maju.

    To teraz biju na paniku len obchody co odrbavaju
    • matthew451
      Ja to až tak ružovo nevidím (PS4 a hry po prejdení ďalej nepredávam). Môj pohľad je teda asi takýto - fyzické kópie sa cenovo oplatia z obchodov len v deň vydania alebo pár týždňov po (záleží aj od vydavateľa, napr. hry od Bethesdy, kde pôsobí iba ako vydavateľ sa pomaly neoplatí kúpiť day one, niekedy už aj po mesiaci sú tie hry v zľave, ako príklad Dishonored 2, Prey alebo druhý Wolfenstein), kedy človeka hra vyjde 50-55€ podľa hry a nie tých šialených 69,99€ čo si pýtajú na PSN. No a samozrejme ešte zberateľské verzie.

      Pár mesiacov od vydania má PSN lepšie akcie, obchody ako PGS alebo gamescenter len zvyčajne reagujú a prinajlepšom dorovnajú akciu (častokrát sú o pár eur vyššie). No a potom tu máme akcie, ktoré vyhlasujú globálne Sony, EA, Ubisoft a pod. Vtedy je jedno kde to človek kúpi.
  • MS ani Sony nemaji z prodeje pouzitych her ani korunu, takze jestli s tim obchody prestanou, protoze jim zlaty dul konci, je MS u zadele.
  • Nesnáším digitální distribuci a nikdy jí podporovat nebudu, až nebudou hry v krabičkách už nic hrát nebudu.
    • to má hloubku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit