Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • apríl už byl...
  • Stavba PC je složitá asi jako Lego. Tady to jen pomáhá marketingu "partnerů" v oblasti světýlek.
    • a přesto většina lidí hraje hry na lowzolích právě proto aby nemuseli něco tak složitýho jako lego stavět *1* *1* *1*
      • Kdyby šlo o tohle... ale baví mě argument, že se nemusí o nic starat, jen vloží/zapnou hru a hrají. V době Steamu, Originu apod. je tento argument směšný. Dnes se i hry graficky nastaví samy, dle komponent v PC, takže to se taky nemusí řešit, nebo je to otázka 10 sekund v Nvidia Experience. Rok 2018 a pořád musíš slýchat takovou komedii, přitom už několik let se lidi nemusí o nic takového starat.
  • Vždyť se to tam jen zacvakne, budeme se příště učit, jak použít kliku u dveří?
  • Lukyz
    A vyjde to i na konzole? *1*
    • Nebudu lhát, po přečtení jsem vyfouknul vzduch z nosu. Dobrá práce.
  • sabracon
    V dnesni dobe si myslim ze je to trefa do cerneho. Prekvapil me muj byvali ucitel na elektro, ze dnesni deti na skole znaji uz jen mobil/tablet/notebook a jak vypada pocitac uvnitr nemaji zadnou paru a uz vubec jak si slozit vlastni.
    • Na co se to učit, když ti to někde udělají zadarmo. *4*
      Ale teď "beze srandy", i když to teoreticky umím, radši to opravdu nechám na zkušené lidi. Nechtěl bych zažít, abych si kvůli nějaké chybě zničil nějaký komponent či celé PC...
      • Jack1947
        Zkušení lidé si nechají taky hezky platit, takže ne radši sám.
        • Thorleif_cz
          Nepravda.
          https://www.czc.cz/rozcestnik-komponenty/clanek

Na tuhle službu jsou velmi dobré ohlasy a je to to první místo, kam je poslán nováček, když se na hardwarovým fóru ptá na konfiguraci sestavy a kdo mu to složí...
        • Ne, někde to dělají zadarmo, jak jsem psal. *3* Porovnal jsem si to jak před 7 lety, tak před rokem a ceny byly srovnatelné s ostatními stránkami, mnohdy bylo něco i levnější, takže to bylo fakt zadarmo. Pro ně je to jen super marketingovej tah, jelikož hodně lidí zvolí raději je a pak ten jejich roční obrat pěkně stoupne, což asi každá taková firma chce.
        • ty bys nevyměnil ani grafiku, navíc zdarma to má každý shop, stačí naskládat produkty do košíku a oni ti to složí. Proč to dělat sám jako?
          • Jack1947
            Kde ? a nechápu proč sem pleteš mě který si už grafiku pokaždé sám měnil :D inkognito trolle
            ( I když na tvou obranu jsem slyšel různé hororové příběhy z českých liuhů a hájů kdy to tam zatlačila tak silně že ulomily páčku která ji drží)

Jestli myslíš konfigurátor tak od něj se upustilo protože se to už prostě nevyplatilo - jo takhle si taky nechá postavit kompl taky sem tak měl od Mironetu.
            • nevim jak dnes, ale tehdy jsem si nechaval skladat 2 PC v CZCcku (nez mne na*ali a stala se z nich cervena Alza).... porste jsem si nahazel do kosiku komponenty a na konci zaskrt ze to chci i poskladat... proc? a) pohodli b) pri problemu jsem jim to hodin na hlavu at se sami staraji kde se jim to pos*alo..
      • Ani nemusis nic nicit... staci narazit na sotka v podobe nekompatibility papirove kompatibilnich komponent a muze te to dohnat k silenstvi... ted jsem pri stavbe home serveru po 3 deskach, dvou sadach ramek a 2 zdrojich rezignoval a problem "ani za boha nenastartuje ani do postu pri 2 vlozenych RAM modlulech" jsem nechal resit chudaka prodejce u ktereho jsem posledni komponenty kupoval *7*
        • Díky za zkušenost. Právě i to mám na mysli. Ono se to řekne lehce, že je to jak stavebnice, ale jak se pak narazí na problém, tak to je... tomu jsem se chtěl vyhnout. Bohatě mi v minulosti stačily problémy při zapnutém PC, jako nefunkčnost her kvůli různým prkotinám, které jsem pak musel řešit 2 dny. *1* Fakt jsem rád za Steam a nemusím už takové věci řešit. Navíc u jedné nejmenované stránky mám fakt dobrou zkušenost. Právě teď píšu ze 7 let starého PC, který jsem si nechal poskládat, nahrál jsem na něm tísíce hodin a kromě třeba Wildlands rozjedu vše - nicméně ho teď používám už jenom na práci. Co je ale důležitý, nemusel jsem na něm nic měnit, jediný, co jsem za těch 7 let udělal, dokoupil jsem si RAMku. Ve vedlejší místnosti mám rok starý PC, který jsem si nechal poskládat u te stejné firmy. Mám jistotu, že když by se něco stalo, můžu to bez obav reklamovat.
          • Par predchozich PC jsem si taky nechal slozit... ciste pro to, ze
            a) kdyz jsem koupil vse u jednoho prodejce, slozil mi to zadarmo
            b) kdyz s tim neco bylo (a ze mi postupne shoreli 3 motherboardy a jedny ramky) proste jsem to popadl, prines a nechal se s tim trapit je... posledni PC jsem skladal sam pac jsem kanibalizoval cast stareho PC a komponenty kupoval po ruznu a nastesti nebyly zadne problemy :)
            • Jj ze stejných důvodu jsem si to nechal poskládat i já.
          • Jack1947
            Ty jsi prostě vyjímka a možná taky ne moc hráč... ( tedy spíše ne) většina pc hráčů si rádi postavěj protože rádi vidí co si tam daj a prostě je to baví skládat.
            • Ty asi fakt neumíš porozumět textu. *1* Napřed napíšu, že někde to skládají zadarmo - ty mi pak napíšeš, že za to chtějí tučně zaplatit. Pak napíšu, že jsem nahrál tisíce hodin - ty napíšeš, že nejsem hráč. *1*
              K tomu už fakt nemám co dodat...
        • Jo, jo. Byla doba, že po republice kolovalo plno Ramek, které nechtěly pořádně fungovat. Tak nějak se zkoušelo, jestli si někde sednou *2*
      • počítače jsou stavěný jak stavebnice pro malý děti (taková ta kde se do destičky s otvory strkají různé tvary)... je docela dost těžký narvat někam něco co tam nepatří
        • spoock
          No, popravdě, to co se jednomu jeví jako stavebnice pro děti, pro druhého představuje rébus. Někteří lidi jsou bezradní jen na USBčkem/HDMI, apod.
          Upřímně stavba PC je docela věda, pokud se nebavíme čistě jen o zapojování komponent do správného slotu. Chybovat se dá i ve správném větrání, nanášení pasty, správě kabeláže, výběru komponent pro správný case, atd.
          • no a nebo uz jsem videl i narvany USB do RJ45ky s tim ze "ta mys je rozbita" *1*
          • Přesně viz můj příspěvek výše.To, že si v OBI můžu koupit dlaždice, lepidlo na obkladačky, hřeben a stáhnu si návod na pokládku z joutjůbu ze mě ještě nedělá obkadače :-p
        • Viz níže.
        • TJ. Jediná riziková věc byla napájení FDD.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit