Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smaydalf
    docela by mělo zajímalo co v dnešním světe znamená indie hra? protože někteří mi tvrdí, že to je když člověk nemá nějaký větší kapitál na začátku a ani mu nejde o velké prodeje *1* , což je upřímně podle mě blbost, každý chce nějakej ten cash za svou práci a nebo že ta hra je kostičkovana, několikabitová s retro hudbou atd. A nechapu Shank(obrovský marketing EA), Hydrophobia(graficky dokonala) a obě jsou indie hry? nechapu? vysvětlete mi pojem idnie hra!!! *7*
    • GlaDOS
      Shank vyšel pod EA ale EA nijak do vývoje dál nezasahovala. Autoři měli volnou ruku.
    • 13_11
      Každý nechce nějakej ten cash – někdo tvoří pro samou podstatu toho, že může tvořit a má to jenom jako koníček. Stačí se podívat na moderskou komunitu a jejich práci, kterou dávají ke stažení zadarmo.

      Jiní nezávislí tvůrci chtějí odměnit, a proto se spoléhají na mikrotransakce, jež fungují. Nicméně řeknou-li si za svou hru cenu srovnatelnou s „AAA tituly“, je to jejich právo a svobodná volba. „Svoboda“ je totiž pro nezávislé vývojáře klíčové slovo: spoléhají se jenom sami na sebe, na své vlastní tvůrčí a finanční zdroje. Jejich projekty NEFINANCUJÍ dnes již vydavatelští molochové typu Nintendo, Electronic Arts, Activision Blizzard, a tím pádem jim do jejich her nekecají. Právě to znamená být nezávislý – mít možnost tvořit cokoliv, pro jakoukoliv platformu a nebýt „omezován“ těmi, již by stáli nad námi. Je to svoboda být vlastním pánem a nebýt závislý na jiných. Jejich výsledná tvorba se také velmi často od středního proudu současnosti zcela jasně vymezuje.

      Klei Entertainment stejně jako Dark Energy Digital jsou nezávislá studia, poněvadž pod nikoho dalšího nespadají. V případě Dark Energy Digital můžeme ale rovnou použít označení „soukromá firma“ – tou je ostatně i studio Warhorse, jež se mezi nezávisláky taky zcela jasně počítá. Jak lépe definovat nezávislost, než jako skupinku bláznů tvořících historické RPG s Janem Žižkou?! :-)
  • Star Wars: už nejen filmová legenda, ale také nový měsíčník vydavatelství EGMONT ČR
    Komiksový časopis Star Wars magazín od vydavatelství EGMONT ČR, s.r.o., přichází v úterý 17. ledna na pulty českých prodejen tisku. Milovníky komiksů čekají každý měsíc tři napínavé povídky na 48 barevných stranách. Nový titul bude k dostání za pouhých 49 Kč a díky výhodné nabídce půlročního a ročního předplatného ho mohou čtenáři získat s 15procentní slevou.

    Komiksový časopis Star Wars magazín od vydavatelství EGMONT ČR, s.r.o., přichází v úterý 17. ledna na pulty českých prodejen tisku. Milovníky komiksů čekají každý měsíc tři napínavé povídky na 48 barevných stranách. Nový titul bude k dostání za pouhých 49 Kč a díky výhodné nabídce půlročního a ročního předplatného ho mohou čtenáři získat s 15procentní slevou.První číslo nabídne povídky Očista s Darthem Vaderem a císařem Palpatinem, Děti Síly s Macem Vinduem a Apokalypsa na Endoru z období po Epizodě VI. Za měsíc si čtenáři budou moci vychutnat povídky Nepřátelské linie s Anakinem Skywalkerem, Cesta válečníka s Jangem Fettem a Bobou Fettem a Okamžik pochybností opět s Darthem Vaderem.První číslo nabídne povídky Očista s Darthem Vaderem a císařem Palpatinem, Děti Síly s Macem Vinduem a Apokalypsa na Endoru z období po Epizodě VI. Za měsíc si čtenáři budou moci vychutnat povídky Nepřátelské linie s Anakinem Skywalkerem, Cesta válečníka s Jangem Fettem a Bobou Fettem a Okamžik pochybností opět s Darthem Vaderem.
    A vychází obrázková kniha terminologie prostě to nej pro fanoušky star wars od egmont.cz
    • To je sice hezké ale nestačilo ten první odstavec napsat jednou?
      • Black_Hand
        no vubec tenhle prispevek je zraly na nahlaseni za poruseni pravidel diskuze na tiscali. je to obycejna reklama, ktera ani nesouvisi s clankem.
  • RainbowCrash.....neber to jako buzeraci ale můj názor je že si starší než já *1* u mě je třeba biomenace ..... to je můj hrací ročník..... *9*
  • Samozřejmě, že retro styl pořád frčí, když většina nových her od velkých výdavatelů se dělá jen aby namastily kapsy, tady ty starší grafiky lidem připomínají, starou dobrou dobu kdy hry za něco stály
  • Pod nazvem retro si predstavuji neco jineho...
    • GlaDOS
      Já ani ne. Tohle mi připadá jako dobré retro. Sice ne úplně dokonalé ale retro to je.
    • Omluvu za to, že hra má nedostatky v grafice, případně v jiném ohledu?
      • O grafice vubec nemluvim.
        • Já jen poukazuju na to, že za retro se dnes dá hezky schovat.
          Nejde napsat zajímavý příběh -> pár keců ve stylu osmibitů a je to přece retro.
          Špatně se to ovládá -> a tak je to retro, co čekáte.
          Zmatený levely -> a tak to bejvávalo, a toto je retro.
          Je potřeba nějakej gimmick na zaujetí hipsterů -> jasně, švihnem to dvou barev, černé a té druhé, ať žije retro.
  • Ten Cube World vypadá dobře.

    Jo jinak pro fanoušky kostiček a starých 2D Zeld musím zmínit 3D Dot Game Heroes. Taková zapadlejší hra, která je celá jeden velký odkaz na Zeldu.
  • Když už sme u toho, tak já dneska objevil Starfarer http://fractalsoftworks.com/
    Na první pohled to připomíná SPAZ, ale je to trochu víc hardcore a o strategii.
    • Tak dik, este ze idem do roboty az na obed :D
    • Starfarer sem taky nasel pred nejakou dobu a uvazoval jsemi o koupi...
      To se rychle zmenilo po te co sem nasel http://stardrivegame.com/ je to v podstate to same ale masivnejsi...
    • sleepless
      Sarka, to vypada hezky. Osobne diky za tip!
    • GlaDOS
      O Starfarer jsem tak před půl rokem psal: nezavislehry.cz/starfarer-stante-se-vesmirnym-kapitanem/ Rozhodně to vypadá zajímavě.
  • GlaDOS
    Potěšilo mě, že jste si všimli Cube Worldu. Slyšel jsem, že autor začal pracovat pro Mojang ale to je nejspíš nějaká fáma, ne?
    • mám pocit že ne, snad Notch to psal na twitteru
      • GlaDOS
        Taky sem si to myslel, protože autor se o tom ani nezmiňoval.
        • Notch ho na krátko zaměstnal, ale ten týpek si to pak rozmyslel.
          • GlaDOS
            Ahá, tak takhle. Díky
  • Článek parádní jako vždy!
    Ja bych se jen rád zmínil o dalších indie hrách které jsou pro mne nové a nadějne.

    1. http://www.townsgame.com/ Výborný mix Dwarf fortress a Majesty zatím v alfa verzi...

    2. http://www.xenonauts.com/ Naprosto skvělý a výborny remake X-Com, parádní 2d grafika, muzika i zpracovnání.

    3. A to nejlěpší na konec :) STARDRIVE Užasná 4x ační strategie ve stylu Master of Orion, Sins of Solar Empire, Space empires a Escape Velocity... http://stardrivegame.com/ + trailer http://www.youtube.com/watch?v=6go6YrC0nIE&feature=g-u-u&context=G2cb068fFUAAAAAAANAA

    Pokud tu něco z toho už bylo tak se omlouvám :)
    • wow, nevim u ceho zacit, ktera z tech her je v nejhratelnejsim stavu? (nejbliz k dokonceni), hlavne ten xcom me zaujal
      • Vsechno to jsou alfy, asi nejmin hratelny je bohuzel StarDrive ale na nem se rychle pracuje (2 patche tydne).
        Towns je hratelny dost dobre a tez se na nem rychle pracuje...
        Co se tyce Xenonauts tak az na par crashu sem se bavil kralovsky...
        • tak to se divim, dyt alieni nemaj zadnou AI jen stoji a cekaj az je semjes :)
          • Tak když je zábava CoD a BF3 singleplayer, což je taky taková pouťová střelnice, tak je očividně zábava i toto.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit