Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BoB.2
    Jsem překvapenej jak Kája Gott.
  • Mě fascinuje zejména Iwata . Sice se uklání při prezentacích , hledá chyby v obchodním modelu , přesto mu to hlavní evidentně uniká , přitom je jasné , v čem je zakopaný pes . Obstarožní hardware plus nedostatek dospělých her .
    • Obstarožní hardware a nedostatek dospělých her jdou ruku v ruce - jedno nelze bez druhého, protože v konkurenci Xbox 360 a PS3 (kam, ať si Nintendo myslí, co chce, Wii U patří) je Wii U mrtvé - vývojářům/vydavatelům se ani nevyplatí pro ten miniaturní trh dělat hry, na rozdíl od více než 100milionové uživatelské základny, kterou má Xbox 360+PS3 dohromady. Když k tomu ještě přidám tu přepálenou cenu (je mi líto, ale aby Wii U stálo téměř 2x tolik co konkurenční konzole, to nemá logiku), pak skoro žádný zákazník nemůže mít důvod si to zařízení pořídit.

      Chytit by se bývalo Wii U mohlo jen v případě, že by to bylo zařízení nové generace a konkurovalo PS4 a Xbox One, pak by asi přilákalo i další studia, jenže na to nemá Nintendo peníze. No a skvělé rodinné a dětské hry můžu hrát pořád na 4x levnějším Wii, případně o polovinu levnějším Xbox 360/PS3, no a nebo i na nové generaci konzolí.

      No a co se handheldu týče... Podívejte se, jak těžce bojuje Sony s PS Vitou - až letos se jí začalo trochu dařit, a to možná jen díky tomu, že se svezla s PS4. V konkurenci tabletů a mobilů je to už dnes prostě těžký byznys.
      • Gordar
        "na to nemá Nintendo peníze" ... Nintendo má tolik peněz, že by pro něj nebyl problém vyvíjet několik nextgen platforem naráz a pak jednu vybrat :D Oni se jen rozhodli zkusit to jinak, protože cestou hrubého výkonu jim to už nevyšlo s Gamecubem a Wii byl pro ně obrovský úspěch a znamení že tudy je cesta. Bohužel ted už to nevyšlo ale nechtějí hodit majitele Wii U přes palubu.
        • Veskoslav
          Nintendo má rezervy, ale peníze nemá. To je rozdíl. Nintendo je sice největší prodejce a výrobce handhaldů na světě. Ale víš také, že první půl rok na každém novém 3DS prodělalo Nintendo 30 dollarů? WiiU je propadák. Wii se prodávalo dobře až s cenovkou okolo 2000. Nintendo je příklad firmy, co stále žije v minulosti a mele pořád to samé dokola a dokola. Ono je skvělé, že má tak pestrý svět, ale k čemu, když jej neumí využít. Nintendo je v posledních 5 letech ve ztrátě a jenom díky gigantickým rezervám si to může dovolit. Takže opravuji, Nintendo nemá peníze, má rezervy. A to je rozdíl.
          • Gordar
            Nintendo má 5 miliard $ incash, s kterými může operovat. Takže ano, peníze má a má jich hodně.
            • Veskoslav
              A proto zastavilo vývoj? A proto také jejich akcie klesají už druhým rokem? Pakliže by mělo k dispozici takové incash, nebyla by ta firma tam, kde je.

              Hádej kolik měla incash v roce 2010 Nokia? 35 miliard euro.....
  • "A protože jsem od přirození pesimista..." Haha to snad né, nechtěl bych mít přirození, které by mě nutilo být pesimistou. Nezbývá než projevit upřímnou soustrast autorovi článku :D
  • ja jim to preju protoze s vydanim WiiU hodili vsechny majitele s Wii pres palubu a zacli na ne z vysoka kalet
  • cumpi3
    A co čekali? NINTENDO si nechalo ujet vlak tak moc, jak jen to šlo...
  • MidnighT91
    Chtěl jsem něco napsat, ale pak mi došlo že boba nemůžu trumfnout...
  • KIMCID
    Wii U to je nějkej hudební nástroj?? *1*
    • BookerDeWitt
      Wii U dělá houkačka od sanitky.
  • By me opravdu zajimalo, kde si redakce vycucala to cislo 15,96? Realita je takova, ze WiiU zatim neprodalo ani sest milionu.
  • http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=Wii_poop_.jpg
  • vsetci to vedeli. aj oni. snad dufali, ze este raz zafunguje wii stastie.
    a ako rychlo su schopni dat dokopy nieco nove? nemyslim, ze v tejto faze by to bolo realne v rozumnom horizonte. trvalo by to par rokov a logicky by z toho vysla kopia xO/ps4. a bezali by na tom multiplatformovky (cize zbytocna vec) a sem tam nejaka zelda a mario.
    nintendo ma mega problem.
    • už jen ten název WiiU je odstršující, opravdu nevim, kterej géniu s tohle vymyslel. Možná to mělo bejt neco jako NES s SNES sle spíš jen vsadili na uspěch jména Wii a mysleli, že se to díky tomu bude prodávat. Sem zvědavej s čim Nintedo přijde přístě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit