Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Nintendo přiznává problémy s prodeji Wii U" a Obama přiznává že je černoch.
    • Jen pro tvoji informaci, říká se negr
    • Malleth
      *15*
  • Gordar
    Podle mě jsou ty obrovské finanční rezervy to co Nintendo trochu brzdí. Jednoduše mají tolik peněz za p*delí, že je nic nenutí dělat nějaké radikální změny, které by změnily směr. A pravděpodobně se na tom dost dlouho nic nezmění.
    • Na druhou stranu je dobře, že ty rezervy mají protože není nic horšího než sklouznout do mainstreamu abych se uživil...kreativita má být podporována.
    • Jack1947
      Proc taky? Funguje to tak netreba nic resit. Pak at si ale nestezuji ze uz to neni tak dobre. Hlavni vec je ze maji at chteji nebio ne konkurenci a ta je vzdy byla a tady proste nemaji sanci uspet.
  • Miserius
    A oni se snad divěj? Za 7-8 tisic koupit "mrtvou" krabičku? Stát to 3 tisíce tak si to koupim na těch pár Mario her, ale takle to je fakt pro fandy a nebo rodiny nehráčů...
  • ringmancz
    asi jsem divnej, ale pokud bych si teď kupoval některou novou konzoli, tak Wii U - těch exkluzivit i mimo Maria je a bude dost
  • cumpi3
    Nintendo už dlouho nepředstavilo něco, co by mělo možnost mě nějak pozitivně zaujmout, stejně tak to bude mít skoro každý...
    takže na WII U, bych se zvysoka vykálel...a pánové z Nintenda by měli (jak by řekl Pohlreich) vytáhnout hlavu z prdelky (games, prd*l není nějak hrozný slovo) a začít přemýšlet...
  • Dle me,melo nintendo proste zkusit kdysi koupit segu a s ni spojene tituly jako sega gt,shenmue,dnes yakuza a spoustu dalsich her,Sega neni jen x variaci sonica,jak to vidime dnes. Ziskala by tim dalsi poustu exklusivek,ktere by byly vyrabeny a optimalizovany jen na stroje od nintenda a po graficke strance by z toho tezily.Dale se pak mohli proste placnout pres kapsu a zajistit si nejake best of exklusivky... ja vim,po boji je kazdy general,ale neco mi rika ze tyto nemale investice by mozna pomohly a z nintenda by se stalo hned neco jineho nez jen mario a zelda,ci jine barevne (ikdyz zabavne) hry. Mozna se ani nemusely delat kroky ktere jsem uvedl,ale urcite by bylo dobre alespon neco delat,protoze firma,ikdyz se snazi,stoji ocividne na miste ,drzi se svych tradic,ktere ocividne dost dlouho pomahaly (minimalne na poli handheldu) ,ale doba se meni a meli by se sebou zacit neco delat. Ve chvili kdy se prestane darit konzolim do ruky,zazije nintendo velmi tvrdy pad primo na hubu a to by uz opravdu mohlo byt pozde. Ikdyz to bude znit mozna silene,mozna by mohli udelat aplikaci pro mobily ktera by umoznovala hrat nintendo hry na mobilu a otukat si mobilni hrani,ktere jednou nintendo zabije... at se stane cokoliv,urcite budu nintendu drzet palce,protoze to je jedna z mala firem,co si to zaslouzi.
  • PravyMonty
    Nintendo znova dokazuje svou chrabrost, jelikož přiznat "porážku" u takového giganta chce , jak se říká, dost velké koule.

    EDIT: Těmi koulemi myslím relaxační třecí koule.
    • Malleth
      Ale kdepak chrabrost. Před investorama musel kápnout božskou, to jinak nejde. Správně by měl spáchat seppuku Wiimotem a Miyamoto by mu mohl sekundovat.
  • Pro Nintendo by byla smrt vytvářet jejich hry i na jiné platfromy. Hry jako Zelda a Mario jsou to, co jejich konzole prodává. Tyto značky jsou bohatsví Nintenda a bylo by holé šílenství se takhle o ně připravit. Navíc jsou tyto tituly jsou natolik specifické, že si nejsem jist, zda by měly v rámci herní branže výraznější úspěch. Klasického západního hráče nezajímá Zelda, zajímá ho COD, emzáci, velké bouchačky a padající mrakodrapy. Nintendo by si mělo hýčkat své oddané hráče, díky kterým, dle mého názoru, stále ještě prodává. Těžko říct, jakou strategii zvolit, aby se prodeje rozjely. Hlavní problém Wii U vidím v naprosto nedostatečném množství titulů. Jak od Nintenda, tak od třetích stran. Nevidím důvod, proč by třeba EA nebo 2K měli portovat své hry i na konzoli od Nintenda, když jim bohatě stačí Xbox a PlayStation. Nintendo by se možná mělo zaměřit na nové značky, zmodernizovat se, protože se mi zdá, že je minimálně 10 let pozadu (a to říkám jako hráč, který hraje v podstatě jen na 3DS).
    • Veskoslav
      No a proto je Nintendo už 4 roky v propadu a ve ztrátě. Tudy cesta nevede.
  • Díky za článek. Mimochodem ohledně třetích stran, neví tu někdo, co se Nintendu stalo, že na ně tolik zanevřeli?

    Vždyť na N64 vyvíjelo docela dost firem a tuším na GameCube taky nebyla situace příliš hrozná. A pak najendou od jisté pomyslné hranice už slyším ohledně Nintenda téměř výhradně jenom o jejich vlastních titulech.

    Něví prosím někdo něco?
    • http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-secret-developers-wii-u-the-inside-story
      • Pilgrim66
        Super článek dík.

        Už chápu proč všichni vycukali z toho dělat proto jakýkoliv hry
  • Osobně je pro mě Wii U, ta nej. současná konzole. Mám vybavený počítač, na němž hraji všechny nové věci, co mě zajímají (ty dle Vás dospělé - což je blbost), už asi 5 let PS3 na němž hraji party hry a konzolovky, které na PC nikdy nevyjdou. Hry pro XBOX 360 mě nezaujali a nové konzole jsou min. další půl rok na nic (max. si na nich zahraji deriváty toho, co hraji na PC). Proto jsem šel do Wii U a nelituji, u nového Maria se bavím víc než u GTA5, jelikož to je derivát čisté hratelnosti a zábavy (původně jsem si to nemyslel a ještě, když jsem ho kupoval, říkal si 1300 za Maria, nejsem já blázen? Ty povýšenecké kecy si nechte pro sebe a raději si ho zkuste zahrát, nejlépe ve více lidech a vraťte se do časů (pokud jste je vůbec zažili), kdy Vás hry bavili a nemuseli jste honit na tím, že ve hře je i tenis, kterej, je ale v konečném důsledku nepoužitelnej).
    Stejně mohu mluvit o Zeldě (kam se za touhle grafikou hrabe fotorealistickej BF), Pikmin 3 atd.
    To co trochu vadí, je cena, která by měla být kolem těch 5-6k (já ho za tolik kupoval, ale chce to natrefit). Co je však nejhorší, tak to jsou ceny originálních ovladačů, za které dáte 1300+600 tedy 1900x4 (pro některé party hry).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit