Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak optimální přístup je podle mě jako měl home of underdogs. Pokud je hra dostupná ke koupi, nabídne odkaz, pokud ne je k dispozici soubor. Už jsem tam dlouho nebyl, takže nevím zda to tak funguje i teď, ale přijde mi to jako optimální metoda. Pokud na hru má někdo práva a chce ji prodávat včetně nějakého emulátoru (třeba i ten nastavený dosbox ) aby i na nových pc byla možnost hru hrát, pak až si hlídají aby nebyla jinde. Pokud ale na hru se... tak ať je dostupná bez omezeni.

    Občas si z nostalgie nějakou tu vykopávku koupím třeba na Gogu ale spousta her z mého dětství se těžko hledá. A přitom když pomineme grafiku, která někomu může přijít odporná, tak ty staré hry mají mnohem lepší hratelnost než nové zázraky, vytvořené jen s vidinou zisku. Dříve bylo ve většině her cítit to srdce, které tam vývojáři někde v "garáži" vložili. Dnes už to je spíše výjimkou, ale naštěstí i takové se najdou.

    • CRYPT

      amen a nezbyva nez souhlasit. Lepe bych to same nenapsal

  • Horst_Fuchs

    Čert vem loveroms a emuparadise. Jako nouzové zdroje to ušlo, ale v zásadě to velká ztráta nebyla.  Ono upřímně řečeno, nabídka prohlížečových her je ve srovnání s jinými zdroji celkem huzná.

    Není tu třeba vůbec zmíněná asi
    největší oběť honu na čarodějnice, legendární torrent tracker
    underground-gamers, kdo měl tu čest určitě mi dá za pravdu. Z dnešního pohledu neskutečně obsáhlá sbírka starých her a softwaru o které se nějakému GOGu ši Steamu může leda zdát. Nabízel hry snad pro všechny myslitelné formáty, DOS, Win 95/98, staré konzole, všemožné herní automaty a počítače, známé i zcela zapomenuté. Pro většinu těhle strojů byl k dispozici kompletní archiv všech her a pro ty obsáhlejší systémy jako DOS pak téměř vše co kdy vyšlo od klasik až po zcela bizarní a zapomenté kousky. To vše s kompletně naskenovanou dokumentací, 1:1 kopie CD,disket, původními patchy a samozřejmě s bohatou nabídkou emulátorů. To vše díky nadšencům neustále nabíralo na objemu dokud jednoho krásného dne neudělali softfízlové akci v jednom datacentru a jejich servery prostě sprostě nevymazali. 


    Opravdu smutné, hlavně proto, že na onom trackeru bylo obrovské množství her, které prostě nikde jinde nebyly a nejsou a zřejmě už nikdy nebudou.

    • CRYPT

      torrent tracker = warez, gog = originalni placene kopie... Co k tomu dodat

      • Horst_Fuchs

        Starý hry na webovkách bych označil za warez spíš, plno těch mainstreamových starých her se dá stále koupit . Zato víc než 90% obsahu UG prostě nešlo a nelze žádnou cestou koupit. Ten tracker sloužil jako taková učebnice herní historie. Člověk si tam mohl vyzkoušet neskutečně starý a raritní věci ke kterým se jinak běžnej smrtelník nemá šanci dostat.

        Co k tomu dodat.

  • DOS hry v Browseri, aj toto je dobry Web. classicreload.com

  • Chtělo by to zákon, který by stanovil, že pokud držitel práv neprodává své dílo ve funkční podobě pro stávající systémy, bylo by zcela legální toto dílo šířit jinak. Třeba takový Battlefield 2, který se mimochodem pořád hraje a fungují ranked servery, není nikde ke koupi a komu už nefunguje originální DVD, ten má smůlu a musí na warez, kde naštěstí hra ke stažení ještě je.

    • clovicekO

      Doufám, že takový zákon nikdy a nikde existovat nebude ...

      • Derp_1337

        Proč by ti to mělo vadit? V Číně kompletně kašlou na autorské zákony a lidi jsou spokojeni.

        • clovicekO

          Většina lidí v Číně není spokojená ...

          • Derp_1337

            To jako myslíš vážně??!

            To je prostě něco jiného. Oni nejsou spokojeni s vládou a opresivním režimem. Na free hry si nikdo nestěžuje.

            • clovicekO

              A to že si na něco nikdo nestěžuje má znamenat, že to je v pořádku? To jako myslíš vážně??!

              • Cvicme_v_rytme

                Reakce na příspěvek:

                A to že si stěžují všichni na všechno má znamenat, že v pořádku není nic? To jako myslíš vážně??!

  • skaven

    neviete o nejakom portali, kde su hry na AMIGU?


    • Hledej "AMIGA 500 ROMS" například, pár stránek to hodí.

      • skaven

        to mi naslo, na stiahnutie romiek (LOL) ale nie na priame spustenie hier


        • Tak to mi nedošlo že hledáš hry do prohlížeče ;) 

          Já ty v romky zkoušel hlavně na retropie, na Amigu jen Ishar ve winuae emulátoru, než jsem si ho koupil na Gogu. Některé emulátory běží i na telefonech ale tam je to většinou horší s ovládáním.

          • skaven

            nj, v ramci clanku, tam su spomenute prave portaly kde vies priamo hru v prehliadaci hrat :)

            hej, svojho casu som mal aj ja winuae, len uz je to neprakticke.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit