Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A je to v hajzlu. Takže příští rok začne natáčet Dark Knight Rises, ale ještě vymýšlet hru? Kdyby se alespoň jednalo o (již zmíněné) Memento/Prestige/TDK, Nolanova opravdu geniální díla, ale Inception? Film s jednoduchým příběhem a lehkými pravidly, která jsou pro jistotu divákovi cpána do hlavy celou první hodinu skrze postavu Ellen Page? Počátek ani náhodou není geniálním kouskem, ale zručně natočeným blockbusterem, který si na ultra-chytrý film pouze hraje (tím se nesnažím popírat jeho kvality, jen to zkrátka není takový odvar jako TDK nebo Dokonalý trik, kde oba Nolanové byly vždy krok před divákem). Prostě adaptovat svět Inception ne.
    • Asi tak. V Incepcion Nolan ze svých nároků na diváka jednoznačně slevil, takže téměř mystoriózní zážitek z jeho dřívějších filmů (v každém momentě existuje tajemství, které ovlivňuje momentální děj a které bude teprve odhaleno) se nekoná. Jinak je Incepcion natočeno velmi konzervativně a osobně jsem byl až překvapen, jak staromilský ten film je. Žádná dynamická kamera, žádný dynamický střih, žádné zajímavé záběry, dnes již klasická Zimmerova hudba, až mě napadá, jestli Nolan není takový moderní Kubrick, kterého respektuju, ale nezbožňuju. Jak už jsem říkal, udělat nějakou noirovou detektivní adventuru po vzoru Mementa, kdy se bude děj odvíjet směrem dozadu a každý quest skončí tam, kde začal ten předchozí, to by byla malá revoluce adventurního žánru....
      • Vyjít něco takového, tak na to snad i čekám na půlnoční premiéře. Po "zklamání" z Inception už zbývá jenom Aronofskyho "Black Swan" (zrovna jeho beru spíše jako "novodobého" Kubrika) a Tron Legacy (příběh sice vypadá jako klasický blockbuster, ale už jen dialogy, co zazněly v traileru, v sobě mají ohromnou hloubku ála Matrix/Ghost in the Shell).
        • Arronofsky a Kubrick? Pro mě rozhodně ne. Kubrick v žádném ze svých filmů zdaleka nedosáhl takového dramatického účinku jako Arronofsky, nemluvě o tom, že Arronofsky je daleko méně výpravný režisér, spíš indie a výrazně osobní, intimní než Pan Kubrick, který si od svých postav vždy držel odstup. Nejlépe to ilustruje Osvícení, původně velmi povedené hororové drama, které se ve filmu proměnilo v cosi chladného a nepohyblivého, bez šťávy a vnitřního napětí. S takovým Pi nebo Wrestlerem se do nedá v žádném případě srovnávat, protože přístup obou režisérů k filmované látce je zančně odlišný. Arronofsky je pro mě ten, který dokáže dokonale vyjádřit vnitřní stavy a prožívání člověka, a považuji vůbec za nejlepšího režiséra historie. Black Swan bude dle mého velmi silný filmový zážitek, který se diváka může dotknou víc než Nolanova exhibice tradiční trikařiny, tj. žádné nebo minimum počítačových efektů...
          • Tak Fontána je můj nejoblíbenější film, takže Aronofskyho stavím nad všechny. Wrestler je jeho nejslabší film (i když stále několik příček nad většinou z roku 2008), protože celý děj je takový "pouze" krásný příběh o muži, který spytuje své svědomí a přehodnocuje dosavadní život. No ale pak samozřejmě přijde konec, který ti vyrve srdce z hrudi. Black Swan má zatím v zámoří rozporuplné kritiky, stejně jako měla Fontána nebo Pi (jedni to vidí jako film roku, další jako čistý průměr), což mě nepřekvapuje. Hodně se těším na Aronofskyho vizi Wolverina, který je přeci jen hodně propracovaná postava a Gavin Hood toho ve svém filmu vůbec nevyužil (normální slaďárna s předvídatelným koncem). Snad ho vstup do mainsteamového žánru nezkazí (u Nolana se po Počátku trochu bojím, ale věřím, že si reputaci Dark Knight Rises napraví).
  • Nolan potvrdil videoherní adaptaci Inception >Možná chyba *9*
    • sleepless
      Se zpozdenim diky za upozorneni!
  • Nolan zkrátka jen objevil novou úroveň vydělávání pěnez... Osobně bych si dokázal představit spíš adventuru podle jeho debutního Mementa. Pátrání po své vlastní minulosti směrem v před, ale pozpátku. Dívím se, že to ještě nikoho nenapadlo *1*
    • Co to je za nesmysl? Myslíš, že režisér filmů jako Dark Knight a Inception potřebuje peníze navíc? (2 věci = vydělavájí dost a zároveň on to pro peníze nedělá, on je tvůrce, který si chce prosadit svoji vizi, žádný Jerry Bruckheimer).
      • Je ti jasné, že Jerry Bruckheimer je pouze producent?
      • Nolan to bere jako experiment. Nepředpokládám, že by na hře spolupracoval s nějakým renomovaným studiem, takže co můžu očekávat? Vzhledem k tomu, že 90 procent herních adaptací filmů dopadá velmi zoufale, tak spíš další zoufalý pokus. Že je Nolan dobrý režisér, neznamená, že je dobrý herní desingér. Pokud to dopadne dobře, tím líp, ale na zadek si z toho zatím nesednu. Stejně jako jsem si nesedl na zadek z Incepcion, který se mi líbil, ale rozhodně měl své mouchy...
  • Jestl ise to povede bude to super :D :D :D Těším se,.... *3*
  • Incepcion je premna v top 5. moyno je aj top top top:D hrz sa bojim. hrz podla filmov su uplne SH*T. ked to bude novy pribeh zasadeny do sna mohlo by to byt dost kvalitne. vedel by som si to predstavit na styl noveho sama fishera. dufam ye to neskonci ako adaptacvcia noveho pottra *9*
  • jsem sumar
  • no nevim, moc tomu neverim... Ale gl
  • Christopher Nolan je geniální režisér
    • Který se ovšem stále nenaučil točit akční scény...
      • Tak stále lepší než Michael Bay, který umí točit právě jen akční scény :-D
        • dobrá reakce, souhlasím *5*
    • To sice jo ale s hrou nemá zkušenosti.
  • Nolan je geniální filmař a vizionář,spojení jeho talentu vyprávět s interaktivním světem by mohlo dopadnout naprosto božsky,sem zvědav co se z toho vyklube.Zatím ze spojení známých režisérů s hrami vycházejí pouze mírně nadprůměrné hry(př.strangehold).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit