Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frank.horigan

    Tak když tam bude jakýkoli upscaller, tak to asi nebude nativní 4k, tak buď tam to 4k (nevím proč) chtějí, a nebo to jen chtějí prodat jako 4k, ale stejně to bude interně renderované v nižším rozlišení. 

    Nechápu...

    Ano kdejaká telka za pár šušní má 4k, takže všechno musím být 4k...

    Jsem radši pro vyšší detaily, nižší upscalované rozlišení a plynulost.. 

    Navíc stejně dnešní konzole nemají a ani to vlastně není potřeba. 

    • 0011

      Jsem zastánce toho, že fhd obraz na 4k televizi je naprosto v pohodě když se výkon využije na vyšší fps, jenže jsou tu 2 důležité problémy- jednak většina lidí má 50 Hz obrazovky ať už z důvodu že chtějí ušetřit, nehrají, nebo tomu prostě nerozumí a druhak že fhd tv jsou vymírající druh a spíš už doprodej, většinou šunt a když už narazíš na slušnou jako Samsung nebo Phillips tak to má zas malou úhlopříčku a pokud vím tak všechny "nové"= nebazarové  fhd tv jsou 50hz. Kvůli těmto ohledům si myslím, že pro spoustu lidí má smysl 4k 60fps když ta jejich televize stejně ani těch 60 nedosáhne, takže když máš volbu 1080p 50hz  a 4k 50hz není co řešit, leda tak spotřebu...

      • jiri.svak

        A víš o tom, že 50 Hz je pro televizní provoz podle nějaké normy (PAL/NTSC, nevím přesně), nicméně samotný panel je 60 Hz a dokáže 60 snímků na konzoli normálně vykreslit? To samé platí pro televize se 100Hz v popisku, ty rovněž při připojení konzole fungují jako 120 Hz.

        • 0011

          Ne to jsem - dosud - nevěděl, nicméně když jsem si kupoval svojí LG měla v popisku 120hz, navíc většina prodejců udává místo téhle hodnoty jenom dynamickou frekvenci. Děkuji tedy za informaci ale pointa mého argumentu pořád platí jen s jinými čísly, pokud konzole/připojené pc zvládá hru ve 120hz ale tv umožňuje jenom 60 v tom případě má smysl upřednostnit rozlišení.

          • frank.horigan

            Ono PC bez zapnutého VSYNC vykreslí i na 60Hz TV 140fps. Ale žádný z těch framů "nedokreslí" do konce, protože už se "začíná vykreslovat" frame následující.


            Když to shrnu, každá LED TV umí 60fps a s VSYNCH to opravdu vykreslí 60 celých obrázků jeden za druhým.

            Podle mě to stačí na 99% všeho. To že někdo přijde s 350Hz monitorem a začne všem dokola vysvětlovat, že ani 144Hz nestačí, to je věc druhá. 

            • 0011

              Díky za vysvětlení. Já mám PC připojené k televizi také, ale už je to stařík a těch 60 fps ve 4K nezvládne vůbec, zrovna na něm ale píšu z bezdrátové klávesnice s touchpadem z gauče, ceny grafik jsou pořád strašné a navíc bych už musel upgradovat všechno i když zbytek komponentů byl na svojí dobu overkill. Zatím jsem jako náhradníka na nové hry pořídil series x a než budu upgradovat tak už ten nový stroj dá těch 120 hz nativně a na mé baldury, deus exy, stalkery,m feary a heroesy, které točím pořád mi ten můj dědeček s gtx 970 stačí.

  • tl;dr: Není :-D

    • OsamaBinBowlin

      Asi tak. Je to jen lákadlo, a bude to nejagresivnější DLSS režim kterej je možnej. Nic proti DLSS samozřejmě, je to luxusní technologie, ale když ani 3090ti nedá hry v nativním 4k a RT, jakou šanci má Xbox a PS5. Nebo vlastně FSR, což doufám bude verze 2.0, protože to co má AMD teď nemůže zatím nvidii konkurovat.

  • sugyn

    Kdyz zavodni hra se zacina prezentovat predevsim grafikou a ne jizdnim modelem a fyzikou tak je neco spatne a zveda se prvni red flag.

    • Jevo83

      Tak ono to bude aj tym ze to je uz 8my diel serie a tak nejak vieme, co od neho cakat... cize realistickejsie nez Forza Horizon, ale v porovnani s "vaznymi zavodnymi hrami" stale trochu arkada

      • sugyn

        Vime a pokud bude jediny rozdil oproti sedmicce 4k/60 a slightly better graphics tak ani neni duvod proc osmicku porizovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit